Geld verdienen: je oude mobiele telefoon verkopen

Geld verdienen: je oude mobiele telefoon verkopen Geld verdienen door je oude mobiele telefoon te verkopen is heel simpel en het is bovendien zo geregeld. Via Envirofone kun je je telefoon gratis opsturen en krijg je het geld snel op je rekening gestort. Via de website kun je alvast kijken hoeveel geld je kunt krijgen voor jouw telefoon door eenvoudigweg het merk, type en de staat van de telefoon in te voeren.

Oude telefoon over, welke mogelijkheden heb je?

Veel organisaties zamelen oude telefoons in om de opbrengsten van de verkoop ervan te besteden aan een project. Zo worden er soms kinderen in derde wereldlanden mee geholpen of wordt het geld gestoken in onderzoek naar bepaalde aandoeningen. Het inzamelen gaat vaak via de post maar soms kun je je telefoon ook in de winkel inleveren.

Soms is het mogelijk door middel van het inleveren van je oude telefoon korting te krijgen op de aanschaf van een nieuwe. Afhankelijk van het merk en type van je telefoon en het jaar waarin hij geproduceerd is wordt dat een bepaald bedrag van je aankoopbedrag afgetrokken. Bij een oude telefoon hou je er wellicht maar een tientje aan over maar als de telefoon wat nieuwer is kan er een aardig bedrag afgaan.

Er is echter nog een andere optie, waarbij je helemaal zelf kunt beslissen wanneer je je telefoon verkoopt. Je bent niet gebonden aan een actieperiode en hoeft er niet voor naar een telecomwinkel. Via internet kun je opzoeken hoeveel geld je kunt krijgen voor je oude mobiele telefoon en verder regel je het allemaal via de post. Envirofone.nl biedt deze mogelijkheid.

Envirofone, hoe krijg je geld voor je oude mobiel?

Envirofone doet aan het recyclen van telefoons. Wanneer zij jouw telefoon recyclen verdienen ze daar meer aan dan ze jou er voor betalen. Daarom is het voor hun winstgevend om op deze manier geld aan te bieden voor mobiele telefoons. Wanneer je beslist om je telefoon te verkopen ga je als volgt te werk:
  1. Voer op de website van Envirofone de naam van het merk en type van je telefoon is.
  2. Gebruik de door Envirofone toegezonden bubbeltjesenvelop om je telefoon veilig naar een antwoordnummer te verzenden.
  3. Wacht op de uitkomsten van de check van Envirofone.

Je moet vooral afwachten of Envirofone kan vaststellen of je opgestuurde telefoon aan alle voorwaarden voldoet. Zo moet het een Europese telefoon zijn die nog werkt, een batterij bevat, niet al te veel beschadigingen vertoont, niet beveiligd is met een wachtwoord, niet voorkomt op een lijst van gestolen telefoons, en voorkomen in de lijst met merken en types. Voldoet de telefoon aan deze eisen dan kun je snel het geld op je rekening verwachten.

Wanneer blijkt dat de telefoon niet voldoet aan een of meerdere van de voorwaarden dan heeft dit gevolgen voor de hoogte van het geldbedrag dat geboden wordt. Doet dit je beslissen om je oude telefoon toch niet over te doen aan Envirofone dat wordt hij gratis naar je teruggezonden.

Hoeveel geld krijg je voor je oude mobiel?

Hoeveel geld Envirofone je wil betalen voor je oude mobiele telefoon is volledig afhankelijk van het merk, het type en de staat van de telefoon. Voor telefoons die niet in de lijst voorkomen omdat ze te oud zijn zal niets geboden worden. De duurdere, meest recente modellen kunnen zo een paar honderd euro opleveren. Wil je een sterk verouderd model verkopen dan kan het echter ook zo zijn dat hiervoor maar 1 geboden wordt!
© 2011 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld verdienen - oude mobiele telefoon (GSM) verkopenGeld verdienen - oude mobiele telefoon (GSM) verkopenGeld ontvangen voor oude mobiele telefoon. Een oude mobiele telefoon is geld waard. Je oude mobiel verkopen kan op versc…
Geld verdienen? Verkoop uw oude telefoon of nummerDe mobiele telefoon heeft nog maar een korte geschiedenis maar de ontwikkelingen gaan erg snel. Er verschijnen continue…
Geld verdienen door je oude spullen (online) te verkopenGeld verdienen door je oude spullen (online) te verkopenStel je wilt graag je oude spullen kwijt, omdat je hier toch geen gebruik meer van maakt. Ook kun je wel wat extra geld…
Help mijn mobiele telefoon is nat geworden, wat nu?Help mijn mobiele telefoon is nat geworden, wat nu?Een ongelukje is gauw gebeurd, zo ook met je mobiele telefoon. Vaak heb je hem in een borstzakje of broekzak en kan hij…

Werking van de mobiele telefoonWerking van de mobiele telefoonAlexander Bell was de uitvinder van de telefoon. Waarschijnnlijk had hij toen nooit kunnen denken dat we ooit nog eens m…
Bronnen en referenties
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 27-07-2020
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Telecom
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.