Simulatie - De Sims 3

Simulatie - De Sims 3 De Sims 3 is op 19 februari 2009 op de markt gekomen met als doel de verbeterde opvolger te zijn van het immens populaire spel "The Sims 2". EA Games kwam op tien februari 2000 met de eerste versie van de Sims op de markt. Maker en ontwikkelaar Will Wright wist dit spel tot de allerbeste game ooit te maken. De Sims 3 wordt wereldwijd door miljoenen mensen gespeeld omdat je de vrije hand hebt. Dit simulatiespel stelt je in staat zelf te bepalen wat je Sims meemaken en hoe ze daarmee omgaan. Door de talloze mogelijkheden kun je alles naar je hand zetten en met de vele uitbreidingen krijg je steeds nieuwe elementen in handen die het spelen interessant houden.

Een uitgebreid spel

Nooit was er een spel zo uitgebreid als de Sims 3. Dit spel stelt je in staat om een eigen stad met zelf gecreëerde Sims (mensen) te besturen. Je bent in staat om alles zelf te besturen of te kijken wat je Sims vanuit zichzelf doen. Door middel van het selecteren van bepaalde karaktereigenschappen maak je binnen de kortste keren een perfecte Sim of een knotsgekke professor die rare fratsen uithaalt. Er zijn op dit moment negen uitbreidingen gemaakt met nog meer opties en functies om je steeds te verrassen met iets nieuws. Bovendien brengt EA Games ook regelmatig accessoires pakketten op de markt met nieuwe kleding, haar, meubels en andere leuke dingen.

Creaties

Het spel bevat een creatie tool waarmee je een eigen Sim kan creëren. Je kan hier het uiterlijk aanpassen tot in de kleinste details zoals het gezicht, ogen, neus, mond, wel of geen rimpels, kleur van de huid en ogen. Je kan voor make-up kiezen en zelfs een tatoeage toevoegen. Je kunt kiezen uit verschillende outfits, haarstijlen, schoenen en accessoires zoals oorbellen, horloges, zonnebrillen enz. Ook is er de mogelijkheid te kiezen uit verschillende leeftijden. Van peuter tot een bejaarde. Leef jezelf dus maar flink uit.

Eigenschappen

Nadat je klaar bent met je creatie kun je eigenschappen uitkiezen die je wenst voor je Sim. Zo kun je hem onweerstaanbaar maken voor andere Sims zodat zijn liefdesleven een boost zal krijgen. Of je maakt hem een genie waardoor hij iedereen verslaat bij een potje schaak. Je hebt de keuze uit vele eigenschappen, van virtuoos tot bankhanger. Neem de goede combinaties om zo een persoonlijkheid te vormen.

Speluitleg

Opgroeien

Je kunt je Sims ook laten opgroeien. Ze zullen naarmate het spel voortgaat opgroeien van baby tot oudere en zelfs sterven. Het spel geeft vanzelf aan dat je een verjaardagstaart moet aanschaffen omdat er binnenkort een verjaardag is. Als je kan sterven moet er natuurlijk ook nieuw leven mogelijk zijn. Je Sims zijn dus in staat om kinderen te krijgen. Het leuke hieraan is dat de kinderen op de ouders zullen lijken qua uiterlijk maar ook qua persoonlijkheid.

Opvoeding

Natuurlijk moet je de kinderen opvoeden. Je kunt ze dingen leren als lopen, praten en ze zindelijk maken. Naarmate ze opgroeien zullen ze ook naar school moeten waar ze hun diploma kunnen halen. Je moet er wel voor zorgen dat ze hun huiswerk maken om op te groeien als goede en verstandige Sims zodat ze een goede baan kunnen vinden en misschien wel zelf een gezinnetje kunnen gaan stichten. Bij de boekenwinkel kun je verschillende boeken kopen om de vaardigheden van je Sims op te schroeven. Zo kunnen ze leren koken, tuinieren, vissen enz.

Sterven

Als je Sim oud is zal hij op een gegeven moment sterven. Dit gebeurt altijd heel onverwacht. Als je Sim sterft dan zal hij een bezoek krijgen van "magere Hein". Hij zal met je Sim gaat praten en op een gegeven moment verdwijnt je Sim en komt er een grafsteen voor in de plaats. Die grafsteen kun je op de begraafplaats zetten of een leuk plekje in je eigen tuin kiezen om daar neer te zetten. Je kan er ook voor kiezen om je overleden Sim in een urn op je schoorsteen mantel te zetten.

Werken

Je Sim moet net als ieder ander brood op de plank leggen. Het is dus belangrijk dat hij werk vindt. Je kunt kiezen uit veel banen. De meeste banen hangen samen met eigenschappen en vaardigheden. Als je een politieke carrière verkiest voor je Sim, dan zal hij charismatisch moeten zijn en die vaardigheid ook moeten uitbreiden om opslag en promotie te krijgen. Je Sim kan door opdrachten uit te voeren dus klimmen in de carrière ladder. Begon je Sim ooit als podiumpoetser, als je goed je best doet zal hij zomaar eens leider van de vrije wereld kunnen worden.

Uitbreidingen

Zoals eerder gezegd komt EA Games regelmatig met uitbreidingen en accessoire pakketten om het speelplezier te verhogen. Hierbij moet je denken aan nieuwe buurten en steden, nieuwe functies en coole nieuwe gadgets die het leven van je Sims nog aantrekkelijker maken. Hieronder vind je een overzicht van de tot nu uitgebrachte uitbreidingen en accesoirepakketten.

Uitbreiding Pakketten

 • Wereld Avonturen
 • Ambities
 • Na Middernacht
 • Levensweg
 • Beestenbende
 • Showtime
 • Bovennatuurlijk
 • Jaargetijden
 • Studententijd

Accessoires Pakketten

 • Luxe
 • Supersnelle accessoires
 • Buitenleven
 • Buurtleven
 • Slaap-en Badkamer
 • Katy Perry pakt uit
 • Diesel
 • 70's, 80's en 90's

Veel plezier toegewenst met het uitvogelen van dit geweldige spel. Als je vragen hebt stel ze dan gerust ik zal zo snel mogelijk een antwoord terug zenden.
© 2013 - 2024 Marriedforlife, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sims 3: Tips en TricksSims 3: Tips en TricksIn 2009 al verscheen na lang wachten de Sims 3, een simulatiespel die vele fans heeft. Vele uitbreidingen volgden. Voor…
PC game The Sims 3PC game The Sims 3De Sims 3 is in 2009 uitgekomen. Bij dit spel zijn vele uitbreidingen beschikbaar, waardoor de Sims 3 leuker wordt om te…
Candy Crush Saga: TipsCandy Crush Saga: TipsCandy Crush Saga is een spelletje dat veel weg heeft van het bekende puzzelspel Bejeweled. Je kan het spelen op de iPhon…
Marriedforlife (1 artikelen)
Gepubliceerd: 03-06-2013
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.