De Sims 3 uitbreiding: Ambities

De Sims 3 uitbreiding: Ambities De derde uitbreiding van de Sims 3 heet Ambities. In deze uitbreiding kun je extra beroepen kiezen waaraan je actief kunt deelnemen, waardoor het leven van je Sims nog leuker wordt!. Hieronder meer informatie over welke beroepen er beschikbaar zijn en hoeveel tijd je er aan besteedt. Let op: Voor het schrijven van dit artikel is de Engelse versie van de Sims gebruikt en zijn de speciale benamingen vertaald in het Nederlands, maar de vertaling kan dus afwijken van de Nederlandse versie van het spel.

Nieuwe beroepen

Deze nieuwe beroepen zijn interactieve beroepen. Dat wil zeggen dat je zelf naar de locatie moet gaan (via de map) en je je beroep daadwerkelijk zelf moet uitvoeren.

Spoken jagen

Je werkt in alle niveaus die je kunt bereiken van 5 uur 's avonds tot 3 uur 's ochtends. Je verdient in het eerste niveau 280 Simoleons per week, maar je kunt de geesten je tijdens je werk gevangen hebt verkopen aan het chemielab. Hier verdien je nog het meeste mee. Je krijgt per nacht drie taken en de taken variëren van het zoeken en vangen van geesten, tot het exorceren van meubelstukken die bezeten zijn door geesten. Al met al geen slechtverdienende baan qua verdiensten, maar wel een beetje eentonig op den duur. Voor promoties moet je je logische vaardigheid verhogen.

Binnenhuisarchitect

Je werkt in principe van 8 uur 's morgens tot 6 uur 's avonds, maar binnen deze uren kun je zelf je taken invullen. Je krijgt per dag twee tot drie opdrachten per dag en je verdient in het eerste niveau van je baan 272 Simoleons per week plus je krijgt betaald door je cliënten bij het goed afronden van je taak. Als je je opdracht (kijk op de stadsmap) accepteert, krijg je een beschrijving van wat de cliënt wil en een overzicht van de voorwerpen die je minimaal moet gebruiken. Extra voorwerpen leveren extra punten op, maar blijf wel binnen het budget. Ben je klaar, dan komt je cliënt het huis inspecteren en krijg je betaald plus een eventuele bonus erbij. Voor promoties moet je je schilder vaardigheden verhogen.

Privé- detective

Deze baan heeft geen vaste werktijden en je kunt dus op ieder moment aan een klus beginnen. Je krijgt de zaken per telefoon en je kunt ze zelf aanvragen door te zoeken op de PC of door langs te gaan bij het politiebureau. In het begin verdien je 500 Simoleons per opgeloste zaak en je zou op één dag zo'n twee zaken kunnen oplossen. Om promotie te krijgen moet je ook "stake-outs" doen, wat betekent dat je ergens verborgen gaat zitten om verdachte activiteiten op te kunnen merken. Dit doe je door op een willekeurig moment naar de map te gaan en te klikken op een openbare locatie (bv. het zwembad of de bibliotheek) en vervolgens verschijnt de optie "stake-out/op onderzoek gaan". Ook heb je voor de promoties de logische vaardigheid nodig.

Styliste

Allereerst moet je via de map je aanmelden voor dit beroep bij de beauty-salon. Daarnaast koop je voor in huis de ontwerptafel en de Styling Station(via het koop menu). De werktijden zijn van dinsdag tot en met zaterdag tussen 9 uur 's morgens en 7 ur 's avonds. Je krijgt per werkdag drie taken en je verdient als beginsalaris 182 Simoleons. Je krijgt verschillende type opdrachten zoals nieuwe haarstijl, make-up of een andere garderobe. Als je ver genoeg bent in je niveau kun je make-overs aanbieden aan je vrienden (of vijanden, hehehe) en zo je geld verdienen. Om promotie te maken heb je onder andere een hogere schilder vaardigheid nodig.

Nieuwe hobby's

Er zijn ook nieuwe hobby's waar je je in kunt uitleven, denk bijvoorbeeld aan uitvinder, beeldhouwer, ontwerper, enzovoorts. Hiervoor kun je de benodigde apparaten aanschaffen en zo aan de slag gaan. Je kunt er net zoals met het schilderen ook geld mee verdienen door je uitvindingen of sculpturen te verkopen.

Als zelfstandige werken

Wanneer je aan je vaardigheden werkt zoals schilderen of vissen, dan kun je je als "zelfstandige" aanmelden en dit je beroep maken. Dit doe je als volgt: Je gebruikt de telefoon uit je rugzak / inventaris en kiest de optie "werk en beroepen". Hierna kun je de optie "registreren als zelfstandige" kiezen en vervolgens zullen er dus wel of geen opties verschijnen waar je als zelfstandige in kunt werken. Als er geen keuzes volgen, betekent dit dat je nog geen vaardigheden bezit waarin je als zelfstandige kunt werken. Wil je bijvoorbeeld een zelfstandig kunstenaar of beeldhouwer worden, dan moet je eerst minstens één vaardigheid bezitten van deze beroepen. Nadat je je geregistreerd hebt als zelfstandig moet je papieren tekenen bij het gemeentehuis. Je Sim zal dus na het telefoongesprek automatisch naar het gemeentehuis gaan. Als zelfstandige werken betekent eenvoudig dat je je eigen tijd kunt indelen maar je nog wel de nodige "promoties" maakt. Vaak zijn deze gebaseerd op alleen inkomsten van verkochte kunstwerken of schilderijen.
© 2012 - 2024 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
PC game The Sims 3PC game The Sims 3De Sims 3 is in 2009 uitgekomen. Bij dit spel zijn vele uitbreidingen beschikbaar, waardoor de Sims 3 leuker wordt om te…
De Sims 3 uitbreiding - DierenlevenDe Sims 3 uitbreiding - DierenlevenVele Sims fans zaten er al op te wachten, de uitbreiding om huisdieren in je gezin te kunnen opnemen. Waar de dieren in…
De Sims 3 – BrandweermanDe Sims 3 – BrandweermanMet de expansie “ambities” kun je een aantal beroepen kiezen die wat meer activiteit eisen van je Sim. Je werkt ook niet…
De Sims 3 dierenleven – een kat als huisdierDe Sims 3 dierenleven – een kat als huisdierFans van de Sims 2 serie hoopten al dat deze uitbreiding van “dierenleven” ook in de Sims 3 zou komen. Met deze uitbreid…

Runescape: hoe en wat?Runescape is een computerspel dat voor iedereen te spelen is. Het is een online spel, waardoor je in contact komt met me…
Hoe bouw je een brug? Sims 3Hoe bouw je een brug? Sims 3Soms zie je van die mooie huizen, met grote versierde tuinen en een brug. Een brug?! Maar hoe bouw je die dan? Want een…
Bronnen en referenties
  • www.thesims.ea.com
  • www.desims3.nl
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 22-02-2016
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.