Pou, spelletje voor de smartphone

Pou, spelletje voor de smartphone Pou is een poppetje op je telefoon, een soort Tamagotchi. Je moet hem elke dag verzorgen, eten geven en spelletjes met hem spelen om muntjes te verzamelen. Met deze muntjes kun je eten, drinken en nieuwe kleren kopen voor je Pou.

Pou, hét spelletje om te spelen als je je verveelt!

Pou is een soort Tamagotchi op je smartphone die je elke dag moet verzorgen. Pou geeft aan als hij honger heeft, als hij gewassen moet worden en als hij wil spelen. Maak Pou blij door met hem te spelen en hem te voeren, en laat hem naar bed gaan wanneer hij moe is.

Updates, spelletjes, eten

Er komen wekelijks verschillende updates, bijvoorbeeld nieuwe kleren om te kopen voor Pou, of nieuwe spelletjes die je kunt spelen. Of bijvoorbeeld nieuw haar, kleding of stickers om op Pou te plakken. Pou houdt van aandacht, speel daarom genoeg spelletjes zodat je muntjes verdient. Met deze muntjes kun dan weer je nieuwe kleren of nieuwe spulletjes voor Pou kopen. Ook koop je met de muntjes het eten en het drinken voor Pou. De nieuwe spulletjes, kleren, hoeden, en brillen kosten allemaal wel veel muntjes. Zorg dus voor voldoende muntjes, zodat Pou nooit tekort komt!

Ook kun je de achtergronden van elke kamer laten verven of een ander behang kiezen. Pou heeft zes kamers. Een slaapkamer, een hal, een keuken, een badkamer, een lab, en de speelkamer. Een vrolijk kleurtje in de speelkamer past er leuk bij, en vooral een donkere kleur in de slaapkamer zorgt ervoor dat Pou zijn rust krijgt. Ook kan Pou naar buiten, om de planten water te geven of even te voetballen en te spelen in het zwembad. Ook hiermee verdien je muntjes.
Pou kan ook vies worden. Dan kun je hem wassen met zeep en weer afspoelen in de douche. Hier wordt Pou blij van, en ook hier verdien je weer muntjes mee.

Je start bij level één bij Pou. Door met Pou te spelen en Pou eten te geven zorg je ervoor dat Pou naar een volgend level gaat. Bij elk level dat je hoger komt krijg je bonusmunten. Ben je boven level honderd, dan krijg je voor elk hoger level duizend munten. Om snel naar een volgend level te komen, moet je Pou dus goed verzorgen, met hem spelen en hem genoeg eten en drinken geven.

Eten, health, fatburner, energizer

Koop voldoende eten voor Pou, zodat hij niet wordt geconfronteerd met een lege koelkast. Zorg er dus voor dat hij geen honger lijdt. Je kan Pou verschillende soorten eten geven, van snoepjes tot kip en pasta. Hij vindt het allemaal lekker. Kijk wel uit voor de peper, deze is heel pittig waardoor zijn gezondheid wat omlaag gaat. Maar hier is het lab voor, geef hem een 'small health' of een 'health potion' en hij is weer helemaal opgeknapt!

Ook kun je een 'fat burner' geven als Pou toevallig wat teveel heeft gegeten. Want Pou kan flink aankomen als je hem teveel eten geeft! Maar hij zal binnen één seconde zijn afgeslankt naar zijn normale postuur nadat je hem de 'fat burner' gegeven hebt. Als Pou moe is en je wilt toevallig spelletjes met hem spelen, dan kun je hem de 'energizer' geven. Zijn energie gaat in één seconde helemaal omhoog zodat hij weer fit is om spelletjes met je te spelen.

Spelletjes die je kunt spelen met Pou

Pou heeft verschillende spellen die je kunt spelen. De meeste spelletjes zijn individueel, maar sommige spelletjes kun je via internet ook tegen andere spelers spelen die ook Pou op de smartphone hebben. Met deze spelletjes verdien je ook muntjes. Hier wat voorbeelden van een aantal spelletjes:

 Bij dit spelletje moet je de zelfde kleuren verbinden met elkaar. Minimaal drie dezelfde kleuren bij elkaar. Bij dit spelletje moet je de zelfde kleuren verbinden met elkaar. Minimaal drie dezelfde kleuren bij elkaar.
Bij dit spelletje spring je met Pou de lucht in, je komt muntjes tegen die je kunt pakken.Bij dit spelletje spring je met Pou de lucht in, je komt muntjes tegen die je kunt pakken.

Pou heeft ook een huisdier. Je kan kiezen tussen een hamster, konijn, varken, aap, kat of een hond. Je kunt de verschillende kleuren zelf instellen. Zo zijn er nog veel meer spelletjes die je kunt spelen. Kom er zelf achter en installeer Pou gratis op je smartphone!

Het mooie aan dit Tamagotchi spel is dat Pou níet kan sterven, hij zal in leven blijven. Al is het voor hem natuurlijk niet leuk als hij honger moet lijden, ziek is en ongelukkig is. Zorg er dus voor dat je hem goed verzorgd!
© 2014 - 2024 Stacey, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het succes van Angry BirdsHet succes van Angry BirdsHoe kan een spelletje zon groot succes worden in een korte periode? Het spel Angry Birds is al vaker dan een half milja…
Applicaties voor de smartphoneApplicaties voor de smartphoneIn Nederland heeft bijna iedereen een smartphone, een handige mobiele telefoon met vele mogelijkheden tot communicatie,…
Flappy Bird: Een merkwaardige hypeFlappy Bird: Een merkwaardige hypeEen van de meest opmerkelijke nieuwtjes begin 2014 was de hype rond het mobiele computerspelletje Flappy bird. Wat was F…

Social networking in De Sims 3Social networking in De Sims 3Bij het spel De Sims 2 kon je ook al bezitten over een mobiele telefoon die je moest kopen. Met de komst van de Sims 3 i…
Word een binnenhuisarchitect in De Sims 3Met de uitbreiding "Ambities" van het spel De Sims 3 voor de PC kun je een aantal actieve beroepen kiezen. Het zijn de e…
Stacey (42 artikelen)
Gepubliceerd: 07-04-2014
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.