Horse Clouds, paardenspel

Horse Clouds is het nieuwste online paardenspel. Het is een gratis op tekst gebaseerd paardenspel, waarbij je paarden kan trainen en fokken. Het is nog een klein spel, maar hartstikke gezellig!

Horse Clouds

De beginpaginaDe beginpagina
Horse Clouds is een online paardenspel. Het bestaat nog niet zo lang en is gebaseerd op tekst. Later zullen er nog wel wat plaatjes in het spel komen. Het is nog een klein spel, met niet zoveel actieve spelers. Het spel wordt steeds groter en uitgebreider en er komen vaak nieuwe updates. De beheerder van het spel is 'hallo'.
Om je aan te melden bij Horse Clouds ga je naar www.horseclouds.com. Daar klik je op registreren, het enige wat je in hoeft te vullen is je gebruikersnaam, wachtwoord, emailadres en geslacht. Daarna kun je inloggen op het spel.
Als je ingelogd bent, heb je nog geen paard. Een paard kun je gratis halen en deze kun je zelf een naam geven. Dit doe je door rechts op 'mijn paarden' te klikken en dan op 'profiel', dit staat naast 'actie' bij je paard. Nu je paard een naam heeft, kun je hem bijvoorbeeld trainen.

Wat kun je allemaal doen

Op Horse Clouds kun je je paard trainen, wedstrijden rijden, winstpunten halen, paarden verzorgen, klusjes doen en nog veel meer. Om je paard te trainen klik je links op 'Privélessen'. Daar staan alle trainers die op dat moment online zijn. Zijn er geen trainers online? Dan kun je je paard zelf trainen, dit doe je door naar 'Mijn paarden' te gaan en bij actie voor 'Trainen' te kiezen.
Je kan je paarden ook verzorgen, dit doe je ook bij 'Actie'. Als je paard 100% getraind is, kun je met hem een wedstrijd doen. Daarvoor heb je een zadel en hoofdstel nodig. Deze koop je in de 'winkel'. Zadels en hoofdstellen kunnen slijten en je zult ze dus af en toe opnieuw moeten kopen. Als de hoeven van je paard bekapt moeten worden ga je naar 'hoefsmid'. Links vind je ook 'Verzorgpaarden', hier kun je geld verdienen door paarden van andere spelers te verzorgen. De klusjes vind je ook links, evenals de paardenmarkt.

PrestatiesPrestaties
Rechts kun je op 'Prestaties' klikken. Dit zijn een soort doelen die je kan voltooien. Elke keer als je een doel voltooid, krijg je een berichtje. Hieraan staat hoeveel geld je daardoor verdient hebt. Het spel heeft ook nog een forum, uitleg en een helpdesk. Onder het kopje updates vind je alle updates met hun datum erbij.

Elke keer als je iets doet, krijg je meer procent voortgang. De voortgang vind je rechtsbovenin het scherm. Hier staat ook hoeveel geld je hebt en je level. Bij 100% ga je een level omhoog.

Rassen

Tot nu toe zijn er pas vijf verschillende rassen, dit zijn de Akhal Teke, Arabieren, Dartmoors, Welshes en Haflingers. Soms komen er nieuwe rassen bij en er zal dan een actie zijn om het nieuwe ras te winnen.

Baantjes

Er zijn een aantal baantjes, dit zijn: hoefsmid, trainer en zadelmaktrainer. Om een baantje te kunnen krijgen, moet je in een bepaald level zitten. Wat je verdient is per baantje verschillend. Een hoefsmid verdient 150 euro per bekapt paard, een trainer 50 euro per getraind paard en een zadelmaktrainer 10 euro. Het kost niks om een baantje te nemen en je kunt je baantje altijd opzeggen. Je kunt ook een ander baantje nemen, als je bijvoorbeeld geen trainer meer wilt zijn. Je kan maar één baantje hebben en niet meer.

Winstpunten verdienen met wedstrijden

Als je paard 100% getraind is, kun je een wedstrijd doen met hem. Je krijgt meteen de uitslag als bericht en in dat bericht staat hoeveel winstpunten je gehaald hebt en hoeveel geld je daarvoor krijgt. Per winstpunt krijg je 1500 euro en je paard kan maximaal 3 winstpunten per keer halen. Soms haalt je paard 0 winstpunten en krijg je dus geen geld.
Er zijn verschillende niveau's. Bij het springen: B, L, M, Z, ZZ en P en bij dressuur: B, L1, L2, M1, M2, Z1, Z2 en P. De P staat voor professioneel, hierin kun je zoveel winstpunten halen als je wilt. Als je genoeg winstpunten hebt in bijvoorbeeld de B, dan zal je paard automatisch promoveren naar de L.

Fouten en vragen

Omdat het spel nog vrij nieuw is en er vaak updates plaats vinden, zitten er soms fouten in het spel.
Mocht je toevallig een fout in het spel vinden of snap je iets niet? Dan kun je dit op het forum kwijt. Voor vragen kun je ook een helpdesk ticket aanmaken. Deze zal dan zo snel mogelijk beantwoord worden.
© 2012 - 2024 Ghostattack, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Paardenras: Quarter horsePaardenras: Quarter horseDe Quarter horse is gefokt met paarden uit Spanje maar is afkomstig uit Amerika. De Quarter horse bredere schenkels en d…
Singlefooting en Racking horseEr zijn enkele paardenrassen waarvan geen stamboom beschilbaar is. Deze rassen kan je enkel registreren omdat ze enkel d…
Tennessee Walking HorseMet als thuisland Noord-Amerika is de Tennessee Walking Horse een enorm populair ras. Je kan hem zelfs het populairste p…
Horse Agility - behendigheid voor paardenHorse Agility is een relatief nieuwe tak van de paardensport. Niet alleen honden zijn behendig en opgewassen tegen versc…

Runescape: Geld verdienenOp Runescape heb je geld nodig om dingen te kunnen kopen. Geld verdienen is niet heel erg makkelijk en hier vind je wat…
Runescape: Een account aanmakenMisschien heb je wel eens iets gehoord over Runescape en ben je toch wel nieuwsgierig naar het spel? Om Runescape te kun…
Ghostattack (69 artikelen)
Gepubliceerd: 16-02-2012
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.