TomTom Navigatie voor Android en iOS, werkt zonder internet!

Veel smartphones, telefoons en tablets zijn uitgerust met een Android, iOS, Symbian of Windows besturingssysteem. Hiervoor zijn applicaties te downloaden. TomTom Navigatie is een applicatie die je op je smartphone of tablet kunt downloaden en waarmee je zonder internet kunt navigeren. De software werkt alleen op de interne GPS van de smartphone, telefoon of tablet en is in de App Store of Playstore te downloaden. Zo kun je zonder dataverbruik navigeren met je Apple iPhone 4, iPhone 5, iPad, Samsung Galaxy S2, Galaxy S3, Galaxy Note II, HTC One, HTC OneX, Sony Xperia Z en LG Nexus 4.

Android

Android is het mobiele besturingssysteem van Google en wint nog steeds flink aan populariteit. Inmiddels zijn vele smartphones en tablets uitgerust met Android. Het platform werd in 2007 gelanceerd en heeft sindsdien vele updates ondergaan. Android is grotendeels gebaseerd op Linux. Android heeft als grote voordeel dat het opensource is. Hierdoor kunnen programmeurs met behulp van de Software Development Kit (SDK) gemakkelijk applicaties maken voor Android-apparaten.

iOS

iOS is het mobiele besturingssysteem van Apple dat op 9 januari 2007 als iPhone OS samen met de iPhone werd uitgebracht. In juni 2010 veranderde Apple de naam in iOS en werd dit tevens het besturingssyteem van de iPad, iPod Touch en Apple TV. De App Store is de enige officiële marktplaats waarop applicaties voor iOS-apparaten beschikbaar zijn. Omdat Apple strikte eisen stelt aan de apps die verschijnen in de App Store, is het voor ontwikkelaars soms lastig om de applicatie in de markt te krijgen.

Over TomTom Navigatie

TomTom NV is een Nederlands bedrijf dat navigatiesystemen maakt. TomTom is een van de marktleiders op het gebied van navigatiesystemen. Aanvankelijk richtte het bedrijf zich alleen op autonavigatie, maar gedurende de opkomst van de smartphones en tablets is het bedrijf zich ook gaan richten op deze producten.
TomTom Navigatie is een applicatie voor smartphones en tablets die draaien op iOS of op Android. De betaalde applicatie kan in de App Store of Play Store worden verkregen. Het grote voordeel van TomTom Navigatie is dat het net als Sygic niet gebruik maakt van het internet. Daardoor kun je in binnen- en buitenland zonder problemen je smartphone of tablet kosteloos als navigatie gebruiken. Voor bepaalde functies is datagebruik wel een vereiste, maar dit kan de gebruiker geheel naar wens selecteren.

Functies

TomTom Navigatie heeft onderstaande functies:
 • Geen mobiel signaal nodig. Dus geen verbruik van data.
 • De snelste route door de verkeersdrukte met TomTom HD Traffic.
 • Waarschuwingen voor mobiele en vaste flitsers.
 • Navigeren naar contactpersonen.
 • Automatisch dempen van muziek.
 • TomTom IQ Routes.
 • Gesproken straatnamen.
 • Geavanceerde rijstrookaanwijzingen.
 • Multitasking. Je kan handsfree bellen tijdens het navigeren.
 • Eco-routes.
 • Verschillende weergavemodi, zowel 2D als 3D.
 • Reis altijd gratis met de meest recente kaart met Lifetime Maps.
 • Compatibiliteit Android: Vereist Android v2.2 en een schermresolutie tussen 800 x 480 pixels en 1280 x 800 pixels.
 • Compatibiliteit iOS: Vereist iOS.
 • Eigen stemmen kunnen op het apparaat worden gezegd en worden toegevoegd.

Beschikbare kaarten

De kaarten van TomTom zijn van TeleAtlas.
De beschikbare kaarten voor Android-apparaten zijn: Australië, Benelux, Brazilië, Canada & Alaska, D/A/CH, Oost-Europa, Europa, Frankrijk, Griekenland, Iberisch schiereiland, Italië, Mexico, Nieuw-Zeeland, Scandinavië, Noord-Amerika, Polen, Rusland, Baltische staten en Finland, Zuidoost-Azië, Zuidelijk Afrika, Turkije, Verenigd Koninkrijk en Ierland, VS en Canada, VS, West-Europa, Western Europe.
De beschikbare kaarten voor iOS-apparaten zijn: Argentinië en Uruguay, Alpen, Australië, Benelux, Brazilië, Canada & Alaska, D/A/CH, Oost-Europa, Europa, Frankrijk, Griekenland, Hongkong, Iberisch schiereiland, Italië, Maleisië en Singapore, Mauritius, Mexico, Midden-Oosten, Marokko, Nieuw-Zeeland, Scandinavië, Polen, Rusland, Zuidoost-Azië, Zuidelijk Afrika, Thailand, Turkije, Verenigd Koninkrijk en Ierland, VS en Canada, VS en Mexico, VS, West-Europa, West Europa.

Beschikbare talen

De gebruikersinterface is beschikbaar in de volgende talen: Afrikaans, Catalaans, Tsjechisch, Deens, Nederlands, Fins, Frans, Duits, Grieks, Hongaars, Italiaans, Maleisisch, Noors, Pools, Portugees, Portugees (Brazilië), Russisch, Slovaaks, Sloveens, Spaans, Spaans (Latijns-Amerika), Zweeds, Turks, Engels (Verenigd Koninkrijk), Engels (Verenigde Staten).
De gesproken instructies zijn beschikbaar in de volgende talen: Afrikaans, Arabic, Engels (Australië), Bulgaars, Frans (Canada), Catalaans, Kantonees (China), Mandarijn (China), Kroatisch, Tsjechisch, Deens, Nederlands, Estisch, Fins, Vlaams, Frans, Duits, Grieks, Hakka, Haklo, Hongaars, Engels (India), Indonesisch, Engels (Ierland), Italiaans, Japans, Lets, Litouws, Maleisisch, Engels (Nieuw-Zeeland), Noors, Pools, Portugees, Portugees (Brazilië), Roemeens, Russisch, Servisch, Shanghainees, Slovaaks, Sloveens, Spaans, Spaans (Latijns-Amerika), Zweeds, Thai, Turks, Engels (Verenigd Koninkrijk), Engels (Verenigde Staten).
© 2013 - 2024 B-bbergkamp, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gratis GPS navigatie software downloadenGratis GPS navigatie software downloadenOp je mobiele telefoon kun je gratis GPS software downloaden. Het gebruik er van is vaak eenvoudig. Met de gratis naviga…
Het bedrijf TomTomHet bedrijf TomTomHet bedrijf TomTom bestaat sinds 1991 en kon vooral zo snel groeien dankzij de populariteit van haar autonavigatiesystee…
TomTom MultiSport Cardio: sporthorloge voor sportersDe TomTom Multisport Cardio is een fitnesstracker die je kunt gebruiken voor meerdere sporten. Het apparaat is beschikba…
Verschil tussen Samsung Galaxy Tab S 10.5 en de iPad Air 2Verschil tussen Samsung Galaxy Tab S 10.5 en de iPad Air 2Bijna elk huishouden heeft wel een tablet en ze worden ook binnen bedrijven en het onderwijs gebruikt. In 2015 zijn de k…

Surround geluidOpnamen in mono stammen uit de prehistorie. Eenvoudige stereo is ook zo goed als achterhaald. Tegenwoordig willen we het…
Hoe werkt een kompas?Een kompas is een belangrijk oriëntatiemiddel en maakt deel uit van verschillende moderne navigatieapparaten. Het dankt…
Bronnen en referenties
 • http://www.tomtom.nl/nl_nl/products/car-navigation/tomtom-navigation-for-android/
 • http://www.tomtom.nl/nl_nl/products/car-navigation/tomtom-navigation-for-iphone-ipad/
B-bbergkamp (81 artikelen)
Gepubliceerd: 10-03-2013
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.