De Sims 3 – Een kinderopvang beginnen

De Sims 3 – Een kinderopvang beginnen Van alle beroepen binnen de Sims 3 is die van kinderopvang leider het meest intensief. Van het moment dat de kinderen bij je afgeleverd worden door de ouders tot ze weer opgehaald worden ben je constant met ze bezig. Maar het voordeel is dat je na 4 dagen hard werken nog 3 vrije dagen overhoudt per week. Let op: dit beroep is alleen beschikbaar als je de uitbreiding “ambities” hebt.

Hoe begin je een kinderopvang?

Er zijn twee opties om de kinderopvang te beginnen, namelijk via de krant op de computer. De krant geeft elke dag drie keuzes en de computer geeft er vijf. Het kan dus zijn dat het kinderopvang beroep niet meteen de eerste of tweede dag beschikbaar is.

Benodigde eigenschappen

Mocht je van tevoren weten dat je dit beroep gaat kiezen dan kun je je eigenschappen op dit beroep gaan aanpassen. Omdat dit niet een van de makkelijkere beroepen is zijn de volgende eigenschappen erg handig.
 • Familie-gericht: deze eigenschap zorgt ervoor dat je Sim een (grote) familie wil en dus niet alleen wil blijven.
 • Zorgzaam: deze eigenschap zorgt ervoor dat je Sim graag voor mensen (en dieren) zorgt en hier ook positieve dingen uit haalt.
 • Kinderlijk: de kinderlijke eigenschap zorgt ervoor dat je Sim zich goed kan inleven in de gevoelswereld van kinderen. Deze Sim is voor hen een goed speelmaatje.
 • Charisma: je zou het niet zeggen, maar deze eigenschap is ook handig. De charisma eigenschap zorgt ervoor dat wat je Sim zegt meer indruk maakt op andere Sims en deze ook eerder meewerken. Goed wanneer je te maken krijgt met een probleem-kind.

Voordat de kinderen op de stoep staan

Voordat je eerste dag begint is het nodig om de juiste voorbereidingen te treffen. Allereerst heb je spullen nodig om de kinderen (en later tieners) te kunnen verzorgen en bezig te houden.
 • Knuffels
 • Speeldoos (een van de favorieten)
 • Blokkendoos /xylofoon (ook favoriet)
 • Bureau of tafel met stoelen (nodig vanaf niveau 4 wanneer er ook tieners komen die huiswerk komen maken)

Je hoeft geen bedden aan te schaffen aangezien de kinderen niet zullen slapen tijdens het oppassen.

Promoties

Om promotie te krijgen moet je aan drie dingen voldoen:
 • Kinderen opvangen: hoe beter het resultaat aan het eind van de dag, oftewel hoe tevredener de kinderen zijn, des te sneller je promotie krijgt.
 • Vriendschap met de kinderen: hoe tevredener de kinderen zijn, des te eerder ze vrienden met je zijn en je dus sneller promotie krijgt.
 • Noodgevallen oplossen: het zal voorkomen dat je soms buiten werktijden of zelfs in het weekend gevraagd wordt op te passen op een van de kinderen.

Omdat het beroep van kinderopvang een vrij intensief beroep is, heeft dit beroep maar 5 promotie niveaus (de andere beroepen in de Sims 3 hebben er tien). Met elk niveau komt er een kind bij om op te passen en vanaf niveau 4 komen er ook tieners bij en probleem kinderen. Bij alle niveaus blijven de werktijden en werkdagen gelijk, namelijk van maandag tot donderdag van 9 uur ‘s morgens tot 7 uur ‘s avonds.

Promotie niveaus Titel Salaris per week Details
1Amateur babysitter100 SimoleonsPassen op 2 kinderen / Nieuw uniform
2Coole Verzorger200 SimoleonsPassen op 3 kinderen / Nieuw uniform
3Dynamische kinderopvang300 SimoleonsPassen op 4 kinderen/ Nieuw uniform/ Interactie "verhaal vertellen"
4Geweldige oppas400 SimoleonsPassen op 5 kinderen/ Nieuw uniform / Interactie "ga spelen" en "maak huiswerk"
5Kinderopvang specialist500 SimoleonsPassen op 6 kinderen / Nieuw uniform / Kinderopvang busje om in te rijden

 • Bij de promotie naar niveau 3 krijg je de interactie “verhaal vertellen” tot je beschikking. Door op jezelf te klikken krijg je deze optie. Je roept dan alle kinderen bij elkaar en vertelt een verhaal aan ze. De kinderen vinden dit leuk en je krijgt ze zo allemaal tegelijk in een beter humeur.
 • Bij de promotie naar niveau 4 krijg je ook de optie “ga spelen” of “ga huiswerk maken”. Deze zul je ook nodig hebben, aangezien je nu ook op tieners moet passen die in deze tijd hun huiswerk moeten gaan maken. Soms zul je ook eten voor ze moeten bereiden.

Inkomsten en bonussen

Zoals je in het promotie overzicht kunt zien zijn de wekelijkse verdiensten niet erg hoog. Gelukkig zijn dit niet je enigste verdiensten. Hoe beter je dagelijks in staat bent de kinderen tevreden te houden, hoe meer je dagelijks van de ouders een fooi krijgt. Een kind dat in een goed humeur is aan het eind van de dag levert je 100 Simoleons aan fooi op (per kind) en een kind dat in een geweldig humeur is 120 Simoleons. Soms word je gevraagd om enkele uurtjes tot een hele dag buiten je werkdagen om op te passen, hiervoor krijg je ook betaald. Ook sturen de ouders je soms cadeaus (kijk in je familie inventaris) die niet altijd even leuk zijn maar die je wel voor flink wat geld kunt verkopen.

Tips

 • Omdat de ouders allemaal tegelijk met hun kinderen op de stoep staan kan dit wel eens files veroorzaken bij je voordeur. Zorg dus voor een brede voordeur en het liefst twee naast elkaar.
 • Wanneer de kinderen komen zijn de meestal in een slecht humeur en ze hebben honger. Je kunt ze zodra je de kans krijgt eten geven. Wanneer je alle kinderen eten hebt gegeven is het meestal tijd voor een schone luier.
© 2012 - 2024 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Sims 3 uitbreiding: AmbitiesDe Sims 3 uitbreiding: AmbitiesDe derde uitbreiding van de Sims 3 heet Ambities. In deze uitbreiding kun je extra beroepen kiezen waaraan je actief kun…
De Sims 3 – BrandweermanDe Sims 3 – BrandweermanMet de expansie “ambities” kun je een aantal beroepen kiezen die wat meer activiteit eisen van je Sim. Je werkt ook niet…
De sims 3 - bovennatuurlijke alchemistDe sims 3 - bovennatuurlijke alchemistIn de expansie “Bovennatuurlijk” krijg je te maken met bovennatuurlijke wezens met hun eigen kunnen en kennen. Bij deze…
De Sims 3 bovennatuurlijk – WaarzeggerDe Sims 3 bovennatuurlijk – WaarzeggerIn de expansie “Bovennatuurlijk” krijg je te maken met bovennatuurlijke wezens met hun eigen kunnen en kennen. Bij deze…

Bike race: gratis downloaden en spelenBike Race is een populair spelletje voor smartphones en tablets, waarbij je als motorrijder over een parcours vol obstak…
Word On: een verslavend woordspel op de smartphone of tabletSinds begin dit jaar is er een nieuw woordspel voor op je smartphone of tablet. Dit nieuwe spel wordt al net zo populair…
Bronnen en referenties
 • www.sims.wikia.org
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 10-01-2017
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.