Spelconsoles vergelijken, hoe kies je de beste

Spelconsoles vergelijken, hoe kies je de beste Als je spelconsoles gaat vergelijken is het belangrijkste dat je kijkt naar het soort spellen dat je wilt gaan spelen. De fabrikanten van de verschillende spelconsoles bieden spellen aan in een bepaald genre. Zo is bijvoorbeeld de Nintendo Wii meer geschikt voor kinderen dan een Microsoft Xbox. Vergelijk daarom goed de verschillende spelcomputers met elkaar voordat je er eentje aanschaft. Dit voorkomt teleurstelling achteraf.

Welke soorten spelconsoles zijn er?

Een spelcomputer, een console, wordt speciaal gebruikt om spelletjes op te spelen. Anders dan een gewone personal computer kun je op een spelcomputer alleen maar spelletjes spelen. Er bestaan twee soorten spelcomputers:
  • de gewone spelcomputer
  • de portable spelcomputer

Als je beide soorten spelconsoles vergelijkt met elkaar dan is het grote verschil eigenlijk dat de gewone spelcomputer moet worden aangesloten op een televisie. De portable spelcomputer is een kleine console waar een beeldscherm aan vast zit. Het grote voordeel van een portable spelcomputer is dat je hem overal mee naartoe kunt nemen.

Welke fabrikanten maken spelconsoles?

In de wereld zijn er drie grote fabrikanten van spelconsoles. Die fabrikanten zijn Nintendo, Microsoft en Sony. Zij maken de populairste spelcomputers die het meest worden verkocht. Spelconsoles vergelijken is lastig. Te meer omdat persoonlijke voorkeuren een belangrijke rol spelen.

Hoe kies ik de beste spelcomputer?

Als je spelcomputers vergelijkt dan moet je op twee punten letten. Deze zijn:
  • de hardware + uitbreidingen
  • het spelaanbod

Met name de laatste is erg van belang bij het maken van de juiste keuze. Kijk eerst goed wat voor spellen je zou willen spelen op een spelcomputer. Vervolgens bekijk je wat de verschillende fabrikanten bieden aan spellen.

Ook de uitbreidingen in de hardware kunnen bepalend zijn bij het maken van een keuze. Wil je bijvoorbeeld schietspellen spelen, dan is het leuker spelen als je een pistool of andersoortig wapen erbij kunt kopen.

Populaire gewone spelcomputers

De meest populaire gewone spelconsoles zijn:
  • de Nintendo Wii
  • de Microsoft Xbox 360
  • de Sony Playstation 3

De Nintendo Wii

Met de Nintendo Wii heb je een spelcomputer die uniek is in de besturing. Door middel van sensoren kun je spelfiguren besturen op de televisie. Ook is het mogelijk om met de Wii oudere spellen te spelen van bijvoorbeeld de Nintendo Gamecube. Je kunt een Gamecube controller en memorycard aansluiten op de Wii.

De Microsoft Xbox 360

Deze nieuwe Xbox is te koop in drie uitvoeringen: de Arcade, de Premium en de Elite. De Arcade heeft geen harde schijf en is daarmee ook gelijk de goedkoopste Xbox. De Premium heeft een harde schijf van 20 gigabyte, en de Elite eentje van 120 gigabyte. Deze laatste is ook de duurste uitvoering van de drie. Je kunt met de Premium en de Elite uitvoering gedeeltelijk oudere spellen spelen.

De Sony PlayStation 3

De Sony Playstation 3 is te koop in twee uitvoeringen: een standaard uitvoering met Blu-ray speler en 60 gigabyte harde schijf en een uitvoering met een Blu-ray speler en 40 gigabyte harde schijf. Deze laatste uitvoering heeft slechts twee USB-poorten. Met de standaarduitvoering van de Playstation 3 kun je ook een groot gedeelte van de spellen van vorige versie svan de Playstation spelen.

Populaire portable spelcomputers

De meest populairste portable spelconsoles zijn:
  • de Nintendo DSi Lite
  • de Sony PSP Slim & Lite

De Nintendo DSi lite

De nieuwste versie van Nintendo is de DSi lite. De Dsi bestaat twee beeldschermen. De onderste kun je bedienen met een stylus of je vinger, het is namelijk een touchscreen. De DS lite is kleiner van formaat dan de gewone Dsi en verbruikt iets minder energie waardoor je er langer mee kunt doen. Deze portable spelcomputer heeft ook Wi-Fi mogelijkheden en je kunt er Gameboy Advance spellen mee spelen.

De Sony PSP Slim & Lite

Sony heeft de PSP Slim & Lite uitgebracht. Het grote voordeel van deze nieuwe versie is de langere speeltijd vanwege het lagere energieverbruik. Daarnaast heeft de Slim & Lite meer geheugen. Op de PSP kun je ook filmpjes en muziek afspelen. Ook heeft de PSP Wi-Fi mogelijkheden.
© 2010 - 2024 Jozzie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vanaf welke leeftijd een spelcomputer?Vanaf welke leeftijd een spelcomputer?De meeste gezinnen met kinderen bezitten één of meerdere spelcomputers. Het is een leuk tijdverdrijf, maar het bevat ook…
Playstation Classic: games, prijs en releasedatumPlaystation Classic: games, prijs en releasedatumIn december 2018 brengt Sony de Playstation Classic uit. Dit is een kleine spelcomputer die is vormgegeven op dezelfde m…
Moderne bemiddelaars in verzekeringen: vergelijkingssitesModerne bemiddelaars in verzekeringen: vergelijkingssitesDe tijden dat u voor uw verzekeringen naar uw assurantieadviseur om de hoek gaat liggen achter ons. Het kan namelijk goe…
Rentetarieven sparen vergelijken: Wat is de hoogste rente?Rentetarieven sparen vergelijken: Wat is de hoogste rente?Wanneer je spaarrekeningen met elkaar gaat vergelijken, zijn de rentetarieven van die spaarrekeningen het meest belangri…

Pokémon Black en WhitePokémon Black en WhitePokémon Black en White zijn de twee nieuwste Pokémon games voor de Nintendo DS. De spellen zit vol met nieuwe features d…
Mi2 spelcomputer: Prijs, downloaden games en specificatiesMi2 spelcomputer: Prijs, downloaden games en specificatiesDe Mi2 is een leuke, nieuwe en voordelige spelcomputer, die de strijd aangaat met populaire handheld spelconsoles als de…
Jozzie (244 artikelen)
Gepubliceerd: 10-12-2010
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.