Wii game: Donkey Kong Country Returns

Wii game: Donkey Kong Country Returns Donkey Kong is een van de grootste helden uit de game wereld. Na lang wachten was het eind 2010 dan eindelijk zover en werd Donkey Kong opnieuw uitgebracht op de Nintendo Wii. Het was gelijk een van de best verkochte spellen.

Geschiedenis

In 1981 verscheen Donkey Kong voor het eerst op het toneel. Donkey Kong is een gorilla die Nintendo een nieuw leven heeft gegeven en Donkey Kong is bijna net zo populair als Mario. Mario is officieel ook ontstaan uit Donkey Kong. Je kon het spel van Donkey Kong voor het eerst spelen op de Super Nintendo en de Nintendo 64. Toen was het spel al zeer populair met voor die tijd prachtige graphics. Het spel verveelde nooit en er zat een zeer groot aantal levels in met de nodige afwisseling. Hierna zijn er nog tal van andere spellen uitgebracht van Donkey Kong, maar ook spellen met Donkey Kong erin verwerkt, zoals bijvoorbeeld Mario Kart.

Heel lang was er geen nieuw spel van Donkey Kong, tot in 2000 Donkey Kong Country opnieuw werd uitgebracht op de Game Boy Color en in 2003 op de Game Boy Advance. Ook hierna viel er weer een stilte. Op een gegeven moment kwam de Nintendo Wii op de markt, een zeer populaire spelcomputer. Veel fans van Donkey Kong hebben zich afgevraagd of hier ook een nieuw spel voor uit zal komen. Het wachten werd beloond en in december 2010 was het dan eindelijk zo ver en kwam het spel Donkey Kong Country Returns op de markt. Het spel behoort tot een van de best verkochte spellen, want er was een enorme run op deze game. En terecht...

Het spel

Donkey Kong Country Returns is een prachtig spel wat wel iets wegheeft van een 3D game, ook al is het 2D. Het spel is grafisch zeer mooi en realistisch. Met de Wii controller kun je een aantal leuke moves uitvoeren zoals een Kong-rol, een gronddreun of bloemen en blaadjes wegblazen voor geheime bananen, munten of andere dingen. Het verhaal van het spel is dat er een groep muzikale maniakken de vulkaan op het Kong Island tot leven heeft gewekt. Het zijn een stel boeven die er met de bananen vandoor gaan en iedereen op het eiland betoveren. Ze hebben zelfs Donkey Kongs geheime bananenvoorraad ontdekt en gestolen! Jij gaat deze bananen terughalen samen met Diddy Kong, je kleine maatje. Je kunt dit spel alleen spelen of met zijn tweeën. Het is op beide manieren een uitdaging. Het spel bestaat uit prachtige levels, waaronder ook de beroemde mijnen. Natuurlijk zijn er ook veel vijanden die je moet verslaan. Je vijanden zijn de gehypnotiseerde bosbewoners. In de levels zitten ook veel geheime grotten waar je extra punten, letters en bananen kunt vinden. En ook de bekende levensballonnen die je hard nodig zult hebben tijdens je reis.

Personages

Er zijn drie personages waarmee je kunt spelen. Daarnaast is er ook de oude Cranky die je op weg helpt met speciale middeltjes en extraatjes. Je moet hier wel netjes voor betalen. Hieronder volgen de personages met een korte omschrijving.

Donkey Kong

Donkey Kong is een stevige en grote gorilla, daarnaast is hij ook heel sterk en beschikt over speciale technieken zoals de Kongrol en de gronddreun. Vijanden zullen verstelt staan van zijn technieken.

Diddy Kong

Diddy Kong is het beste maatje van Donkey Kong. Door zijn kleine formaat is hij zeker niet minder als Donkey want Diddy beschikt over een aantal handige gadgets zoals de tonjet, een soort raket op zijn rug waarmee je hoogtes bereikt waar Donkey niet bij kan. Ook beschikt Diddy over een pindaschieter en kan hij ook heel goed vijanden aanvallen met een radslagaanval.

Rambi

Rambi is de neushoorn die je in diverse levels tegenkomt. Dit is een zachtaardige en goede vriend van Donkey en Diddy. Breek zijn kist open en klim op zijn rug. Rambi zal je overal moeiteloos langs brengen en ook door dingen heen, want die ramt hij met zijn hoorn moeiteloos kapot. Een vriend die je zeker nodig zult hebben in het spel.

Cranky Kong

Cranky Kong is een oude aap die altijd bereid is om Donkey, Diddy en zijn vrienden te helpen. In iedere wereld heeft Cranky een winkel gevestigd waar hij je hulp aanbiedt. Cranky is niet altijd even vriendelijk, hij staat bekend om zijn keiharde commentaar en kan best chagrijnig overkomen, maar hij heeft zeker een goed hart. Er is een geheim betreft Cranky. Als je het echt heel moeilijk hebt en je een level niet uitgespeeld krijgt, dan biedt Cranky hulp aan en gaat hij op zijn oude dag zorgen dat jij het level uitgespeeld krijgt zodat je verder kan aan je reis naar de top van de vulkaan.

De gebieden op Donkey Kong Island

Donkey Kong beschikt over acht verschillende gebieden op het Donkey Kong Island. Al deze gebieden zijn overgenomen door de muzikale maniakken en aan het einde van ieder gebied bevind zich een eindbaas die verslagen moet worden. Ontdek de aparte wezens, de prachtige uitzichten en verborgen afgronden op dit prachtige eiland.

Jungle

In deze jungle staat het huis van Donkey Kong en hier begint ook je avontuur. Al snel kom je je maatje Diddy Kong tegen en kunnen jullie samen zorgen dat de jungle weer vrij is van alle maniakken. De jungle is nog vrij makkelijk uit te spelen, al zul je wel merken dat het per level steeds iets moeilijker wordt. Geniet van deze prachtige natuur en let op verborgen vijanden.

Beach

Wat op een eiland niet ontbreekt is een strand. Dat is op het Donkey Kong Island rijkelijk aanwezig, let alleen op alle kanonskogels die hier door de lucht vliegen. Het wordt niet echt ontspannen op het strand.

Ruïnes

Deze ruïnes zijn spectaculair en lastig om doorheen te komen. De vijanden worden sluwer en lastiger te verslaan en er is zelfs een tonnendoolhof waar je zo snel mogelijk doorheen moet zien te komen. Een ware uitdaging, maar als je eenmaal uit de ruïnes bent wacht je een mooi uitzicht.

Caves

Deze grotten zijn erg mooi, maar je hebt niet veel tijd om er iets van te zien. Je raast namelijk met hoge snelheden met een mijnkarretje door de grotten. Er lastig aangezien er stukken rails ontbreken en onverwachte opstakels zijn. Als je denkt dat je alles hebt gehad dan wordt je ook nog achterna gezeten door vleermuizen en een mega vleermuis.

Forest

Als je uit de donkere grotten weet te komen kom je weer even in een groene wereld, het bos welke halverwege de berg is gelegen. Vergis je niet in dit bos, want er wachten gevaarlijke en onberekenbare vijanden. Je moet een snel reactievermogen hebben om door de knallende tonnen komen en je moet ook goed kunnen slingeren aan de lianen.

Cliff

Het grote probleem met deze rotsen is dat je er gemakkelijk af kunt vallen, zeker als ze glad zijn. Maar niet alleen de rotsen moet je in de level trotseren, ook dinosaurussen, modderstromen en puntige keien. Je valt in dit level zeker vaak naar beneden, maar oefening baart kunst en vergeet vooral geen levensballonnen te kopen.

Factory

De industrie draait ook goed op het eiland. Al is er heel veel luchtvervuiling en een heel slecht zicht. Je moet echt goed zijn wil je ooit weer daglicht kunnen zien. Onverwachte vijanden die je niet aan ziet komen door de dikke smog zijn lastig. Je moet je weg vinden langs kettingen, lopende banden en knarsende tandwielen.

Vulcano

Dit gebied is alleen geschikt voor de diehard Donkey Kong gamer en vergt alles wat je in je hebt. Het is er bloedheet, want je gaat diep de vulkaan in. Er is golvende lava, rondvliegende vuurballen, en neerdalende gesmolten rotsblokken. Maar als je dit gebied uitspeelt wacht je een prachtige verrassing!
© 2011 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De geschiedenis van Donkey Kong en zijn succesDe geschiedenis van Donkey Kong en zijn succesDe geschiedenis van Donkey Kong is begonnen in het jaar 1981. De spellen van Donkey Kong zijn enorm populair en behoren…
De beste vintage games voor de SNES super nintendoDe beste vintage games voor de SNES super nintendoDe Super Nintendo, of SNES, moet toch wel de beste gameconsole ooit gemaakt zijn. Op deze console zijn de games rondom S…
Nintendo's MarioNintendo's MarioMario is een van de bekendste figuren binnen de Game-wereld. Mario is zelfs de mascotte van het merk Nintendo, maar hoe…
De geschiedenis van Mario BrosDe geschiedenis van Mario BrosLees hier alles over de boeiende geschiedenis van Super Mario Bros. Hier vind je alles over de eerste games en de ontwik…

Videogames - Een verslaving onder jongerenVideogames - Een verslaving onder jongerenIn de laatste 30 jaar is er veel veranderd in de game-industrie. Aangezien het spelen van videogames populairder is dan…
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 22-09-2011
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.