Beschermfolie plaatsen zonder belletjes

Is het plaatsen van beschermfolie op je tablet, smartphone of muziekspeler voor jou ook zo frustrerend? Komt er ook altijd wel ergens een belletje op het scherm te zitten? Met onderstaande tips plaats je ieder beschermfolie zonder luchtbelletjes en helemaal egaal over het scherm. Zo gaat ook jou Apple iPad, iPhone, iPod Touch, Samsung Galaxy SII, Galaxy SIII, HTC en LG beschermd en stijlvol door het leven.

Beschermfolie

Beschermfolie, ook wel screenprotector of schermfolie genoemd, is een plastic plaatje dat je over het scherm van je elektronische apparaat kunt plaatsen. Beschermfolies zijn te verkrijgen van verschillende merken en bevinden zich in verschillende prijsklasses, maar hebben allemaal dezelfde functie. Ze dienen als bescherming tegen krassen, vuil, UV-licht en soms ook water. Het lastigste karwei is het plaatsen van de beschermfolie op het scherm. Het belangrijkste is dat er tijdens het plaatsen geen vuiligheid in de lucht aanwezig is.

Wat heb je nodig?

Om beschermfolie snel en goed te kunnen plaatsen zijn de volgende elementen een vereiste:
  • Zorg voor een stofvrije ruimte. Dit is een van de belangrijkste elementen. Zorg tevens dat er in deze ruimte geen wind staat.
  • Buigbaar pasje. Zorg voor een flexibel pasje, bijvoorbeeld een bankpasje.
  • Brillendoekje. Zorg voor een brillendoekje, of een ander soepel en zacht doekje.
  • Heb geduld. Neem je tijd voor het plaatsen van de beschermfolie. Frustratie gaat tegen je werken.

Stappenplan

Stap 1: Handen wassen

Was je handen grondig met water en zeep. Zo voorkom je dat er bacteriën en ander vuil op je scherm komt. Droog bij voorkeur je handen met een handdoek. Kleine papieren restjes kunnen in een verder stadium erg vervelend zijn.

Stap 2: Scherm reinigen

Reinig je scherm met een brillendoekje. Als je scherm nog relatief vies is, gebruik dan een LCD-schermreiniger. Let goed op of de vloeistof ook geschikt is voor het scherm van jouw elektronische apparaat.

Stap 3: Beschermfolie gereed maken

Voordat de beschermfolie geplaatst kan worden, dient deze eerst gereed gemaakt te worden. Er dient hiervoor een dun plastic laagje van het folie worden afgehaald. Als dit dunne plastic laagje is verwijderd, dan plakt de beschermfolie. Het is op dit moment van belang om de folie snel te plaatsen. Ieder stofje dat nu op het scherm komt of op de folie kan belletjes en oneffenheden veroorzaken.

Stap 4: Beschermfolie plaatsen

Nu dient het beschermfolie te worden geplaatst. Er zijn verschillende technieken om de folie te plaatsen, maar degene die ik hier bespreek heeft mij het meeste succes opgeleverd.
  • Begin onderaan. Kijk eerst of je de schermfolie recht boven het scherm hebt en leg hem dan eerst aan de onderkant mooi om de eventuele knopjes heen.
  • Leg vervolgens het folie rustig op het scherm zonder hard aan te duwen. Kijk voordat je dit doet eerst of je het folie mooi recht boven je scherm hebt. Eventueel opnieuw plaatsen kan namelijk fataal zijn.
  • Waarschijnlijk zie je nu één grote bel. Dit is heel normaal. Pak nu je bankpasje erbij en begin van onder naar boven te werken. Druk je bankpasje op je scherm en ga tegelijkertijd omhoog. Alle lucht onder het scherm wordt nu omhoog en naar de zijkanten geduwd.
  • Het proces is nu geslaagd als je geen belletjes ziet, of alleen wat kleine belletjes aan de zijkanten. Belletjes aan de zijkanten kun je meestal gemakkelijk naar buiten duwen. Doe dit weer met je bankpasje.
© 2013 - 2024 B-bbergkamp, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Samsung Galaxy S8De Samsung Galaxy S8In 2017 is de Galaxy S8 het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Als opvolger van een van de meest verkochte smartphones van…
IPhone 8, 8 Plus en iPhone X: wat is het verschil?IPhone 8, 8 Plus en iPhone X: wat is het verschil?Op 12 september 2017 heeft Apple drie nieuwe iPhones geïntroduceerd. Inderdaad, drie! Hiertoe behoren de iPhone 8 en 8 P…
Diamond painting of diamond dotting: werking, kopen en tipsDiamond painting of diamond dotting: werking, kopen en tipsOp zoek naar een nieuwe en ontspannende hobby? Dan moet je zonder twijfel meer informatie inwinnen over diamond painting…

Coaxkabel voor satelliet tvTv kijken via de satelliet? Satelliet tv systemen maken gebruik van coaxkabels en F connectoren om de satelliet signalen…
Extra garantie is weggegooid geldExtra garantie is weggegooid geldWinkeliers die elektronica verkopen proberen extra geld te verdienen door extra garantie te verkopen naast de geldende g…
B-bbergkamp (81 artikelen)
Gepubliceerd: 11-02-2013
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.