Geld verdienen? Verkoop uw oude telefoon of nummer

De mobiele telefoon heeft nog maar een korte geschiedenis maar de ontwikkelingen gaan erg snel. Er verschijnen continue nieuwe modellen op de markt, het oude mobieltje verliest zijn waarde en belandt in een kastje of zelfs in de prullenbak. Het weggooien van uw mobiele telefoon is eigenlijk het weggooien van geld! Niet alleen uw mobiele telefoon is geld waard maar het nummer ook!

De mobiele telefoon

Sinds de opkomst in de jaren 90 heeft iedereen wel eens een mobiele telefoon aangeschaft. Het is een van de belangrijkste middelen geworden om met elkaar te communiceren. Door de snelle technologische vooruitgang raken oude telefoons nutteloos en weten we niet wat we ermee moeten doen.

Een oud mobieltje

We sluiten abonnementen af en kunnen elk jaar of om de 2 jaar een nieuwe mobiel uitzoeken. Maar wat doen we met het verouderde model? Is deze nu volledig waardeloos geworden? Het antwoord is nee. Het is mogelijk je oude mobiel te verkopen! En een goede bijdrage te leveren aan het milieu.

Er zijn verschillende bedrijven die je oude mobiel willen kopen. De waarde van een oud of nieuw mobieltje verschilt en wordt bepaald aan de hand van het model en hoe oud het mobieltje is. Ook voor mobieltjes die niet meer werken of met krassen wordt een bepaald bedrag uitbetaald. Vaak is dit een percentage van het oorspronkelijke bedrag.

Wat zijn de voordelen:

  • Het is erg makkelijk. Door simpelweg het type telefoon door te geven verschijnt de waarde van je mobiel in beeld.
  • Het bedrag staat vaak binnen geringe tijd of direct op je rekening.
  • Het opsturen van je oude mobiel is vrijwel altijd gratis door gebruik te maken van de gratis antwoordenvelop.

Wat gebeurt er met je oude mobiel?

Oude mobieltjes leveren een slechte bijdrage aan het milieu. Het recyclen van een oud mobieltje is dan ook een uitstekende keuze. Werkende mobieltjes aangeboden voor recycling worden vaak aangeboden aan minder ontwikkelde landen. In deze landen kan de technische levensduur van de mobieltjes nog worden benut. Het biedt de mensen toegang tot het mobiele netwerk en voorkomt de productie van onnodige nieuwe toestellen. De niet werkende telefoons worden vaak ontmanteld en de bruikbare componenten worden hergebruikt. Mobieltje bevatten vaak goud en koper deze duurzame grondstoffen worden op deze manier terug verkregen en kunnen voor andere doeleinden worden gebruikt.

Je nummer verkopen?

In Nederland zijn ongeveer 75000 mooie nummers. Omdat sommige nummers lastiger te onthouden zijn dan andere nummers is de vraag naar een makkelijk nummer groot. Sommige nummers kunnen een bepaalde lettercombinatie bevatten. Bijvoorbeeld: 06-hey***** = 06-439***** . Het laten taxeren van je nummer kan snel en eenvoudig online. Op deze manier is snel te zien wat de eventuele huidige marktwaarde van het nummer is. Het nummer wordt meestal beoordeeld op de volgende kenmerken:

  • Oplopende reeksen van getallen.
  • Getallen die meerdere keren voorkomen.
  • Mooie vormen reeksen.
  • Vaker voorkomen van reeksen.

Er bestaan nummers die duizenden euro’s waard zijn! Dus mocht een makkelijk of herkenbaar nummer voor u verder gaan waarde hebben, dan is het verkopen van dit nummer een aanrader.

Kijk en vergelijk

Zoals met vrijwel alle bedrijven zijn er ook verschillende bedrijven die het kopen van oude mobieltjes als doel hebben. Soms kan het geboden bedrag voor uw oude mobiel verschillen. Door een goed rond te kijken en vergelijken kom je tot de beste optie en ontvang je voor iets dat je waarschijnlijk toch al vergeten was een leuk bedrag. Bovendien lever je vaak een goede bijdrage aan het milieu!
© 2010 - 2024 Kropslavinken, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld verdienen - oude mobiele telefoon (GSM) verkopenGeld verdienen - oude mobiele telefoon (GSM) verkopenGeld ontvangen voor oude mobiele telefoon. Een oude mobiele telefoon is geld waard. Je oude mobiel verkopen kan op versc…
Geld verdienen: je oude mobiele telefoon verkopenGeld verdienen: je oude mobiele telefoon verkopenGeld verdienen door je oude mobiele telefoon te verkopen is heel simpel en het is bovendien zo geregeld. Via Envirofone…
Geld verdienen door je oude spullen (online) te verkopenGeld verdienen door je oude spullen (online) te verkopenStel je wilt graag je oude spullen kwijt, omdat je hier toch geen gebruik meer van maakt. Ook kun je wel wat extra geld…
Niet weggooien, maar verkopenSpullen die u afdankt en die niet stuk zijn, kunt u waarschijnlijk nog wel goed verkopen. Op websites als Marktplaats.nl…

Een natte telefoon drogen (waterschade)Het kan altijd gebeuren dat je per ongeluk je telefoon in het water laat vallen. Om ervoor te zorgen dat je geen nieuwe…
Handleiding Spirit-Jailbreak iPhone - iPadHandleiding Spirit-Jailbreak iPhone - iPadEen hacker die onder de naam Comex werkt heeft een jailbreak uitgebracht voor OS versies 3.1.2, 3.1.3 en 3.2 dat draait…
Kropslavinken (203 artikelen)
Gepubliceerd: 16-06-2010
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Telecom
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.