De beste voetbalmanager games op een rijtje

De beste voetbalmanager games op een rijtje Voetbal is één van de populairste sporten in Nederland. Ook op het gebied van gamen is voetbal erg populair. De zogenoemde 'voetbal manager games' worden steeds populairder. Als manager moet je vaak transfers, financiën, en het onderhoud van de club regelen. In dit artikel vind je welke manager spellen het leukst zijn om te spelen, hoe uitgebreid ze zijn en hoe realistisch ze zijn.

Voetbal manager games

Bij de meeste voetbal manager games heb jij de rol van een manager van een voetbalclub. De meeste spellen onderscheiden zich in het aantal opties, het realisme of de online speelbaarheid. In dit artikel zet ik alle voor- en nadelen op een rijtje van de na mijn idee de beste, leukste en meest verslavende voetbalmanager games.

De games in dit artikel


Football Manager

Football Manager is een serieus en goeddoordacht manager spel. Het heeft enorm veel functies en bijna alles wat een echte manager zou moeten doen moet jij ook doen in dit spel. Het is dus super realistisch en zeer uitgebreid. Ook de database van dit spel is erg groot, dat betekend dat enorm veel voetballers uit de wereld in het spel zijn gezet. Er wordt zelfs gezegd dat sommige voetbalclubs talenten scouten door gebruik te maken van dit spel, maar wat daarvan waar is mag je zelf bepalen.
Het nadeel van Football Manager is alleen dat het toch wel vrij prijzig is in vergelijking met de andere manager games (met uitzondering van FIFA Manager). Ook ziet de wedstrijd weergave van Football Manager er niet heel denderend uit.

Voordelen van de manager game

 • Bestaande spelers en clubs
 • Zeer veel opties
 • Uitgebreide database van spelers en clubs

FIFA Manager

FIFA Manager mag wel de grote concurrent van Football Manager genoemd worden. Ook FIFA Manager kent erg veel realistische opties en mogelijkheden, maar in vergelijking met Football Manager zijn dat er toch wel wat minder. Het voordeel van FIFA Manager is dat de wedstrijdweergave erg mooi er uit ziet en dat je zelf ook in de wedstrijden kunt meespelen in plaats van het managen alleen. Ook heeft FIFA Manager wat leuke toevoegingen, bijvoorbeeld dat je privé spullen kunt kopen als manager (denk aan huizen en auto’s).
FIFA Manager wordt net als Football Manager met profvoetballers uit de echte voetbalwereld gespeeld, FIFA Manager kent alleen een kleinere database met spelers dan Football Manager.

Voordelen van dit voetbalmanager spel

 • Mooie wedstrijd weergave
 • Veel opties
 • Je kunt zelf ook meespelen in de wedstrijden
 • Realistische spelers en clubs

Hattrick

Een internationaal online voetbal manager game is Hattrick. Hattrick heeft een groot publiek wereldwijd. Bij Hattrick kun je je eigen club aanmaken en daarmee proberen de top van Nederland te bereiken. Je speelt daarbij tegen andere gebruikers van Hattrick. Hattrick is ook erg goed doordacht en kent een leuke community. Behalve dat de spelers door het spel zijn verzonnen is het verder een zeer realistisch spel, door veel op het forum van Hattrick en op internet te zoeken over Hattrick begrijp je er steeds meer van en leer je simpele trucjes om beter te worden.
Hattrick kan gratis gespeeld worden via hun website, voor extra functies kun je betalen als je dat wilt. Bij dit spel speel je elke week één competitiewedstrijd en als je wilt kun je nog één vriendschappelijke wedstrijd per week spelen.

Voordelen van dit online speelbare spel

 • Gratis speelbaar
 • Veel opties
 • Erg goed doordacht spel
 • Je kunt er zoveel tijd insteken als je zelf wilt (Maar 1 tot 2 keer per week een wedstrijd)

Online Soccer Manager (OSM)

Online Soccer Manager is een gratis voetbal manager spel waarbij realistische spelers uit de echte voetbalwereld worden gebruikt. Je speelt bij OSM elke nacht een wedstrijd, daardoor duurt een competitie maar iets langer dan een maand. Je speelt namelijk echte competities na in dit spel, bijvoorbeeld de Eredivisie (34 wedstrijden + bekerwedstrijden). Online Soccer Manager kent niet heel veel opties maar is daardoor juist voor iedereen toegankelijk en ook hierbij kun je boven de rest uitsteken door goede tactieken, goede transfers en goede trainingen toe te passen.
OSM is gewoon gratis te spelen via hun website, maar voor extra opties kun je betalen als je dat wilt.

Voordelen van deze game

 • Gratis online speelbaar
 • Bijna elke dag een wedstrijd
 • Realistische spelers en clubs
 • Makkelijk speelbaar

Kick It Out

Kick It Out is een voetbalmanager spel voor Android. Je kunt hierbij zo vaak een wedstrijd spelen en ook wanneer je maar wilt. Bij Kick It Out maak je je eigen club en verzint Kick It Out spelers voor jou, het zijn dus geen spelers die in de echte voetbalwereld ook bestaan. In Kick It Out speel je tegen alle andere gebruikers die ook op hun Android telefoon zitten. Kick It Out kent naar verhouding weinig opties maar is dus erg leuk omdat je het altijd en overal kunt spelen mits je een internetverbinding op je mobiel hebt.
Kick It Out is gratis te spelen en te downloaden op je Android toestel, maar voor extra opties kun je betalen als je dat wilt.

Voordelen van dit mobiele voetbal spel

 • Gratis te downloaden en te spelen
 • Wedstrijden spelen wanneer je maar wilt
 • Op je mobiel en dus overal online speelbaar
© 2011 - 2024 Ruttger, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het gebruik van Football Manager in de echte voetbalwereldHet gebruik van Football Manager in de echte voetbalwereldFootball Manager is een computerspel van Sports Interactive en Sega. In het spel neemt de speler de leiding over zijn of…
Online voetbalgame: Online soccer manager (OSM)Voetbalmanagementgames zijn erg populair. Naast de computerspellen die je in de winkel kunt kopen heb je een een online…
Wat is IPMA voor project managersNaast Prince II en PMI bestaat er nog een zeer belangrijke certificerings mogelijkheid voor project managers. In deze ro…
Geschiedenis van het voetbalVoetbal is op dit moment de populairste sport ter wereld. Ook gaat er elk jaar meer geld om in voetbal dan de Nederlands…

Vet verbranden met de WiiVet verbranden met de WiiEr zijn onwijs veel manieren om veel vet te verbranden en tegenwoordig wordt spelen op de Wii daar ook bij gezien. Natuu…
Alles over de Rollercoaster Tycoon spellenAlles over de Rollercoaster Tycoon spellenIedereen kent wel de spellen van Rollercoaster Tycoon. Bouw je eigen pretpark en zorg dat je winst maakt. Er zijn inmidd…
Ruttger (31 artikelen)
Laatste update: 20-05-2012
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.