Social networking in De Sims 3

Social networking in De Sims 3 Bij het spel De Sims 2 kon je ook al bezitten over een mobiele telefoon die je moest kopen. Met de komst van de Sims 3 is de optie zodanig uitgebreid dat elke Sim over een smartphone beschikt, van allerlei gemakken voorzien. Wanneer je de uitbreiding "Naar de universiteit" hebt geïnstalleerd, is het ook mogelijk om gebruik te maken van Social networking via je smartphone.

Vaardigheden van Social Networking

Je kunt vaardigheden opbouwen met social networking in De Sims 3. In het begin heb je nog weinig opties via de telefoon en dan de optie “social networking”. Als je eenmaal niveau 2 hebt behaald kun je gaan bloggen en zal je sneller je niveau kunnen opbouwen.
 • Stream video/texten sturen
 • Bloggen
 • Boeken lezen over Social Networking (via de boekwinkel of bibliotheek)

De niveaus

 • Level 1: Mogelijkheid om een Sim te texten
 • Level 2: Mogelijkheid om een persoonlijke blog te starten
 • Level 3: Nieuwe skins voor je telefoon en de mogelijkheid om een review blog te starten
 • Level 4: Je krijgt een nieuwe app voor je telefoon, de Simfinder app
 • Level 5: Nieuwe skins voor je telefoon en de mogelijkheid om een nieuws blog te starten
 • Level 6: Nieuwe skins voor je telefoon
 • Level 7: Je krijgt een nieuwe app voor je telefoon, de transmogrifier app
 • Level 8: Je krijgt de “romantische interesse” optie voor de transmogrifier app
 • Level 9: Je krijgt de “vijanden/goede vrienden” optie voor de transmogrifier app
 • Level 10: Je krijgt de “beste vrienden/partner” optie voor de transmogrifier app

Volgers krijgen voor je blog

De blog-optie is de enige manier om met social networking wat geld te verdienen. Hoe meer volgers je krijgt voor je blog, des te populairder je blog wordt en des te meer je kunt verdienen met donaties van volgers en het verkopen van je blog. Wanneer je een blog aanmaakt heb je de optie om of een standaard bericht te bloggen of je kunt zelf iets kiezen. Het maakt eigenlijk niet veel uit waar je voor kiest omdat de tekst die in je bericht staat niet van invloed is op het krijgen of verliezen van volgers. Het schijnt wel uit te maken of je in een goede bui (geen rode balken), hoe beter je je voelt des te groter de kans dat je volgers krijgt en niet verliest. Verder is het zo dat het uitmaakt welke eigenschappen je Sim heeft en welk type blog je hebt. Het volgende kan hierbij van pas komen. Je zult na het versturen van drie of vier blogs de moodlet "uitgeblogd" krijgen. Wanneer deze moodlet verdwenen is, kun je weer gaan bloggen.

Persoonlijke blog

Dit type blog kun je vanaf niveau twee starten. Bij dit type blog zijn er bepaalde eigenschappen, die je Sim heeft zijn van invloed op het krijgen/verliezen van volgers. Je krijgt volgers met de volgende eigenschappen: onweerstaanbaar, charismatisch, vriendelijk, flirterig, computer genie, feestbeest. Je verliest volgers met de volgende eigenschappen: eenzaam en gemeen.

Reviews blog

De review blog kun je vanaf niveau drie starten. bij dit type blog zijn er bepaalde eigenschappen, , die je Sim heeft zijn van invloed op het krijgen/verliezen van volgers. Je krijgt volgers met de volgende eigenschappen: artistiek, snel onder de indruk, avant garde, bietser, gierig en computer genie. Je verliest volgers met de volgende eigenschappen: bank hanger en slordig.

Nieuws blog

De nieuws blog kun je vanaf niveau vijf starten. bij dit type blog zijn er bepaalde eigenschappen, , die je Sim heeft zijn van invloed op het krijgen/verliezen van volgers. Je krijgt volgers met de volgende eigenschappen: boekenwurm, dapper, durfal, genie, geluk en ambitieus. Je verliest volgers met de volgende eigenschap: bank hangen.

Moet nu bloggen

Bij bepaalde gebeurtenissen van je Sim zul je een moodlet krijgen die “moet erover bloggen” heet. De moodlet duurt zes Sim-uren en als je binnen deze tijd blogt, is de kans groot dat je veel volgers zult krijgen. Om te bloggen tijdens deze moodlet klik je niet op je telefoon maar op je Sim zelf en je krijgt dan de optie “bloggen over….”. Je Sim zal deze blog-moodlet krijgen bij onder andere de volgende gebeurtenissen:
 • Nieuwe vriend gemaakt
 • Promotie gemaakt
 • Een wens vervullen
 • Naar een wedstrijd of film gaan
 • Boeken lezen
 • Stenen, metalen, insecten verzamelen
 • Een Sim zien sterven
 • De geboorte van een Sim zien

Levert social networking (voldoende) geld op?

Je kunt, vooral in het begin, niet veel geld verdienen met het bloggen. Je weet bovendien niet wanneer je donaties ontvangt en hoeveel dit zal zijn. Over het algemeen is het in de beginnende niveaus tussen de 10 en 75 Simoleons. Je kunt via de social networking optie op je telefoon kiezen om je volgers te vragen voor meer donaties (kan één keer per dag), maar dat wil niet zeggen dat je dan ook een donatie zult ontvangen. Het verhoogt alleen de kans erop. Wanneer je voor je blog vier sterren (1250 volgers of meer) hebt, krijg je de optie om je blog te verkopen. Dit kan je tot 7000 Simoleons opleveren. Of je je blog op dit punt echter wel wilt verkopen is de vraag, omdat de donaties voor een vier-sterren blog rond de 800 Simoleons per donatie kunnen zijn. Houdt er rekening mee dat wanneer je van blog-type verandert, je dit 30% van je volgers zal kosten. In de latere niveaus van social networking levert het aardig wat Simoleons op, maar niet voldoende om er een fulltime baan van te maken.

De Simfinder app

Wanneer je niveau vier bereikt met social networking krijg je de Simfinder app tot je beschikking. Gebruik deze app om Sims te zoeken met bepaalde eigenschappen. De Sim die je kiest wordt dan automatisch uitgenodigd om naar je huis te komen voor een ontmoeting.

De transmogrifier app

Bereik je niveau zeve dan krijg je de “transmogrifier app” op je telefoon. Deze app geeft je de mogelijkheid om de relatie tussen twee Sims (niet per sé tussen jezelf en een Sim, maar elke twee willekeurige Sims) te veranderen. In het begin kun je de relatie alleen naar vrienden veranderen maar bij niveau acht tot tien kun je meerdere soorten relaties kiezen. Zie hiervoor ook het overzicht van niveaus in social networking.
© 2014 - 2024 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
PC game The Sims 3PC game The Sims 3De Sims 3 is in 2009 uitgekomen. Bij dit spel zijn vele uitbreidingen beschikbaar, waardoor de Sims 3 leuker wordt om te…
The Sims FreeplayThe Sims kun je nu ook op je smartphone of tablet spelen! The Sims Freeplay is de gratis versie van de Sims. In dit spel…
De Sims 3 uitbreiding - DierenlevenDe Sims 3 uitbreiding - DierenlevenVele Sims fans zaten er al op te wachten, de uitbreiding om huisdieren in je gezin te kunnen opnemen. Waar de dieren in…
Hoe wordt jouw blog succesvol?Hoe wordt jouw blog succesvol?Bloggen is in dit tijdperk met computers en smartphones razend populair. Bloggen is ook leuk. Schrijf over jouw passies,…

recensieBouw je eigen vervoersnetwerk met het spel OpenttdIn 1994 werd het simulatiespel Transport Tycoon op de markt gebracht. In Transport tycoon kon de speler zijn eigen trans…
Pou, spelletje voor de smartphonePou, spelletje voor de smartphonePou is een poppetje op je telefoon, een soort Tamagotchi. Je moet hem elke dag verzorgen, eten geven en spelletjes met h…
Bronnen en referenties
 • www.desims3.nl
 • www.wikipedia.nl
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 04-03-2016
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.