Word een heks in De Sims 3

Word een heks in De Sims 3 De uitbreiding voor De Sims 3 die het mogelijk maakt om verschillende soorten Sims te creëren is de “Bovennatuurlijk” uitbreiding. Met deze uitbreiding kun je een geest, een fee, een weerwolf, een vampier en een heks worden. Van al deze verschillende soorten Sims is de heks degene met de meest speciale vaardigheden.

Hoe word je een heks?

Er zijn verschillende manieren om een heks te worden:
  • Kies voor de heks Sim in het “creëer een Sim” scherm in het begin van het spel
  • Via de toverdrankwinkel kun je een “witches brew” drankje kopen. Drink dit en je wordt een heks. Mocht je geen toverdrankwinkel in je stad hebben, dan kun je er één plaatsen via de “wijzig stad” optie. Houd er wel rekening mee dat de “witches brew” niet meteen beschikbaar zal zijn.
  • Wanneer je niveau 9 in alchemie bereikt, leer je om het “witches brew” drankje zelf te maken.

Wanneer je een heks bent zul je zien dat je onderin het scherm boven je wensen-scherm een speciale “toverbalk” hebt gekregen. Deze zal leeg lopen op het moment dat je toverspreuken zal uitspreken. Je krijgt in je inventaris een basis-type toverstaf voor spreuken en ook een bezem om mee rond te vliegen.

Je levenswens

Er zijn twee levenswensen beschikbaar voor de heks. Welke je daarvan kiest, is afhankelijk van je beslissing of je een goede of slechte heks wilt zijn. De levenswens “mystiek genezer” is bestemd voor een goede heks en deze vraagt je om twaalf Sims van de zombievloek te genezen. De levenswens “zombie meester” is er juist op gericht om tien Sims te veranderen in zombies, wat weer geschikter is voor een slechte heks.

Alchemie

In principe kun je als heks elke baan kiezen die je wilt, maar wil je in de sfeer van hekserij blijven, dan is alchemie een goede optie. Je kunt de toverdranken zelf gebruiken of verkopen in de toverdrankwinkel. Meer informatie over alchemie en wat je hiermee kunt (verdienen) lees je hier.

Niveaus en toverspreuken

In het begin kun je weinig toverspreuken uitspreken, maar je kan altijd de optie “oefen met magie” gebruiken. Hoe vaker je deze optie gebruikt, des te meer zal je Sim de wens hebben dit te doen. Deze toverspreuk zal je niveau echter maar langzaam doen toenemen. Er zijn drie manieren om je niveau in toverspreuken sneller te doen stijgen:
  • Hoe hoger het niveau van je toverspreuk, des te sneller stijgt het niveau. Denk er wel aan dat er altijd een kans is dat een toverspreuk een averechtse werking aan kan nemen.
  • Bepaalde dieren die in de buurt van je Sim zijn terwijl deze een toverspreuk uitspreekt kunnen het niveau met 20% laten stijgen. Dit kan een kat, een vogel, een leguaan of ander klein dier zijn.
  • Wanneer je een “skill boost” toverdrank koopt of maakt (met alchemie) en vlak daarna begint met de toverspreuken zal je niveau met 20% sneller stijgen.

Toverspreuken met een averechtse werking

Houd er altijd rekening mee dat er een kans is dat een toverspreuk een averechtse werking aan kan nemen dan je zou willen. Wanneer je bijvoorbeeld de "geluk" spreuk uitspreekt, kan het gebeuren dat je juist ongeluk oproept. De kans op een spreuk die een averechtse werking heeft wordt minder naarmate je niveau in spreuken hoger wordt maar ook wanneer je een goede kwaliteit toverstaf gebruikt. Er zijn in het koopmenu verschillende toverstaffen die je kunt kopen. Je krijgt wanneer je een heks bent/wordt automatisch een basisversie in je inventaris. De allerbeste toverstaf kost je 1000 Simoleons. Het verschil in deze toverstaffen zit hem in de kwaliteit van de staf zelf en de efficiëntie van de gebruikte magie. Wanneer je 20.000 levenspunten hebt, zou je de levenswens beloning "magische handen" kunnen aanschaffen. Je hebt dan geen toverstaf meer nodig en je toverspreuken zullen nooit meer mislukken.

Niveaus in hekserij en toverspreuken

Elk niveau dat je bereikt geeft je twee verschillende spreuken, waarvan er vaak één goed is en één slecht. Welke je gebruikt is afhankelijk of je een goede of slechte heks wilt zijn. Bij niveau "o" kun je "spelen met magie" of een "appel tevoorschijn toveren". Een tip is om je Sim vaak met magie te laten spelen, doe je dit dan zal je Sim dit automatisch gaan doen wanneer je je Sim even geen opdracht geeft. De giftige appel (averechtse werking van het tevoorschijn toveren van een appel) laat degene die de appel eet in slaap vallen. Misschien een leuk cadeau voor een Sim die je niet zo aardig vindt?

Niveau 1

Bereik je niveau één dan krijg je de "verander object"-spreuk waarmee je objecten als stenen, edelstenen, insecten, zaden,etc, kunt veranderen in andere objecten. Een voorbeeld is dat je met deze spreuk (als deze goed gaat) een zaad kunt veranderen in een edelsteen of zelfs een vis in een vissenkom. Als de spreuk misgaat, echter, verlies je het object dat je wilde veranderen. De andere spreuk die je nu krijgt is er eentje waarmee je jezelf voor 24 uur Sim-tijd "geluk" kunt geven. De averechtse werking is dat je dus 24 uur lang ongeluk hebt.

Niveau 2

Wanneer je niveau twee bereikt dan krijg je de “vuurstraal” en “ijsstraal”-spreuk. Je kunt beide spreuken zowel bij Sims als bij objecten gebruiken. Beide spreuken kunnen gevaarlijk zijn, maar mocht er brand uitbreken, dan is de “ijsstraal”-spreuk wel een uitkomst.

Niveau 3

Niveau drie geeft je de “verbeter objecten”-spreuk. Je kunt bepaalde objecten (tv’s, douche, toilet, etc.) verbeteren door ze bijvoorbeeld onbreekbaar te maken, of ervoor zorgen dat ze nooit meer vies worden. Deze spreuk werkt hetzelfde als de handigheid vaardigheid, maar dan een stuk sneller. Je kunt nu ook duelleren met een andere heks. Omdat het niet makkelijk is om heksen te herkennen zou je op ze kunnen klikken en zien of je de optie krijgt om te duelleren. De winnaar van het duel krijgt een +10 moodlet en de verliezer een -10 moodlet.

Niveau 4

Wanneer je niveau vier bereikt krijg je een “liefdesspreuk”. Je kunt deze over jezelf of over een andere Sim uitspreken. Spreek je de spreuk over jezelf uit, dan zal je relatie met de eerstvolgende Sim waar je mee spreekt veranderen naar “romantische interesse”. De tweede spreuk die je leert, geeft je de optie om een andere Sim in een pad te veranderen. Terug veranderen kan door deze Sim te kussen of een toverdrank (genezingselixir) te gebruiken.

Niveau 5

Niveau vijf geeft je betere animaties wanneer je toverspreuken gebruikt. Je krijgt ook de toverspreuk “geesten vloek”, die je over een andere Sim kunt uitspreken zodat ze achtervolgd zullen worden door een geest.

Niveau 6 en 7

De toverspreuk die je leert bij niveau zes is nuttig omdat je bij niveau zes de spreuk krijgt om je honger-, hygiëne-, en blaas balk weer groen kunt toveren. Bij niveau zeven leer je de spreuk om dezelfde balken in het rood te krijgen. Niet handig om over jezelf uit te spreken maar je kunt beide ook over een andere Sim uitspreken.

Niveau 8

De “zonlicht”-spreuk kan gebruikt worden om de zombie vloek van een Sim te verwijderen. Je leert ook de “pestziekte-spreuk” die een Sim twee dagen lang ziek kan maken. De “zonlicht”-spreuk kan deze ziekte weer opheffen als deze binnen één dag is toegediend. De “zonlicht”-spreuk is ook nodig om je levenswens (mystieke genezer) te kunnen vervullen.

Niveau 9

Deze “restauratie”-spreuk kan goed van pas komen als je huishouden een rommeltje is. Deze spreuk maakt vieze objecten schoon en repareert kapotte objecten. Pas op voor de averechtse werking die juist allerlei objecten vies en kapot maken.

Niveau 10

Heb je een dierbare Sim verloren die nog af en toe blijft rondspoken? Dan kun je de “reanimatie spreuk” gebruiken om de Sim weer tot leven te wekken. Houd er rekening mee dat de Sim een zombie zal zijn, dus maak gebruik van de “zonlicht”-spreuk om deze Sim weer normaal te laten zijn.
© 2014 - 2024 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Sims 3 uitbreiding - BovennatuurlijkDe Sims 3 uitbreiding - BovennatuurlijkDe uitbreiding "bovennatuurlijk" die in oktober 2012 is uitgebracht voor De Sims 3 brengt veel mogelijkheden met zich me…
De Sims 3 bovennatuurlijk – WaarzeggerDe Sims 3 bovennatuurlijk – WaarzeggerIn de expansie “Bovennatuurlijk” krijg je te maken met bovennatuurlijke wezens met hun eigen kunnen en kennen. Bij deze…
PC game The Sims 3PC game The Sims 3De Sims 3 is in 2009 uitgekomen. Bij dit spel zijn vele uitbreidingen beschikbaar, waardoor de Sims 3 leuker wordt om te…
Wat is een heksOp school hebben we allemaal geleerd over de heksenvervolgingen in Europa en met name Nederland. Dit hebben we allemaal…

Kingdom Hearts GameKingdom Hearts GameDe Action RPG (Role Playing Game) serie die oorspronkelijk in 2002 op de Playstation 2 is uitgebracht, komt voort uit de…
Sportspellen voor de Xbox 360Veel mensen willen graag sporten, maar gaan liever niet het huis uit om naar een sportschool te gaan. Daarvoor bestaan n…
Bronnen en referenties
  • www.desims3.nl
  • www.wikipedia.org/sims 3
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 04-03-2016
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.