Zeven verborgen features van jouw iPhone

Zeven verborgen features van jouw iPhone Ken je dat? Je bent al een tijd in het bezit van een iPhone. Toch ben je nog niet bekend met alle ins en outs. Er zitten dan ook zoveel functies op, dat je ze niet allemaal zult kennen. De functionaliteit is zo groot, dat niemand er volledig bekend mee is. Je kunt bijvoorbeeld een e-mail sturen met spraakherkenning. Ook is het mogelijk om de iPhone te schudden om een stuk verkeerd getypte tekst te verwijderen. Wat zijn nog meer verschillende verborgen functionaliteiten? Je krijgt bij de aankoop van een iPhone anno 2016 geen uitgebreide handleiding met alle mogelijkheden op papier. Dat kan ook eigenlijk niet omdat het systeem regelmatig aangepast en uitgebreid wordt. Er zijn zeven nuttige functies voor jouw iPhone die heel goed verstopt zijn:

Pas de meldingen aan per app

Instellingen > Berichtgeving

Er zijn meerdere manieren om berichten van apps te ontvangen. Je kunt kiezen voor geen meldingen, subtiele stroken boven in beeld of opvallende meldingen in het midden van het scherm. Je kunt zelfs het geluid per app aanpassen waarmee je direct hoort welke app je een bericht stuurt.

Meldingen met de LED-flits

Algemeen > Toegankelijkheid

De LED-flits van de iPhone is meer dan een fotoflits of een videolamp, je kunt er ook meldingen mee weergeven. Op deze manier kun je in plaats van geluiden of berichten op je scherm de LED laten flitsen wanneer er een bericht binnenkomt. Dat is ideaal voor vergaderingen of in openbare gelegenheden waar stilte gewenst is. Deze functie is oorspronkelijk bedoeld voor mensen met een beperking aan het gehoor.

iMessage-berichten met tijdweergave

Vind je het ook zo vreemd dat je wel oudere berichten kunt zien in iMessage maar niet de tijd waarop deze verzonden zijn? Dat is Apple niet vergeten, ze hebben het wel een beetje verstopt. Schuif naar links terwijl je in iMessage zit en de tijden verschijnen in beeld.

Beveilig jouw iPhone beter

Instellingen > Algemeen > Codeslot

Misschien vind je de standaard vergrendeling een beetje te eenvoudig, of je kunt getallen niet goed onthouden. Dan is het goed om te weten dat je het eenvoudige codeslot met cijfers kunt vervangen door een codewoord met letters. Zo is jouw telefoon moeilijker te kraken voor anderen, en juist eenvoudiger te onthouden door jou.

Het kompas is ook een waterpas

Op elke iPhone kun je een kompas gebruiken. De kans is groot dat je die nog nooit hebt gebruikt. Probeer de app eens te openen en schuif dan naar links. Nu heb je een waterpas. Die is heel handig wanneer je in huis aan het klussen bent.

Foto's maken zonder op het scherm te tikken

Soms is het best lastig om de sluiterknop van de fotocamera app aan te tikken. In de felle zon, of wanneer je een selfie wilt maken met de camera aan de voorzijde. Je maakt ook vaak onscherpe foto's. Wist je dat de volumeknop ook werkt om een foto te maken? Dat werkt vaak beter dan de schermknop. Als je een Apple hoofdtelefoon hebt kun je ook de volumeknop van de hoofdtelefoon gebruiken om foto's te schieten.

Een serie foto's maken

Met zo'n prachtige camera wil je natuurlijk veel foto's maken! Veel fotocamera's hebben een “burst” modus waarmee je snelle acties beter kunt vastleggen. Houd de sluiterknop ingedrukt tijdens het maken van een foto en je maakt automatisch een serie foto's achter elkaar. Zo kun je later de mooiste foto uitkiezen. Bij het fotograferen van kinderen en dieren is deze functie onmisbaar.
Met deze verborgen mogelijkheden ontgrendel je de ware kracht van jouw iPhone!

Spraakherkenning

Sinds de technieken ook bij iPhone niet stilstaan, gaat de werkbaarheid zeker vooruit. Met de iPhone 6 en nieuwer is spraakherkenning een handig gebruiksmiddel. Hele zinnen kunnen gedicteerd worden door duidelijk te praten. Dit werkt ook in de auto, zodat een app toch verstuurd kan worden. Zorg dat de taalinstellingen op Nederlands staan. De dicteerknop zit naast de wereldbol op de toetsenbordfunctie.
© 2016 - 2024 Evertse, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
IPhone 8, 8 Plus en iPhone X: wat is het verschil?IPhone 8, 8 Plus en iPhone X: wat is het verschil?Op 12 september 2017 heeft Apple drie nieuwe iPhones geïntroduceerd. Inderdaad, drie! Hiertoe behoren de iPhone 8 en 8 P…
IPhone 7-modellen: Verschillen tussen de iPhone 7 en 7 PlusOp 7 september 2016 werd door Apple een keynote georganiseerd in Los Angeles. Tijdens dit evenement werden diverse aanko…

Je kind in de gaten houden met een GPS-horlogeJe kind in de gaten houden met een GPS-horlogeMet GPS is het mogelijk met grote nauwkeurigheid iemand locatie te bepalen. Horlogefabrikanten hebben hier handig op ing…
Evertse (47 artikelen)
Gepubliceerd: 20-05-2016
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Telecom
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.