Paardenspellen, online en automatisch

Paardenspellen, online en automatisch Sinds een aantal jaar zijn de automatische paardenspellen als paddenstoelen uit de grond geschoten. Het begon allemaal met paardenspellen die met de hand beheerd moesten worden, maar tegenwoordig gaat het allemaal automatisch, maar welke paardenspellen zijn er allemaal en wat is het verschil met al die paardenspellen die er bestaan?

HetPaardenSpel

Dit spel bestaat sinds 2006 en is opgericht door de beheerders Bernardo, Michel en Jan. Op dit spel kan je je eigen manege starten, paarden fokken en verhandelen, credits kopen en verkopen en proberen zo hoog mogelijk in de ranglijst te staan. Nummer 1 op de ranglijst is namelijk de beste speler. Er is een erg gezellig forum op dit spel. Begin je eigen handel of fokstal en zorg ervoor dat je steeds beter wordt. HetPaardenSpel heette vroeger HetPaardenSpel, maar is na een paar jaar veranderd in HorseTycoon en sinds 2010 weer veranderd in HetPaardenSpel omdat er een tweedeNederlandse versie van het spel kwam.

Horsetycoon (Nederlands)

Horsetycoon is de tweede Nederlandse versie van Horsetycoon. Hier is alles een beetje anders, je kunt nog steeds fokken en verkopen maar de algemene paardenmarkt bestaat niet. Om een paard te verkopen heb je 1 credit nodig en het leuke aan dit spel is: Er is een chat waardoor je vaker in contact komt met je medespelers. Horsetycoon bestaat sinds 2010 maar heeft ondertussen al duizenden spelers net als het spel HetPaardenSpel.

Horsetycoon (Engels)

Een aantal jaar nadat HetPaardenSpel bestond bedachten de beheerders dat een Engelse versie ook leuk zou zijn en zou onstond Horsetycoon.com. Hier is alles wéér anders, je hebt namelijk landen in dit spel en in elk land zijn meerdere steden. In bijna elke stad is een paardenmarkt. Wanneer een paard te koop staat op de paardenmarkt in land A, moet je als speler eerst naar land A reizen om het paard te kunnen kopen. Vooral wanneer het paard zeldzaam is is dit leuk, omdat diegene die er het eerste is het paard kan kopen.

Horsenation

Horsenation lijkt ontzettend veel op HetPaardenspel. Het enige verschil is dat je je stal kunt zien en zelf kunt maken, je maakt zelf je ontwerp waarop je je land, paarden en meer kunt zien. Er is een paardenmarkt en je kunt er ook fokken en handelen in paarden. Het is een erg leuk spel met veel mogelijkheden, ook is er een druk forum.

MyHorsez

Vroeger leek MyHorsez heel erg op de spellen zoals Horsenation en HetPaardenSpel, maar er is een enorme update geweest en MyHorseze heeft een make-over gekregen! Het spel is totaal anders dan andere spellen, je hebt een eigen ranch, en het geld heet daar coins. Je kunt nog steeds handelen in paarden en het verschil met andere spellen is dat je je paard echt ziet, je ziet dus een plaatje van je paard. Ook heb je veel getekende paarden die je tegenkomt in het spel, die komen uit de kudde. Het dorp is ook een plaatje en wanneer je op een winkel klikt kan je zo verder spelen. Een spel voor wanneer je een beeld wilt hebben van wat je aan het doen bent, het is een hele verbetering dat je nu een beeld hebt van je paard en je omgeving.

Horsetemptation

Dit spel lijkt weer erg op Horsenation en HetPaardenspel, je hebt weer een markt, een forum, credits en je kunt fokken met je paarden en je paarden kopen en verkopen. Het is een erg gezellig spel met veel spelers en de site heeft een mooie lay-out.

Horsestar

Dit spel is een uniek spel, je ziet namelijk alles wat je doet in 2d. Je ziet het wanneer je loopt en iets doet en je kunt je paarden goed zien en verzorgen. Bijna geen enkel ander spel heb je dit en daarom is dit spel zo leuk. Vooral voor de wat jongere spelers kan dit spel ontzettend leuk zijn omdat ze een beeld krijgen van wat ze allemaal op het spel aan het doen zijn.

Horseisle

Een ontzettend leuk spel wat onlangs een update gekregen heeft: er zijn nu twee versies van dit spel. Het spel is wel Engels, maar dat maakt het niet minder leuk. Je kunt wedstrijden rijden tegen andere mensen, opdrachten voltooien van de bewoners van een stad waardoor je meer punten krijgt, paarden verhandelen en je eigen huisje hebben. Je hebt altijd een chat in beeld waardoor je in contact komt met andere mensen en altijd een helpdesk tot je beschikking.

Howrse

Howrse is een het bekendste paardenspel ter wereld, dat komt vooral omdat er veel reclame voor gemaakt wordt. Het spel is wat ingewikkelder maar wanneer je het een tijdje speelt begrijp je het wel. Het spel bestaat in heel veel verschillende talen, waaronder ook Nederlands. Je hebt op het begin een veulen die uitgroeit tot een paard. Je kunt later wedstrijden spelen en paarden verhandelen en het belangrijkste: met je paarden fokken.
© 2011 - 2024 Dazzeltje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De leukste online paardenspellenDe gratis paardenspellen die online gespeeld kunnen worden, zijn een heerlijke manier van ontspannen. En ze zijn zelfs m…
Online marktonderzoekOnline marktonderzoekMet de komst van het Internet is de populariteit en het gebruik van online marketing en online marktonderzoeken fors toe…
Kerstspullen online kopen bij een kerst online shopKerstspullen online kopen bij een kerst online shopKerstspullen online kopen is een goede oplossing voor mensen die geen tijd of zin hebben om op de kerstafdeling rond te…

Alle soorten van de Nintendo DSAlle soorten van de Nintendo DSDe Nintendo DS is een gat in de markt, iedereen heeft er wel van gehoord en heel veel mensen hebben er één of meerdere.…
Muziek, foto en films kijken en luisteren op de Nintendo WiiMet wat kleine moeite maak je van je Nintendo Wii console een waar multimedia apparaat waarop je foto's en video's kunt…
Dazzeltje (96 artikelen)
Gepubliceerd: 27-07-2011
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.