De Sims 3 uitbreiding - Bovennatuurlijk

De Sims 3 uitbreiding - Bovennatuurlijk De uitbreiding "bovennatuurlijk" die in oktober 2012 is uitgebracht voor De Sims 3 brengt veel mogelijkheden met zich mee. Er zijn nieuwe personages, objecten en carrières toegevoegd om het spel nog leuker te maken. Je kunt met de uitbreiding een heks, zombie, werewolf of fee worden, waardoor je Sim-leven ineens heel anders kan worden.

Nieuwe personages

Bij het creëren van een Sim kun je nu behalve de "menselijke" Sim ook een bovennatuurlijke Sim kiezen zoals:
  • Een heks
  • Een fee
  • Een weerwolf
  • Een vampier
  • Een spook/geest

Het is ook mogelijk om een zombie te worden, maar dit kan alleen in het spel zelf en niet tijdens het creëren van een Sim. Een zombie word je door een zombie toverdrank te drinken, of door een zombie aangevallen te worden. Je kunt zombies herkennen aan hun gebogen lichaam en het feit dat ze erg langzaam lopen. Je komt in het spel ook NPC ("non-playable characters") zombies tegen.

Heks

Een heks kan verschillende toverspreuken uitproberen, hiervoor heeft ze een standaard toverstaf in haar inventaris maar je kunt een betere toverstaf kopen via het koop-menu. In het begin zijn de toverspreuken nog klein (een appel tevoorschijn toveren), maar naarmate ze meer met het toveren experimenteren, zullen de spreuken beter en uitgebreider worden. Ook heeft de heks een bezemsteel waarmee ze naar alle locaties kan reizen.

Weerwolf

Een Sim verandert tijdens de volle maan in een weerwolf, ook al heb je je weerwolf Sim gecreëerd vanaf het begin, dan is het effect alleen maar merkbaar tijdens de volle maan. De weerwolf krabt dan aan het meubilair (net zoals ongetrainde huisdieren) en heeft slechte tafelmanieren. Weerwolven zijn echter heel handig in het vinden van ingrediënten voor toverdranken.

Vampier

Een vampier kun je vanaf het begin creëren, maar je kunt ook als mens-Sim gebeten worden door een vampier en zo een vampier worden. De voordelen van een vampier zijn dat ze minder snel oud worden en ze bouwen sneller vaardigheden op in de nacht. Nadelen zijn dat ze ander voedsel nodig hebben (plasma) en ze kunnen niet tegen zonlicht. Mocht je er dus graag in het donker op uit gaan om de buurt te verkennen, dan is deze type Sim geschikt.

Spook/geest

Je herkent een spook/geest aan het feit dat ze doorzichtig zijn en een fel-blauwe/fel-oranje kleur hebben. Een spook kan andere Sims laten schrikken door in objecten te kruipen en deze te laten zweven. De stem van een spook/geest klinkt erg laag en galmt.

Fee

Feeën hebben vleugels. De vorm en kleur van de vleugels kun je in het begin zelf kiezen. De feeën kunnen zichzelf veranderen in kleine elfjes en hebben hun eigen feeën-huis waar ze een feestje kunnen geven, punch kunnen drinken en zichzelf weer kunnen opladen. Feeën staan ook bekend om het feit dat ze graag grapjes en trucjes uithalen bij andere Sims (iets wat lang niet altijd op prijs wordt gesteld). Ook hier geldt dat hoe vaker een fee experimenteert met de trucjes en tovenarijen, hoe meer ervaring ze opbouwen en ze dus meer zullen leren.

Nieuwe carrières

Met deze expansie komen ook een aantal nieuwe beroeps-keuzes beschikbaar.

Bijenhouder

Je kunt in het koop menu een bijenhouders bijenkorf kopen en zo bijen houden om zo aan honing en bijenwas te komen. Hoe beter je de bijen verzorgt, des te beter de honing. De honing en bijenwas kun je weer in recepten of toverdranken gebruiken. Ook zijn ze geschikt als aas voor het vangen van vissen.

Alchemist

Voor een gedetailleerde uitleg over dit beroep/vaardigheid, zie het volgende artikel: Sims 3 - Alchemist.
In het koop menu kun je een alchemie workstation kopen en alchemie bestuderen om zo toverdrank te (leren) maken. In de stad vind je een toverdrank-winkel waar je toverdranken kunt kopen en ook kunt verkopen. Er staat in deze winkel ook een alchemie workstation zodat je hier ook drankjes kunt maken en alchemie kunt bestuderen. Een ander (nieuw) object dat je in deze winkel tegenkomt, maar ook via het koop menu voor in je huis kunt kopen, is de edelsteen slijpmachine. Deze machine gebruik je om de gevonden metalen en edelstenen te bewerken. Zo hoef je deze niet meer via de post te versturen en af te wachten tot deze terug komen, maar krijg je direct je geslepen edelstenen in je inventaris, inclusief de edelstenen-stof die je weer kunt gebruiken in de recepten voor het maken van bepaalde toverdranken.

Helderziende

Met deze nieuwe expansie komt ook een nieuwe carrière, namelijk die van helderziende. Ga naar het stads overzicht en zoek de kavel met de zigeuner wagen. Klik op de wagen en kies “helderziende worden”. Via de zigeuner wagen kun je trouwens ook je toekomst laten voorspellen. Voor meer gedetailleerde uitleg over deze nieuwe carrière, zie het artikel: De Sims 3 - helderziende.

Maancyclus

Je kunt nu de verschillende maanstanden zien. De verschillende supernatuurlijke types reageren verschillend op de maanstanden, vooral wanneer het volle maan is of wanneer er juist geen maan is. Sommige Sims krijgen bepaalde vaardigheden of ontwikkelen sneller vaardigheden tijdens de verschillende maanstanden.

Nieuwe objecten

  • Bezem-race arena: de bezem arena kan in het koop menu gekocht worden. Je kunt in deze arena met je bezem “joy-riden” of stunts uitvoeren voor fooien.
  • Toverspiegel: deze spiegel heeft een gezicht en praat ook terug
  • Bonehilda: Bonehilda woont in haar grafkist. Klop je op haar deur, dan komt ze naar buiten en doet ze je huishouden!
© 2012 - 2024 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Word een heks in De Sims 3Word een heks in De Sims 3De uitbreiding voor De Sims 3 die het mogelijk maakt om verschillende soorten Sims te creëren is de “Bovennatuurlijk” ui…
De sims 3 - bovennatuurlijke alchemistDe sims 3 - bovennatuurlijke alchemistIn de expansie “Bovennatuurlijk” krijg je te maken met bovennatuurlijke wezens met hun eigen kunnen en kennen. Bij deze…
De Sims 3 – Bijzondere soorten Sims (creëren)De Sims 3 – Bijzondere soorten Sims (creëren)De Sims 3 heeft een heleboel opties om niet alleen humane Sims te creëren zoals jij dat wil, maar je kunt ook speciale S…
De Sims 3 bovennatuurlijk – WaarzeggerDe Sims 3 bovennatuurlijk – WaarzeggerIn de expansie “Bovennatuurlijk” krijg je te maken met bovennatuurlijke wezens met hun eigen kunnen en kennen. Bij deze…

Word On: een verslavend woordspel op de smartphone of tabletSinds begin dit jaar is er een nieuw woordspel voor op je smartphone of tablet. Dit nieuwe spel wordt al net zo populair…
Nederlandse logo's raden met de app Nederlogo + antwoordenNederlandse logo's raden met de app Nederlogo + antwoordenEr zijn honderden apps op het internet te vinden waarin je de logo's van grote bedrijven of instellingen moet raden. Vaa…
Bronnen en referenties
  • www.thesims3.com
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 22-02-2016
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.