De Sims 3 - Diepzeeduiken

De Sims 3 - Diepzeeduiken In juni 2013 is het uitbreidingspakket "Exotisch eiland" van De Sims 3 uitgekomen. Met dit uitbreidingspakket krijg je de mogelijkheid om je eigen resort te creëren en managen, een carrière als strandwacht op te bouwen en om de onderwater wereld te verkennen met diepzeeduiken.

Vaardigheid opbouwen

Je kunt pas beginnen met het echte diepzeeduiken totdat je vaardigheid niveau 2 hebt bereikt. Om dit niveau te bereiken kun je of gaan snorkelen of een les volgen. Als je later eenmaal begint met het echte diepzeeduiken dan zul je tijdens het duiken ook vaardigheid gaan opbouwen.

Snorkelen

Snorkelen is mogelijk op alle wateren waar het water diep genoeg is. Is het water niet diep genoeg, dan zal je Sim automatisch weer terug aan land gaan. Tijdens het snorkelen kan je Sim ook schelpen vinden om te verzamelen of te verkopen, maar in het begin van het vaardigheidsniveau is de kans op het vinden van iets maar 5%. Het opbouwen van vaardigheid tijdens het snorkelen is vrij langzaam dus je moet een beetje geduld hebben.

Les volgen

Je kunt ook een les volgen in diepzeeduiken in het wetenschapsgebouw voor 400 Simoleons. Het duurt 2 uur (in sim-tijd) en je gaat dan precies één niveau omhoog. Je kunt deze les ook maar één keer volgen, dus bedenk goed of je dit liever in het begin doet of aan het eind.

Duik plaatsen

Diepzeeduiken kan alleen op bepaalde plekken in de zee/oceaan. Je kunt deze plekken herkennen aan de licht-blauwe icoontjes die op het water verschijnen. In totaal zijn er 4 verschillende duikplaatsen (al kan één duikplaats verschillende in-/uitgangen hebben). In het begin van je vaardigheidsniveau zie je maar 2 duikplaatsen, later als je niveau hoger is komen de andere er ook bij. De volgende duikplaatsen kunnen uiteindelijk bezocht worden:
  • Rotsen Rif (Rocky Reef)
  • David Jones' kluis (Davy Jones' Locker)
  • Zeemeermin grot (Mermaid grotto)
  • Parel van de diepte (Pearls' deep)

Diepzeeduiken en de onderwater wereld

Eenmaal onder water kun je de plekken gaan verkennen, objecten zoeken, grotten onderzoeken en zelfs een praatje maken met een zeemeermin/-man. Hoe hoger je vaardigheidsniveau is, des te langer kun je het onder water uithouden. Je kunt dit zien aan de moodlet die zal verschijnen. Als je duik tijd eenmaal op is, is er ook weer een bepaalde "decompressie" tijd voordat je weer opnieuw kunt gaan diepzeeduiken.

Zeemeermin/-man

Terwijl je onder water bent kun je ook een zeemeermin of een zeemeerman ontmoeten en daar een praatje mee maken. Mocht je eenmaal hebben kennisgemaakt kun je de zeemeermin/-man later met een signaal aan land roepen en uitnodigen bij je thuis (klik daarvoor op je Sim en de actie "roep zeemeermin/-man").

Haai!

Helemaal veilig is het onder water niet; je hebt 5% kans om in een gevecht te komen met een haai. Je hebt 50% kans dat je dit zal overleven (niet altijd dus!). Als je een goede vaardigheid hebt in atletisch zijn, dan worden je kansen om het gevecht met de haai te winnen groter. Let ook op of je Sim bovenaan het scherm geen actie met "onderzoek haai/bekijk haai" krijgt, als je Sim dit doet is er zelfs nog meer kans op een gevecht met de haai. Klik deze actie dan liever weg. Ook het hebben van vissen in je inventaris is gevaarlijk, aangezien de haai je des te eerder opmerkt en er dus een hogere kans is op een aanval.
© 2013 - 2024 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De geheime eilanden in De Sims 3De geheime eilanden in De Sims 3Het spel De Sims 3 is sinds juni 2013 een uitbreiding rijker geworden, namelijk “Exotisch eiland”. Er zijn veel nieuwe m…
De Sims 3 - ZeemeerminnenDe Sims 3 - ZeemeerminnenIn juni 2013 is de uitbreiding: “exotisch eiland” uitgekomen voor De Sims 3. In deze expansie krijg je onder andere te m…
De Sims 3 uitbreiding - DierenlevenDe Sims 3 uitbreiding - DierenlevenVele Sims fans zaten er al op te wachten, de uitbreiding om huisdieren in je gezin te kunnen opnemen. Waar de dieren in…
De Sims 3 - Strandwacht beroepDe uitbreiding “Exotisch eiland” die in juni 2013 is uitgekomen voor de PC versie van de Sims 3, brengt een aantal zonni…
Instagram, wat is dat?Instagram, wat is dat?Instagram, wat is dat? Instagram is een gratis applicatie voor de mobiele telefoon, Tegenwoordig heeft Instagram meer da…
Bronnen en referenties
  • www.wikipedia.com
  • www.desims3.nl
  • www.thesims3.com
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 22-02-2016
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Multimedia
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.