Alles over de Rollercoaster Tycoon spellen

Alles over de Rollercoaster Tycoon spellen Iedereen kent wel de spellen van Rollercoaster Tycoon. Bouw je eigen pretpark en zorg dat je winst maakt. Er zijn inmiddels 3 delen uitgebracht en een 4e deel is in de maak. Het is een verslavend spel en als je er meer over wilt weten, lees dan snel verder. In 1999 verscheen het eerste deel van Rollercoaster Tycoon. In de spellen van Rollercoaster Tycoon moet je veel geld verdienen voor de uitbreiding van je park. Aan elk detail wordt gedacht, denk aan entree, drinken, eten, souvenirs, maar bovenal grote attracties en achtbanen. Je kan ook zien wat je bezoekers van je park of attractie vinden en je moet helemaal zelf een park bouwen en beheren. De mooiste parken bouw je in een mooi landschap. Je hebt een ruime keuze uit bomen, struiken, fonteinen, beelden en bloemen om je park mee in te richten.Je kan ook gebruik maken van een van de vele thema’s. Denk aan jungle, sneeuw en nog veel meer. Om je park draaiende te houden, moet je personeel aannemen. Klusjesmannen houden het park schoon en maaien het gras, terwijl monteurs kapotte attracties repareren. Bewakers voorkomen vandalisme, en entertainers vermaken de gasten. Het belangrijkste in RollerCoaster Tycoon is uiteindelijk het geld. Zonder geld kun je geen nieuwe attracties of voorzieningen bouwen, of je park uitbreiden en zul je al snel failliet gaan. Geld krijg je via de verkoop van entreekaartjes voor je park, en eventueel voor attracties. Ook met je winkeltjes verdien je geld en je kunt ook reclame maken om meer bezoekers naar je park te krijgen. Rollercoaster Tycoon heeft veel verschillende levels en je begint met het makkelijkste level, hoe verder je komt hoe moeilijker het wordt, maar het blijft altijd een uitdaging.


Rollercoaster Tycoon, deel 1, inclusief uitbreidingen

In deel 1 draait het om het beheren en opbouwen van je pretpark, zorg dat jij de meeste bezoekers krijgt en dat je meeste achtbanen hebt. In deze game kan je klassieke achtbanen bouwen, maar ook high techt achtbanen. Je hebt ook de mogelijkheid om op verschillende ondergronden te bouwen, zelf op het water of onder de grond. In deze game moet je ook gebruik maken van de gedachten van de bezoekers, zo kom je aan de top van grootste Rollercoaster Tycoon magnaat.

Een jaar na het succes van deel 1 kwamen de uitbreidingen voor dit spel, namelijk Loopy Landscapes en Added Attractions.
Met de uitbreiding Loopy Landscapes heb je keuze uit heel veel nieuwe landschappen en thema's. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een winterwonderland. Ook vind je nieuwe achtbanen, winkels en kraampjes. Met de uitbreiding Added Attraction kan je enorme loopings en kurkentrekkers bouwen op je achtbaan, je hebt heel veel nieuwe mogelijkheden en ook nieuwe thema's zoals een jungle thema. Daarnaast zijn er ook nieuwe vooringestelde scenario's zoals een zwaar verwaarloost pretpark. Ook in deze uitbreiding vind je weer veel nieuwe kraampjes en ook nieuwe muziek.

Rollercoaster Tycoon, deel 2, inclusief uitbreidingen

In 2002 verscheen het tweede deel van de Rollercoaster Tycoon serie. Aan het doel van het spel in niet heel erg veel veranderd, alleen heb je veel nieuwe attracties en scenario's.


Later in het jaar zijn er ook voor het tweede deel weer uitbreidingen verschenen, namelijk Wacky Worlds en Time Tister.
In Wacky Worlds ga je op wereldreis en heb je de mogelijkheid om een park te bouwen in China of zelfs op Antarctica. Je kan over de hele wereld parken bouwen en elk scenario heeft zijn eigen bijzonderheden. In Time Twister ga je terug in de tijd en heb je de mogelijkheid om een Jurassic Park te bouwen of om terug te gaan naar de tijd van Elvis. Erg leuk dus.

Rollercoaster Tycoon, deel 3, inclusief uitbreidingen

Rollercoaster Tycoon 3 is de grote topper tot nu toe. De gameplay is ook weer hetzelfde als in alle andere delen, maar je hebt nu nog meer mogelijkheden. Je kunt nu achtbanen bouwen in drie dimensies, je kunt het park nu van alle hoeken bekijken en zelfs een ritje maken in je eigen attracties. Dit spel staat weer gegarandeerd voor uren speelplezier.


Ook voor het derde deel zijn twee uitbreidingen verschenen op de markt, Wild en Soaked. In de uitbreiding Wild vind je 12 nieuwe scenario's en heb je mogelijkheid om je bezoekers op safari te laten gaan. Je kan ook billboards plaatsen en natuurlijk zijn er ook weer veel nieuwe opties en achtbanen. Als je naar Wild ook Soaked installeert kan je het ultieme pretpark creëren. Met de uitbreiding Soaked kan je namelijk zwembaden bouwen, waar je veel geld mee kunt verdienen. Ook de zwembaden kun je extreem maken met grote glijbanen, bubbelbaden, stroomversnellingen en ga zo maar door.

De spellen van Rollercoaster Tycoon zijn te spelen op de meeste computers. Minimaal Windows 98 en Pentium III. Je moet wel voldoende vrije ruimte hebben voor het spel. Ongeveer 800 MB voor elk spel.
© 2011 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Rollercoaster Tycoon 4recensieRollercoaster Tycoon 4Rollercoaster Tycoon 4 is sinds 2014 uit voor mobiele apparaten, waaronder de iPad. Lijkt het spel nog op de eerdere edi…
Snelste achtbanen en Walibi: NederlandIn de wereld een heleboel pretparken, met een enorm aantal achtbanen. Ons kleine landje beschikt ook over een aantal pre…
Achtbanen in het pretpark de EftelingAchtbanen in het pretpark de EftelingDe Efteling is een Brabants pretpark met veel verschillende attracties. Naast speeltuinen, shows, familieattracties, win…
PC game The Sims 3PC game The Sims 3De Sims 3 is in 2009 uitgekomen. Bij dit spel zijn vele uitbreidingen beschikbaar, waardoor de Sims 3 leuker wordt om te…

De beste voetbalmanager games op een rijtjeDe beste voetbalmanager games op een rijtjeVoetbal is één van de populairste sporten in Nederland. Ook op het gebied van gamen is voetbal erg populair. De zogenoem…
De geschiedenis van de Sega spelcomputerDe geschiedenis van de Sega spelcomputerTegenwoordig komt bij veel games het logo van Sega naar voren, is dit een nieuwe speler op de softwaremarkt? Nee, het be…
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 20-11-2011
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.