Candy Crush Saga: Tips

Candy Crush Saga: Tips Candy Crush Saga is een spelletje dat veel weg heeft van het bekende puzzelspel Bejeweled. Je kan het spelen op de iPhone, Android telefoon en op facebook. Hier volgen enkele tips om het spel makkelijker te kunnen spelen en vlugger door te kunnen stoten naar de volgende levels.

Extra levens

Je krijgt telkens maar vijf levens. Als die op zijn moet je wachten tot je opnieuw levens hebt om door te kunnen spelen. Soms komt het voor dat je meteen al ziet dat de snoepjes helemaal fout liggen en dat je het moeilijk gaat hebben met het uitspelen van dat bepaalde spel. Zet dan, zonder een zet te maken, het spel af door op de ‘terug’ knop te drukken. Zo verlaat je het spel zonder een leven te verliezen. Let op: Dit kan enkel via de telefoon.

Indien je levens op zijn en je toch echt wilt verder gamen dan kan je het uur op je telefoon ook vooruit zetten. Dan krijg je de levens die je eigenlijk een uur later pas had moeten krijgen.

Als je via facebook speelt is het belangrijk om mensen constant zelf levens te sturen. Deze mensen krijgen dan namelijk een melding waarin staat dat ze een leven hebben ontvangen van jou, met de vraag of ze een leven terug willen sturen. Blijf dus regelmatig levens naar je vrienden versturen op facebook. Via facebook kan je, in ruil voor een extra leven, ook een advertentie uitkijken. Dit kan echter wel maar enkele keren per dag. Je hoeft de hele advertentie zelfs niet uit te kijken. Eens het kruisje rechts vanboven groen wordt kan je het reclamefilmpje weg klikken en kan je verder spelen met één extra leven.

Extra zetten

Via facebook kan je je vrienden ook extra zetten geven. Soms krijg je de vraag om zetten te sturen in het begin van het spel, maar indien dat niet gebeurt kan je rechts vanboven klikken op ‘met vrienden spelen’. Vervolgens kan je dan extra zetten versturen. Je krijgt automatisch een scherm met daarop acht mensen die Candy Crush spelen. Naar al deze mensen kan je drie extra zetten versturen. Als je dit scherm afsluit en opnieuw opent zullen er andere Candy Crush spelende vrienden instaan, die je dan ook extra zetten kunt sturen.

Speel de chocolade weg

De chocolade blokjes verspreiden zich heel snel. Zorg er dus voor dat je deze zo snel mogelijk wegspeelt. Met elke zet die je doet groeit er namelijk extra chocolade mee. Eens alle chocolade verdwenen is komt die niet meer terug, tenzij in de hogere levels, want daar blijft de chocolade sowieso terugkomen. Dan is het echter nog belangrijk dat je zoveel mogelijk chocolade zo snel mogelijk wegspeelt. Chocolade groeit gelukkig nooit over speciale snoepjes heen, mits het de kans heeft om op andere plaatsen te groeien.

Speel tijdbommen weg

De tijdbommetjes moeten meteen weggespeeld worden. Eens zo’n tijdbom afgaat is het spel namelijk gedaan en verlies je een leven.

Plan je zetten

Bij de meeste levels krijg je zoveel tijd als je wilt om het level uit te spelen. Neem dan ook de tijd om goed na te denken en om al je zetten goed te plannen. Probeer altijd zoveel mogelijk speciale combinaties te maken. Speel niet te snel en denk na.

Hoogste score; zoveel mogelijk zetten

Indien je voor de hoogste score wilt gaan dan moet je proberen al je zetten op te gebruiken. Als je een level uitspeelt met nog enkele zetten over dan is de kans op een hoge score minder groot. Gebruik dus al je zetten zeker op.

Drop en snoepjes die vast zitten

Zorg ervoor dat drop en vastzittende snoepjes zo snel mogelijk worden weggespeeld. Deze blijven namelijk vastzitten op één bepaalde plaats en verhinderen daarom bepaalde zetten die je moet maken. Als ze weg zijn kan je makkelijker en met meer vrijheid spelen.

Gelatine wegspelen

Probeer altijd eerst de hoeken waarin gelatine zit vrij te maken. Met speciale snoepjes die een hele rij of een heel gebied vrijmaken, lukt dat makkelijker. Vooral gestreepte snoepjes zijn belangrijk bij het wegspelen van gelatine. Speel ook voornamelijk onderin het spel. Als je beneden iets weghaalt heb je namelijk nog kans dat de snoepjes vanboven ook nog goed vallen en zo vervolgens verwijderd worden.

Snoepcombinaties zijn belangrijk

Laat een speciaal snoepje niet meteen knallen met een ander snoepje. Wacht tot je andere speciale snoepjes hebt en laat die dan met elkaar knallen. Zo speel je veel meer snoep weg. Enkele verschillende snoepcombinaties zijn:
  • Vijf snoepjes combineren: Als je vijf snoepjes van dezelfde kleur combineert dan krijg je een gespikkeld snoepje. Dit gespikkeld snoepje kan je combineren met een snoepje van een bepaalde kleur, waarop vervolgens alle snoepjes van die kleur verdwijnen. Dit kan handig zijn als je veel speciale snoepjes nodig hebt en dus veel snoepjes met elkaar moet combineren.
  • Gekruiste combinatie van snoepjes: Een L-vorm of T-vorm bijvoorbeeld. Zo speel je in één keer twee combinaties van 3 snoepjes van dezelfde kleur weg. Indien je dit doet krijg je een verpakt snoepje. Dit verpakt snoepje kan alle snoepjes in de nabijheid doen ontploffen.
  • Snoepjes met witte streepjes combineren: Als je vier snoepjes van dezelfde kleur combineert krijg je een gestreept snoepje. Indien je twee gestreepte snoepjes met elkaar laat knallen ontploft er zowel een horizontale als een verticale rij met snoep. De streepjes op de snoepjes geven aan in welke richting ze gaan ontploffen; horizontale streepjes betekent dus dat het snoepje gaat zorgen voor de ontploffing van één horizontale rij snoep.
  • Verpakt snoepje met snoepje met witte streepjes combineren: Als je dit doet ontstaat er één groot snoepje dat zowel horizontaal als verticaal drie rijen snoep wegspeelt. Deze combinatie is heel handig bij het wegspelen van chocolade en gelatine.
  • Een gespikkeld snoepje met een verpakt snoepje combineren: Eerst zal het verpakt snoepje ontploffen samen met alle snoepjes in de nabijheid, en vervolgens zullen alle snoepjes die de kleur hebben van het verpakt snoepje ook ontploffen door het gespikkeld snoepje.
  • Een gespikkeld snoepje met een snoepje met witte streepjes combineren: Alle snoepjes die de kleur hebben van het gestreept snoepje krijgen ook streepjes, waardoor vervolgens alle rijen waarin die snoepjes staan wegknallen.
  • Twee verpakte snoepjes combineren: Zorgt voor een nog grotere ontploffing dan bij één verpakt snoepje. Dit is een goede manier om gelatine weg te spelen.
  • Twee gespikkelde snoepjes combineren: Het complete speelbord wordt weggespeeld. Vooral positief om een hoge puntenscore te behalen.

Probeer te weerstaan aan het kopen van bonussen

Hoe verslavend het spel ook is, probeer te weerstaan aan het kopen van bonussen met écht geld. Wacht geduldig tot je extra levens of zetten krijgt en speel dan verder.

Telefoon verbinden met facebook lukt niet?

Zet je telefoon even uit en dan terug op. Dan zou het wel moeten lukken. Je kunt het spel ook verwijderen en opnieuw installeren, maar dan ben je al je gegevens kwijt en moet je helemaal opnieuw beginnen.
© 2013 - 2024 Sarahh, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Candy Crush SagaCandy Crush SagaCandy Crush Saga is een relatief simpel spelletje dat lijkt op het bekende puzzelspel Bejeweled. Maar wat is er nu zo sp…
Candy Crush Saga; Levels 147 en 181Candy Crush Saga; Levels 147 en 181Candy Crush Saga is een computerspel dat in april 2012 werd uitgebracht. Het is beschikbaar voor smartphones, computers,…
Candy Crush - Uitleg en HintsCandy Crush - Uitleg en HintsCandy Crush Saga is op dit moment het spel voor op de Iphone, Android en Facebook. Het is gebaseerd op het spelletje Bej…
Zo blokkeer je Candy Crush Saga op FacebookAl die mensen die Candy Crush Saga op Facebook spelen sturen vaak ook (ongevraagd) uitnodigingen en verzoeken naar ander…

Simulatie - De Sims 3Simulatie - De Sims 3De Sims 3 is op 19 februari 2009 op de markt gekomen met als doel de verbeterde opvolger te zijn van het immens populair…
De Sims 3 – Bijzondere soorten Sims (creëren)De Sims 3 – Bijzondere soorten Sims (creëren)De Sims 3 heeft een heleboel opties om niet alleen humane Sims te creëren zoals jij dat wil, maar je kunt ook speciale S…
Bronnen en referenties
  • http://plazilla.com/
Sarahh (77 artikelen)
Gepubliceerd: 24-04-2013
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.