De Sims 3 uitbreiding - Vooruit in de tijd

De Sims 3 uitbreiding - Vooruit in de tijd "Vooruit in de tijd" is de nieuwe uitbreiding voor het spel De Sims 3. Zoals de titel van de uitbreiding al aangeeft staat deze in het teken van de toekomst. Je Sim kan nu naar de toekomst reizen en hier nieuwe objecten, carrières en zelfs robots tegenkomen. Let op: Voor het schrijven van dit artikel is de Engelse versie van de Sims gebruikt en zijn de speciale benamingen vertaald in het Nederlands, maar de vertaling kan dus afwijken van de Nederlandse versie van het spel.

De wereld "Oasis Landing"

 Oasis Landing Oasis Landing
 Emit de tijdsreiziger Emit de tijdsreiziger

"Oasis Landing" is de nieuwe wereld die bij deze uitbreiding hoort. De wereld is echter niet beschikbaar vanaf het selectie menu zoals dit wel het geval is bij alle andere uitbreidings-werelden. De wereld van Oasis Landing is alleen in-game beschikbaar. Wanneer je Sim zijn/haar intrek neemt in een kavel, dan zal er binnen een aantal minuten een speciaal portaal verschijnen. Je kunt dit portaal activeren, waardoor de tijdsreiziger (Emit) zal verschijnen. Emit zal je vragen om energie capsules voor hem te vinden om het tijdsportaal te repareren (deze zullen op je kavel verspreid liggen). Je ontvangt ook een tijds-almanak in je inventaris. Wanneer je de energie capsules teruggeeft aan de tijdsreiziger, dan zal hij het portaal repareren en je uitnodigen om met hem mee te gaan. Nu kun je dus naar Oasis Landing afreizen. Eenmaal aangekomen zul je van de tijdsreiziger een aantal opdrachten krijgen zodat je de locaties en objecten in Oasis Landing leert te gebruiken. Je verblijft in een gemeenschapsgebouw dat je deelt met andere Sims en robots. In dit gebouw vindt je alle nodige faciliteiten. Je kunt ook een huis kopen in deze wereld. Je kunt nu op elk moment ook weer terug reizen (en later weer naar de toekomst) naar het heden.
Let op: verhuis je naar een ander kavel, denk eraan om je portaal de de-activeren en deze in je inventaris op te slaan. Doe je dit niet, dan blijft het portaal op je vorige kavel staan en zul je hier telkens naartoe moeten gaan om naar de toekomst te kunnen reizen.

De tijds-almanak

De tijds-almanak die de tijdsreiziger je zal geven, kun je terugvinden in je inventaris naast het icoon van je mobiele telefoon. De almanak geeft je de volgende informatie en opties:
 • Bekijken hoe en waar je familie-afstammelingen wonen en met hoeveel personen ze zijn
 • Wat de vereisten zijn om een standbeeld (van jezelf) te bemachtigen in het beeldenpark in Oasis Landing
 • De tijd veranderen naar Utopia of Dystopia (er staat ook bij aan welke eisen je moet voldoen voordat je dit zou kunnen veranderen).

Robots

 Robot chips om in te bouwen Robot chips om in te bouwen
In Oasis Landing vindt je net zoveel robots als Sims en ze vormen dan ook samen de gemeenschap in dit stadje. Er is in deze wereld ook een robotwinkel aanwezig waar je zowel robots als chips kunt kopen die je in de robots kunt inbouwen. De chips zijn voorzien van allerlei vaardigheden, zodat je je eigen handige robot kunt creëren. In principe hoeft een robot niet van jou te zijn om zijn/haar chips te wijzigen/aanvullen. Houdt er wel rekening mee dat een onbekende robot je niet aardig zal vinden als je zijn/haar chips wel zal nemen.

Nieuwe carrières

Robot werkstationRobot werkstation
Bij deze uitbreiding zijn er drie verschillende carrières bij gekomen. Deze carrières zijn:
 • Robot-bouwer: Dit is een actieve carrière waarbij je je als zelfstandige kunt aanmelden nadat je een vaardigheidspunt hebt behaald via het robot werkstation (via koopmodus of via de robotwinkel. Over het algemeen een goed verdienende carrière. Voor meer details over deze carrière, lees ook dit artikel : Robots en robots bouwen.
 • Astroloog: Deze carrière is in feite alleen beschikbaar in Oasis Landing omdat hier het observatorium staat. Via het observatorium kun je deze carrière aannemen. Je kunt via de "wijzig stad" functie ook de kavel van het observatorium plaatsen in je eigen stad in het heden (te vinden onder de gemeenschapsgebouwen).
 • Robot arena manager: Ook deze carrière is alleen beschikbaar in de toekomst, tenzij je dit kavel in je eigen stad plaatst. Je werkt in deze carrière in een robot arena waar robots het in competities tegen elkaar opnemen.

Je Afstammelingen

Wanneer je in Oasis Landing arriveert, zul je een bericht ontvangen waar je je afstammelingen kunt vinden. Je leven in het heden heeft veel invloed op je afstammelingen in de toekomst qua geld en het aantal afstammelingen. Je kunt in Oasis Landing een huis kopen en daar je afstammelingen bij je in laten wonen, maar je kunt ze ook mee terug nemen naar het heden. Dit laatste is bijvoorbeeld wanneer er nog maar één afstammeling over is en je niet wilt dat ze uitsterven.

Verschillende soorten toekomst

 Dystopia - de treurige toekomst Dystopia - de treurige toekomst
 Utopia - de kleurige toekomst Utopia - de kleurige toekomst

Je kunt via de tijdsalmanak een ander toekomst scenario creëren, één die treuriger is dan die waar je je op dat moment in bevindt of één die juist vrolijker is. Om een van deze scenarios te kunnen kiezen zul je een bepaald niveau in geavanceerde technologie moeten hebben. Op het moment dat je er één hebt gekozen, dan zal de tijdsreiziger je een aantal opdrachten (in het heden) geven die je binnen een kort tijdsbestek moet uitvoeren. Als je al deze opdrachten hebt uitgevoerd en vervolgens naar de toekomst terugkeert, dan zul je de veranderingen zien in het landschap.

De nieuwe objecten

Er zijn tal van nieuwe objecten in deze uitbreiding, waaronder onder andere:
 • Zwevend board en een jetpack: beide zijn een nieuwe manier om je van de ene locatie naar de andere te transporteren. Tijdens het gebruik ervan zul je de vaardigheid in geavanceerde technologie opbouwen.
 • Sneller werkende douche en toilet: Je hoeft nu minder tijd in de badkamer te spenderen, eindelijk!
 • Het robot werkstation: nodig om de robot bouwer carrière te beginnen en je eigen robot te creëren.
 • Het droom bed: Met dit bed hoef je niet alleen minder te slapen, het geeft je ook de optie om over bepaalde onderwerpen te dromen die je vervolgens bij het wakker worden een positieve of negatieve invloed kunnen geven voor een paar uur. Je kunt ook tijdens het slapen van je Sim op hem/haar klikken om de droom positief of negatief te helpen beïnvloeden.
© 2014 - 2024 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Sims 3 - Robots en robots bouwenDe Sims 3 - Robots en robots bouwenIn de uitbreiding van De Sims 3 “vooruit in de tijd” kun je letterlijk naar de toekomst reizen. En hier horen natuurlijk…
De nieuwe hulp in de huishouding, de robotDe nieuwe hulp in de huishouding, de robotHeb je een druk bestaan en weinig tijd over voor huishoudelijk werk? Denk dan eens aan een robot voor het huishoudelijk…
Een robot om mee te spelen; de Meccanoid G15(KS) van MeccanoBen je op zoek naar speelgoed waarmee je kind urenlang kan bouwen en programmeren? Dan is de ultramoderne Meccanoid G15-…

Flappy Bird, een klein spel met grote gevolgenFlappy Bird, een klein spel met grote gevolgenFlappy Bird. Een simpel concept van een vogeltje dat door buizen heen vliegt. Maar een simpel concept zegt nog niet alle…
De Sims 3 uitdaging - een hotel runnenOm het spel De Sims 3 een extra interessant tintje te geven zijn er door allerlei Sims fans uitdagingen bedacht voor het…
Bronnen en referenties
 • www.desims3.nl
 • www.wikipedia.nl
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 03-03-2016
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.