De geheime eilanden in De Sims 3

De geheime eilanden in De Sims 3 Het spel De Sims 3 is sinds juni 2013 een uitbreiding rijker geworden, namelijk “Exotisch eiland”. Er zijn veel nieuwe mogelijkheden en personages in deze uitbreiding, waaronder het vinden van onbewoonde eilanden. Voor elk eiland is er een andere werkwijze nodig om deze te vinden. Let op: De benamingen in dit artikelen zijn zoveel mogelijk in het Nederlands vertaald (vanuit de Engelse versie van De Sims 3), maar sommige benamingen blijven vanwege de duidelijkheid in het engels. De Engelse benamingen staan dan tussen aanhalingstekens.

Welke eilanden zijn er?

De volgende geheime (onbewoonde) eilanden kun je in Paradijs eiland vinden:
 1. “Beryl Shoals”
 2. “Diver’s Den”
 3. “No Trouble Atoll”
 4. “Cay to the city”
 5. “Refuge Island”
 6. “Mermaid’s Secret”
 7. “Plunder Cove”
 8. “Plumbob Island”
In het stadsoverzicht zie je rondom de hoofd-eilandengroep van Paradijs eiland de eilanden die met wolken bedekt zijn. Dit zijn de hierboven genoemde geheime eilanden, verschillend van grootte. Elk eiland heeft een eigen opdracht die je moet vervullen om eigenaar te worden van het eiland. De wolken trekken dan weg, waardoor het eiland zichtbaar wordt.

Beryl Shoals

“Beryl Shoals” is een klein eiland ten oosten van Paradijs eiland. Het enige wat je hoeft de doen om dit eiland te bemachtigen is door er met een boot naartoe te varen. Je krijgt dan een bericht dat het eiland aan jou toe behoort. Het eiland zelf bevat weinig schatten, maar je kunt wel een leuk huis op dit eiland gaan bouwen.

Diver’s Den

dit eiland ligt ten zuiden van Paradijs eiland en is redelijk groot. Om dit eiland te ontdekken zul je niveau tien van de diepzeeduik-vaardigheid moeten behalen. Je kunt met niveau tien de grot bij duikplek “Pearls Deep” binnen gaan en een andere uitgang ontdekken. Neem je deze andere uitgang dan leidt deze je naar het eiland van “Diver’s Den”. Op dit eiland vind je een schatkist met daarin 12.000 Simoleons, goud, ijzer en nog meer.

No Trouble Atoll

Dit eiland is groot en erg geschikt om er een groot huis of een resort op te bouwen. Het eiland “No Trouble Atoll” ligt in het noordoosten. Om dit eiland tot je beschikking te krijgen zul je één van de beschikbare resorts op “Paradijs Eiland” moeten verbeteren tot het een vijf-sterren resort is.

Cay to the City

Dit eiland is niet erg groot en ligt ten noorden van Paradijs eiland. Het eiland krijg je tot je beschikking wanneer je het beroep van strandwacht kiest en tijdens je werkuren vijf-en-dertig Sims weet te redden uit het water. Van alle opdrachten die er zijn om een eiland te bemachtigen, zal deze opdracht het langste duren. Per werkdag zul je maximaal drie Sims uit het water redden en op sommige werkdagen zullen er geen Sims zijn om te redden.

Refuge Island

Dit eiland is klein en ligt ten noordoosten van Paradijs eiland. Om dit eiland te bemachtigen, zul je een aantal opdrachten moeten vervullen:
 1. Check in bij het resort “Sparkling Sands”
 2. Vraag bij de receptionist naar een avontuur
 3. Praat met een oude(re) Sim
 4. Ga naar het wetenschapsgebouw
 5. Verzamel onder water 3 kelp planten
 6. Loop over vuur (je vindt het “vuurpad” in het resort van “Sparkling Sands”)
 7. Vecht met een haai. Ga dus diepzeeduiken met veel vissen in je inventaris en wacht tot een haai je gaat aanvallen. Omdat er wel een kans van 50% is dat je doodgaat bij dit gevecht is het aan te raden om je spel op te slaan voordat je onder water gaat.
 8. Ga terug naar het wetenschapsgebouw en je zult het eiland ter beschikking krijgen.
 9. Helaas heeft dit eiland weinig plaats om er iets op te bouwen. Er zijn ook geen schatkisten te vinden op dit eiland.

Mermaids Secret

Het eiland “Mermaids secret” ligt in het zuidoosten en is niet erg groot. De enige manier om dit eiland te bemachtigen, zul je een zeemeermin moeten bevrienden zodat deze je het eiland laat zien en je ernaartoe zal leiden. Je zult een relatie moeten opbouwen met de zeemeermin tot minimaal 70% en deze veel mee uit nemen (bijvoorbeeld gaan diepzeeduiken). Je kunt op dit eiland waardevolle schelpen vinden en het eiland is toch nog groot genoeg om er een leuk huis (of resort) op te bouwen.

Plunder Cove

“Plunder cove” is het enige eiland ten westen van “Paradijs eiland”. Het is een klein eiland. Voor dit eiland zul je vier delen van een kaart moeten vinden. Twee delen van deze kaart kun je vinden in de schatkisten die je onder water vindt tijdens het diepzeeduiken. De twee andere delen van de kaart kun je vinden door op verschillende stranden te zoeken naar flessen die of een boodschap of een deel van een kaart bevatten. Wanneer je dit eiland éénmaal in je bezit hebt vindt je daar een schatkist met 1.200 Simoleons en wat edelstenen.

Plumbob eiland

Om dit eiland te vinden zul je de stranden moeten afzoeken naar flessen. Eén van deze flessen bevat een speciale boodschap die je meteen “Plumbob eiland” in bezit geeft. De schatkist op dit eiland bevat 3.333 Simoleons, een “Plumbob evolutie” schilderij (is 1.200 Simoleons waard) en een speciale edelsteen.

Cheat

Voor degenen die eilanden willen bemachtigen maar niet de tijd of de moeite willen nemen om de eilanden op de eigenlijke manier te bemachtigen, is er ook een cheat om alle eilanden ineens te bemachtigen: Druk de toetsen “ Ctrl + Shift+ c” tegelijk in en je krijgt een schermbalk bovenin het scherm. Typ in dit scherm “DiscoverAllUnchartedIslands” (hoofdlettergevoelig) gevolgd door de “Enter” toets. De wolken boven de eilanden zijn nu weg en ze zijn allemaal van jou.
© 2013 - 2024 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Eilanden; Noordelijke Cook eilandenDe Cook eilanden liggen in de tropen en zijn een onderdeel van Polynesië. Het ligt midden in de Stille Zuidzee, in het c…
De Sims 3 - Strandwacht beroepDe uitbreiding “Exotisch eiland” die in juni 2013 is uitgekomen voor de PC versie van de Sims 3, brengt een aantal zonni…
Zuidelijke OrkneyeilandenZuidelijke OrkneyeilandenVlakbij Antarctica liggen de Zuidelijke Orkneyeilanden. Het zijn onbewoonde eilanden die grotendeels met ijs bedekt zijn…
De Sims 3 - ZeemeerminnenDe Sims 3 - ZeemeerminnenIn juni 2013 is de uitbreiding: “exotisch eiland” uitgekomen voor De Sims 3. In deze expansie krijg je onder andere te m…

Candy Crush Saga; Levels 147 en 181Candy Crush Saga; Levels 147 en 181Candy Crush Saga is een computerspel dat in april 2012 werd uitgebracht. Het is beschikbaar voor smartphones, computers,…
Virtueel vliegen: Microsoft Flight Simulator en anderenHet is inmiddels alweer een tijdje geleden dat de eerste vluchtsimulator, of “flight simulator” zoals het in het Engels…
Bronnen en referenties
 • www.sims3.nl
 • www.wikipedia.com
 • www.sims3wiki.com
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 09-12-2016
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.