Runescape: Geld verdienen

Op Runescape heb je geld nodig om dingen te kunnen kopen. Geld verdienen is niet heel erg makkelijk en hier vind je wat tips om sneller geld te verdienen. Voor sommige manieren heb je een aantal levels nodig, deze staan in de beschrijving.

Veren

Een makkelijke manier voor beginners is de veren van kippen verzamelen. Kippen zijn level 1 en dus makkelijk te verslaan. Het verdient niet als beste, maar het is wel een leuk begin voor iemand die nog niet veel geld heeft. Ga eerst opzoek naar een plek waar het rustig is en een aantal kippen rondlopen. Bijvoorbeeld in Lumbridge, tegenover de weide met koeien.
Je moet de kippen gewoon aanvallen en de veren oprapen. Veren nemen maar 1 plek in je inventory in beslag, je hoeft dus niet heen en weer naar de bank te lopen. Ben je nog een heel laag level? Dan is het handig om wat voedsel mee te nemen voor de zekerheid.

Koeienhuiden

Koeienhuiden verzamelen is voor beginners ook een hele goede manier. Je hoeft alleen een koe te doden en de huiden op te pakken. Let op dat koeienhuiden per stuk in je inventory komen en je dus af en toe heen en weer moet lopen naar de bank.
De beste plek is in Lumbridge in een rustige wereld. Er zijn twee banken dichtbij. Verkoop je koeienhuiden pas als je een groot aantal hebt. Een koeienhuid is op dit moment ongeveer 494 coins waard. Bij de koeien is het inprincipe altijd erg druk, zelfs in de rustige werelden. Zorg dat je 'Run' aanstaat en je snel op een koe klikt als je er een ziet.

Rune Essence

Rune Essence hakken is ook een veel gebruikte manier om geld te verdienen. Je hoeft hiervoor alleen de quest Rune Mysteries af te ronden, deze quest is erg makkelijk en heb je zo gedaan. Om Rune Essence te hakken heb je een pickaxe nodig, deze kun je gewoon kopen op de Grand Exchange. Je loopt naar het magiewinkeltje in Varrock en vraagt aan de man daar om je te teleporteren. Je wordt dan naar een grot geteleporteerd en je kunt naar gaan hakken. Als je inventory vol is, ga je weer terug en loop je naar de bank. Zo ga je door tot je een groot aantal Rune Essence hebt.

Logs

Logs hakken is ook een erg handige manier. Overal staan bomen en je hebt alleen een hatchet nodig. Je hoeft de bomen alleen om te hakken en de logs op de bank te zetten als je inventory vol is. Als je woodcutting level minimaal 15 is, kun je Oak logs gaan hakken. Een handige plek daarvoor is vlak bij de grote bank in Varrock. Yew logs zijn alleen voor gevorderde spelers, hiervoor heb je minimaal level 60 nodig. Yew logs zijn erg veel waard, maar het duurt een stuk langer voordat je een hele inventory vol hebt.

Big Bones

Big bones worden gedropt door bijvoorbeeld Hill Giants. Deze vind je in de grot in Varrock en in de grot bij Edgeville. Het is hier altijd erg druk, ook in de rustige werelden. Hill Giants zijn level 28 en wat voedsel en een hoger combatlevel zijn dus een vereiste. Dood de Hill Giants en pak de big bones op. Ze droppen eventueel ook nog andere interessante dingen die je kan verkopen.

Ores hakken

In de Dwarven Mine kun je ores hakken en deze in Falador op de bank zetten. Voor iron ores heb je minimaal level 15 nodig en voor coal ores level 30. Hoe hoger je level, hoe sneller je de ores in je inventory krijgt.

Drops oppakken

Als beginner kun je Goblins doden en de bones oppakken, maar ook alle runes die zij droppen. Je kunt gewoon elk monster wat je tegenkomt doden en de drops oppakken. Maak een grote verzameling en orden deze. Als je grote aantallen hebt kun je ze verkopen. Een goede plek voor mensen met een wat hoger combatlevel zijn de Varrock Sewers. Die ingang hiervan zit rechts naast het kasteel.

Tips

  • Als je met de rechtermuisknop op het geldtekentje klikt, zie je daar 'Price checker'. Hiermee kun je de prijs van de spullen in je inventory checken
  • Als je naar de site van Runescape gaat, klik je op 'Community' en dan 'Grand Exchange'. Vul de naam van je object in en je ziet meteen wat het waard is en of het de laatste gestegen of gedaald is in prijs
  • Verzamel aantallen van minstens 1000. Het is harder werken en het duurt langer, maar je verdient hier veel meer mee.
  • Ga altijd naar een rustige wereld, je hebt dan geen last van mensen met hetzelfde idee
© 2012 - 2024 Ghostattack, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Runescape level 1-99 Magic GuideRunescape is een spel beheert door Jagex ltd en behoort tot een van de grootste online spellen die er tot nu toe uitgeko…
Runescape level 1-99 Fishing GuideRunescape is het grootste gratis online spel wat beheert wordt door Jagex ltd. Een van de belangrijkste doelen in het sp…
Runescape: hoe en wat?Runescape is een computerspel dat voor iedereen te spelen is. Het is een online spel, waardoor je in contact komt met me…
Runescape level 1-99 Cooking GuideRunescape is een spel wat beheert wordt door Jagex ltd. Het belangrijkste aspect van Runescape is het trainen van je ski…

The Sims FreeplayThe Sims kun je nu ook op je smartphone of tablet spelen! The Sims Freeplay is de gratis versie van de Sims. In dit spel…
Horse Clouds, paardenspelHorse Clouds is het nieuwste online paardenspel. Het is een gratis op tekst gebaseerd paardenspel, waarbij je paarden ka…
Ghostattack (69 artikelen)
Gepubliceerd: 24-02-2012
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.