De Sims 3 - Zeemeerminnen

De Sims 3 - Zeemeerminnen In juni 2013 is de uitbreiding: “exotisch eiland” uitgekomen voor De Sims 3. In deze expansie krijg je onder andere te maken met een nieuwe Sim soort, namelijk de zeemeermin/-man. Deze Sim soort is vooral handig tijdens het duiken op de verschillende locaties. Je kunt zo langer onderwater blijven en dus meer ontdekken. *Waar in deze tekst zeemeermin staat, wordt ook zeemeerman bedoeld. Deze Sim soort kan zowel een mannelijke als een vrouwelijke Sim zijn.

Waar kom je zeemeerminnen tegen?

Tijdens het diepzeeduiken heb je de kans om een zeemeermin tegen te komen. Je kunt dan een praatje met ze maken. Eenmaal aan land heb je dan de optie om een zeemeermin te signaleren vanaf het land, zodat de zeemeermin naar je toe aan land komt (klik op je Sim en kies “signaleer zeemeermin”). Wanneer de zeemeermin dan aan land komt, krijgt deze vanzelf benen. Bereik je een goede relatie met een zeemeermin, dan kun je haar bij je thuis uitnodigen.

Geheim eiland

Als je de “beste vriend” status hebt met een zeemeermin en je veel tijd met ze doorbrengt, dan kan het zomaar zijn dat de zeemeermin je naar een onbewoond eiland zal brengen. Wanneer je voet zet aan dit eiland, behoort het aan jou toe en kun je er een huis op bouwen.

Hoe kan je Sim een zeemeermin worden?

Er zijn twee manieren om een zeemeermin te worden:
  • Verzamel 5000 levenspunten en koop de “permanente zeemeermin” levens beloning. Deze is definitief en ook als je verder nooit meer zou gaan zwemmen, zul je niet terugveranderen in een normale Sim.
  • Wordt “goede/beste vrienden” met een zeemeermin. De zeemeermin zal je Sim dan de “Mermadic Kelp” geven (je kunt er ook om vragen). Door dit te eten zul je in een zeemeermin veranderen. Om een zeemeermin te blijven, echter zul je eens per 48 uur moeten gaan zwemmen/duiken/snorkelen. Doe je niet, dan zul je uiteindelijk weer terug veranderen in een normale Sim (maar je zult je duikvaardigheden die de zeemeermin heeft behouden).

De voor- en nadelen van een zeemeermin

Een zeemeermin zijn heeft voordelen wanneer je van plan bent om bijvoorbeeld te gaan diepzeeduiken, of wanneer je een strandwacht wil worden. De specifieke voordelen zijn:
  • Zeemeerminnen kunnen nooit verdrinken, ze hebben standaard de “ijzeren longen” levens-beloning (die hoef je dus ook niet aan te schaffen voor levenspunten)
  • Zeemeerminnen krijgen standaard niveau 10 in diepzeeduiken waardoor ze sneller zwemmen en ook sneller toegang krijgen tot de duikplaatsen (en dus het geheime eiland)
  • Na het duiken krijgt de zeemeermin geen decompressie tijd voordat het weer kan gaan duiken.
  • Een zeemeermin kan rauwe vis eten

Het grote nadeel (wel afhangend hoe je een zeemeermin bent geworden) is dat je eens per 48 uur zult moeten gaan zwemmen/duiken/snorkelen. De beste optie is dus eigenlijk om de 5000 levenspunten te verzamelen om een zeemeermin te worden. Ook wil een zeemeermin overal naartoe zwemmen in plaats van gebruik te maken van de (boot)taxi. Vooral in Isla Paradiso is dit het geval. Dit zorgt er voor dat het soms wat langer duurt voordat je Sim ergens komt.

Uitdroging

Een zeemeermin kan uitdrogen als het geen water krijgt en het buiten warm is. In plaats van de hygiënebalk, hebben ze een hydratatie balk. Ze hoeven dan niet perse te gaan zwemmen, maar douchen of een bad nemen is ook goed. Als je hydratatie balk in rood is zul je uiteindelijk bewusteloos op de grond vallen. Het kan zijn dat een andere Sim je komt helpen door een emmer water over je heen te gooien (dit helpt) maar misschien ook wel niet.

Zeemeermin baby

Wil je een zeemeermin baby, dan maak je de meeste kans als beide Sims een zeemeermin zijn. Als een van je Sims een zeemeermin is dan is er een 50% kans dat je baby ook een zeemeermin is. Je kunt herkennen of je Sim een zeemeermin is omdat de benen schubben hebben en dus een groen/blauwe kleur hebben.

Zeemeermin voedsel

Zeemeerminnen eten in principe alles, inclusief rauwe vissen, maar hun honger wordt het meeste gestild door kelp te eten. Je kunt kelp onder water vinden (plukken), maar het is ook te koop in de supermarkt.
© 2013 - 2024 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Sims 3 - DiepzeeduikenDe Sims 3 - DiepzeeduikenIn juni 2013 is het uitbreidingspakket "Exotisch eiland" van De Sims 3 uitgekomen. Met dit uitbreidingspakket krijg je d…
De geheime eilanden in De Sims 3De geheime eilanden in De Sims 3Het spel De Sims 3 is sinds juni 2013 een uitbreiding rijker geworden, namelijk “Exotisch eiland”. Er zijn veel nieuwe m…
Hollandse sagen: De zeemeermin van Westenschouwen (Zeeland)Hollandse sagen: De zeemeermin van Westenschouwen (Zeeland)Bij het vak ‘Wereldoriëntatie’, krijgt de middenbouw (groep 3, 4 en 5) van de basisschool les in geschiedenis en aardrij…
Kelp: een belangrijk zeewierKelp: een belangrijk zeewierKelp: dit verbazingwekkende zeewier bevat meer vitaminen en mineralen dan enig ander voedingsmiddel. Kelp bevat onder an…

Hoe overleef je in Minecraft - een gidsHoe overleef je in Minecraft - een gidsMinecraft is een computerspel dat zowel op de PC, de Xbox en op de Ipad gespeeld kan worden. De bedoeling is om vanuit n…
Games: Far Cry 3Games: Far Cry 3Kruip in de huid van Jason Brody, een echte waaghals, welke gezamenlijk met vrienden op vakantie is op het exotische eil…
Bronnen en referenties
  • www.thesims3.com
  • www.desims3.nl
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 02-01-2017
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.