Muziek, foto en films kijken en luisteren op de Nintendo Wii

Met wat kleine moeite maak je van je Nintendo Wii console een waar multimedia apparaat waarop je foto's en video's kunt bekijken en muziek kunt afspelen. Je kunt deze bestanden niet alleen overplaatsen van je pc naar de Wii maar ze ook rechtstreeks afspelen op je pc zodat ze via internetverbinding rechtstreeks worden gestreamd op je Nintendo Wii.

Mp3's beluisteren via het fotokanaal

Kopieer een aantal mp3's van je pc naar een SD-kaart. Start een diashow op in het fotokanaal. Klik meteen op de A-toets en kies instellingen. Klik vervolgens op kies een nummer. De mp3's zouden automatisch moeten zijn toegevoegd aan de lijst.

IMeem Nintendo Wii

De nieuwe muziek en videodienst IMeem heeft een aparte Wii-sectie, waarop je volledige versies van relatief nieuwe nummers kan beluisteren. Uiteraard werkt de download-functie waarmee je nummers kan kopen op Apple iTunes of Amazon.com, hierin niet. Er is ook een selectie video's, je kan daarnaast ook door speellijsten van andere gebruiker snuisteren. Meer informatie vind je op www.imeem.com/wii.

Nintendo Wii hear

Bij Wii hear vind je een pure internetradio die is aangepast aan de besturing van de Wii. De site levert je onmiddelijke toegang tot een twintigtal webstations. Klik linksboven op Wii radio, kies een station uit de lijst rechtsboven en klik op play. Meer informatie vind je op www.Wiihear.com.

FineTune

Een bijzonder fijn aan de Wii aangepaste online muziekdienst in FineTune. Die laar je toe om uit een aantal afspeellijsten te kiezen, een radiostation rond een artiest of genre op te zetten, en om je eigen radiostation te beluisteren.

Youtube video's bekijken op de Nintendo Wii

Met de Wii-browser kan je youtube video's bekijken. Alleen is de youtube site niet echt geschikt om met de Wii te bedienen. De site WiiToob is dat wel. Het is eigenlijk een front end voor youtube: alle miljoenen filmpjes zijn erop beschikbaar. Alleen worden ze gepresenteerd in een Wii vriendelijke interface. Ze worden meteen afgespeeld in een groter formaat. Meer informatie op www.WiiToob.com.

Een diashow bekijken in het fotokanaal

Om een diavoorstelling te maken van je foto's klik je op de knop diashow. Het fotokanaal is zo opgemaakt dat die knop zich zowel in het hoofdscherm bevindt al sin het schermpje dat een individuele foto vertoont. De Wii laat een 3-2-1 aftelling zien zoals bij een klassieke film, vooraleer je diavoorstelling start. Je kunt op eender welk ogenblik op de A-toets drukken en instellingen kiezen om onder meer de volgorde, het effect en het achtergrondmuziekje aan te passen.

Fun hebben met je foto's

Nintendo laat je nooit vergeten dat de Wii een spelconsole is en dus bevat zelfs een toepassing als het fotokanaal een spelelement. Klik op de knop bewerken bovenaan, je hebt dan de keuze uit drie mogelijkheden:
Effecten toevoegen. Dit is eigenlijk een eenvoudige fotobewerkingsmodule waarin je de helderheid van je foto's kun bijwerken, ze van kleur naar zwart-wit switchen, er een fotonegatief van maken, of het laten lijken alof ze uit een krantenpagina zijn geknipt.
Graffiti en allerhande extra's aan je foto's toevoegen. Zoals kusjes, sterretjes en een zonnebril.
De puzzel-module verandert een foto in een schuifpuzzel met zes stukjes. Nintendo stak hier een bijzonder leuk spelelement in: er loopt een timer en als je de puzzel met zes stukjes hebt opgelost kan je er ook eentje met twaalf, vierentwintig of zelfs achtenveertig stukjes kiezen.

Muziek, foto's en video's streamen van pc naar je Nintendo Wii

Met de gratis internetdienst Orb.com kan je alle foto's, video's en mp3 bestanden die op je pc hebt opgeslaan streamen naar een uitsluitend voor jezelf bestemde webpagina. De dienst is zelfs verbluffend toegankelijk voor de Wii omdat ze bij uitstek bedoeld is om te worden gebruikt op spelconsoles ( maar ook op mobiele telefoons of pda's). Voordat je de dienst kunt gebruiken moet je echter het programma Orb downloaden en installeren op je pc. Dat gaat als volgt:

  1. Ga naar de site www.orb.com/getorb2. Klik op de groene pijl download orb
  2. Als het programma is gedownload klik je erop om het te installeren. Volg nauwgezet alle stappen in de wizard.
  3. Eerst zal er je worden gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren en je volledige naam en emailadres op te geven.
  4. Vervolgens kom er een systeem check waarmee het programma peilt of je computer wel voldoet aan de systeemvereisten. Indien dit zo is krijg je groen licht.
  5. Nu moet je aangeven hoe je console aangesloten is op het internet. Het programma staat standaard ingesteld op Wireless (draadloos).
  6. Indien je pc een Tv-tunerkaart heeft wordt je nog eens gevraagd of die ook moet opnemen in Orb. Kies zelf maar tussen Yes of No en volg alle instructies.
  7. Uiteindelijk kom je op het laatste scherm uit. Klik op close.

Vervolgens ga je met de browser van op je Wii naar de website www.orb.com. Je moet eerst je zonet ingevoerde login en wachtwoord invoeren waarna je meteen op een pagina terechtkomt die veel weg heeft van Windows Media Center of Powercinema: een lijst met verscheidene categorieën media als muziek, foto's en video's. Kies er eentje, je doorspeurt nu vanaf je Wii alle mediabestanden die op je pc staan. Met wat doorklikken speel je ze vervolgens moeiteloos af via de mediaspeler die op je pc staat. Vergeet niet dat de pc moet aanstaan als je wilt streamen.
© 2011 - 2024 Krisdeprest, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe maak ik een lyric video?Hoe maak ik een lyric video?Een lyric video is een filmpje waarin de tekst van een liedje te zien is. Vaak wordt enkel de zin afgebeeld die op dat m…
Alle soorten van de Nintendo DSAlle soorten van de Nintendo DSDe Nintendo DS is een gat in de markt, iedereen heeft er wel van gehoord en heel veel mensen hebben er één of meerdere.…
De draagbare Nintendo Wii U consoleNintendo heeft sinds kort hun nieuwe console voorgesteld. Deze zou opnieuw de strijd moeten aan gaan met Sony die ondert…

Paardenspellen, online en automatischPaardenspellen, online en automatischSinds een aantal jaar zijn de automatische paardenspellen als paddenstoelen uit de grond geschoten. Het begon allemaal m…
Nintendo Wii mii channelIn redelijk vele Wii-games, zeker die van Nintendo zelf kan je met je eigen ontworpen digitale versie van jezelf meespel…
Krisdeprest (143 artikelen)
Laatste update: 06-03-2012
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.