Word een binnenhuisarchitect in De Sims 3

Met de uitbreiding "Ambities" van het spel De Sims 3 voor de PC kun je een aantal actieve beroepen kiezen. Het zijn de eerste beroepen binnen het spel De Sims waarbij je je Sim kunt besturen terwijl het zijn/haar beroep uitoefent. Eén van deze beroepen is het beroep van binnenhuisarchitect. Let op: In sommige gevallen is de Engelse benaming gebruikt van het spel om verwarring te voorkomen met de Nederlandse vertaling.

Hoe word je binnenhuisarchitect?

Het beroep van binnenhuisarchitect geeft je de kans om de huizen van de andere Sims te bekijken en waar nodig het een en ander aan te passen. De Sims zullen je hierbij wel instructies geven, maar je hebt soms aardig wat creativiteit nodig om ze tevreden te houden. Er zijn twee manieren om dit beroep te kiezen:
 1. Via de krant of computer: het kan hier echter zijn dat de optie van binnenhuisarchitect niet meteen beschikbaar is en je zult soms moeten wachten.
 2. Via het stadsoverzicht: ga naar het symbool met het gemeentehuis en klik hier op. Je zult dan de optie "word binnenhuisarchitect" krijgen. Je Sim zal dan naar het gemeentehuis gaan om dit beroep te kiezen.

Benodigde eigenschappen en vaardigheden

Het beroep van een architect vergt niet alleen de nodige creativiteit maar ook een goede communicatie met je cliënten. De volgende eigenschappen zijn dan handig voor je Sim om te hebben:
 • Charismatisch
 • Artistiek
 • vriendelijk
 • Goede Sculpteur
De eigenschappen "vriendelijk" en "charismatisch" zorgen ervoor dat je sneller een goede relatie kunt opbouwen met je (toekomstige) cliënten. Omdat je voor een promotie een vaardigheid moet opbouwen in schilderen is de artistieke eigenschap erg nuttig. Schilderijen kun je verkopen om wat bij te verdienen maar je kunt ze ook gebruiken tijdens één van je architect klussen. Handig wanneer je een ruimte wil decoreren maar geen budget meer over hebt om deze te kopen. Hetzelfde geldt voor sculpturen en fotograferen. Het maken van sculpturen kan je op den duur een aardige bijverdienste opleveren maar is ook nuttig om te gebruiken voor het decoreren van het huis van een cliënt.

De levenswens kiezen

Er is een levenswens die je kunt kiezen die hoort bij het beroep van de architect. Helaas is dit een levenswens die je niet snel zult vervullen. Je moet voor deze levenswens namelijk 100 goede scores krijgen voor een klus. Je kunt per werkdag gemiddeld twee klussen doen, maar of je hiervoor een goede score krijgt is niet zeker. Het kan namelijk zijn dat je al vijf promotie niveaus behaald hebt zonder ook maar een enkele goede score te hebben gehaald. Voor degene die niet te lang wil wachten om een levenswens te vervullen (omdat je bepaalde beloningen wilt hebben), is het aan te raden toch voor een andere levenswens te kiezen. De "renaissance Sim" kan een goede keuze zijn omdat je bij deze levenswens de vaardigheid in schilderen en sculpturen moet behalen tot niveau tien.

Promotie niveaus

Je kunt je promotie niveau verhogen door te schilderen, goede scores te krijgen voor een opdracht en door simpelweg een opdracht te volbrengen.
Functie Salaris p/week Extra's
Fabric Fetcher272 Simoleons
Pattern spotter336 SimoleonsJe kunt nu Sims aanspreken en ze vragen om een opdracht
Placement Planner400 Simoleons
Feng Shui Fiend560 Simoleons
Decor Debutant584 SimoleonsJe kunt nu het een en ander opmeten voordat je aan je opdracht begint
Furniture Fashionista800 Simoleons
Regent of Rugs1120 SimoleonsAls je zelfgemaakte objecten plaatst verhoogt dit je score voor een opdracht
Aesthetic Architect1440 SimoleonsBespreek opdracht/renovatie met een Sim
Sultan of Style1520 Simoleons
Dictator of Design2480 Simoleons

Je werktijden zijn standaard van 8am tot 5pm met een werkweek van vijf dagen en twee dagen vrij. In je vrije dagen kun je je vaardigheden opbouwen of Sims aanspreken voor een opdracht of bevriend met ze raken.

Opdrachten

Wanneer je werkdag begint kun je via het stadsoverzicht een geel/oranje icoon vinden waar een opdracht beschikbaar is. Als je erop klikt krijg je de vraag of je eerst het pand wil bezoeken of dat je meteen wilt beginnen met renoveren. Bezoek je alleen de kavel, dan kun je bijvoorbeeld eerst kijken hoe alles eruit ziet en wellicht eerst met de bewoners spreken mochten ze aanwezig zijn. Je kunt nu alsnog op het huis klikken en dan de optie "begin met renovatie" kiezen om te beginnen aan je klus. Je krijgt dan een lijstje met het budget dat je hebt en welke objecten je minimaal moet aanschaffen/hebben om een opdracht compleet te maken. Ben je eenmaal klaar, dan kies je de optie "renovatie compleet". Nu zal je Sim ofwel de cliënt bellen of aanspreken (als deze op de kavel aanwezig is), en zal de cliënt naar de ruimte gaan die je zojuist hebt gerenoveerd en deze beoordelen. Na de beoordeling spreekt de cliënt je aan en geeft zijn/haar oordeel. Je krijgt nu de optie om meteen een foto te maken of dat later te doen. Deze foto komt in je portfolio te staan. Helaas geeft de foto optie je geen goed beeld van de hele kamer (soms krijg je de cliënt alleen in beeld) want het hangt af van de plaats waar je Sim op dat moment staat. Mocht je dus iets willen doen met hoe je renovaties hebt gedaan, (bv. een voor en na foto) dan is het handiger om een screenshot te maken. Deze wordt dan niet in je portfolio gezet maar is puur voor je eigen creativiteit

Een goede score is een bonus waard

Naar aanleiding van het oordeel van je cliënt zul je een score krijgen die ofwel basis is (je hebt precies datgene gedaan wat ze vroegen) tot een geweldige score (je hebt er iets extra's voor gedaan). De bonus voor een basis score is 50 Simoleons (naast het geld wat je voor de klus zelf krijgt) en bij een geweldige score is dit 5000 Simoleons!. Voor de klus zelf krijg je ook een bedrag die in het begin van het niveau rond de 130 Simoleons ligt en per niveau zal stijgen. Je verdient in het begin dus niet veel geld tenzij je een geweldige score behaalt.

Een geweldige score behalen

Een geweldige score behalen is moeilijk! En dit is de reden dat de architect levenswens ook moeilijk te volbrengen is. Je kunt soms nog zo je best doen en ook wat extra's toevoegen, maar een gegarandeerd succes is het niet. Je kunt zelfs tot niveau 5 of hoger komen zonder ook maar één goede score behaald te hebben. Hier een aantal tips om toch een goede tot geweldige score te behalen en die extra Simoleons te kunnen incasseren:
 • Sims houden van decoraties, gebruik dus schilderijen, planten, etc. om de kamer sfeer te geven. Eventuele extra objecten kunnen ook bijdragen mits het budget voldoende is.
 • Zorg ervoor dat er voldoende ruimte overblijft om rond te lopen, Sims houden niet van krappe ruimtes.
 • In de beginnende niveaus vinden Sims het niet leuk als je hun eigen objecten verwijderd, tenzij je deze vervangt door (dezelfde)betere (lees: duurdere) objecten. Wees dus wel voorzichtig als je een item verwijderd/verplaatst en vervang deze dan ook weer.
 • Mocht het budget niet toereikend zijn maar je wilt toch wat extra's plaatsen om een goede score te behalen, plaats dan een foto, schilderij, sculptuur dat je zelf hebt gemaakt. Een foto van de Sim die in het huis woont is ook een goede decoratie. Dit is dan ook de reden dat je al vroeg moet beginnen met schilderen, fotograferen en sculpturen maken.
 • Houd rekening met de eigenschappen van je cliënten bij een opdracht. Als je cliënt gierig is dan is het goed om niet het hele budget uit te geven, en als ze een snob zijn, dan juist weer wel. Dit is de reden dat het goed is om bevriend te raken met veel Sims zodat je hun eigenschappen kent voordat je aan een opdracht begint. Dit kan namelijk veel invloed hebben op je uiteindelijke score.
© 2014 - 2024 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Sims 3 - Strandwacht beroepDe uitbreiding “Exotisch eiland” die in juni 2013 is uitgekomen voor de PC versie van de Sims 3, brengt een aantal zonni…
De Sims 3 uitbreiding: AmbitiesDe Sims 3 uitbreiding: AmbitiesDe derde uitbreiding van de Sims 3 heet Ambities. In deze uitbreiding kun je extra beroepen kiezen waaraan je actief kun…
PC game The Sims 3PC game The Sims 3De Sims 3 is in 2009 uitgekomen. Bij dit spel zijn vele uitbreidingen beschikbaar, waardoor de Sims 3 leuker wordt om te…

Pou, spelletje voor de smartphonePou, spelletje voor de smartphonePou is een poppetje op je telefoon, een soort Tamagotchi. Je moet hem elke dag verzorgen, eten geven en spelletjes met h…
Educatieve app: de tuin van NijntjeWie is er niet opgegroeid met de boeken van Dick Bruna over Nijntje? Van Nijntje is een aantal educatieve apps ontwikkel…
Bronnen en referenties
 • www.desims3.nl
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 03-03-2016
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.