De Sims 3 uitdaging - een hotel runnen

Om het spel De Sims 3 een extra interessant tintje te geven zijn er door allerlei Sims fans uitdagingen bedacht voor het spel. Er bestaan minstens honderd verschillende uitdaging met hun eigen regels. De basis is dat er een doel wordt gesteld voor je Sims, maar om er te komen zul je je aan allerlei limieten en regels moeten houden.

Het verhaal

Deze uitdaging heeft geen specifiek verhaal met een specifiek einddoel en je kunt het jezelf zo makkelijk of moeilijk maken als je zou willen. Je bent aangewezen als hoteleigenaar/eigenaresse bij een hotel met veel faciliteiten en zeven gasten. Omdat je net begint, heb je nog weinig inkomsten en zul je zelf alles moeten doen om je gasten tevreden te houden.

De uitdaging

Het probleem is dat je hotelgasten nu niet de netste Sims zijn en alles laten slingeren en vies maken. Je moet voor hun eten zorgen, kapotte objecten breken, de was doen, bedden opmaken en alles schoonhouden. Daarnaast moet je nog zien of je de rekeningen die binnenkomen kunt betalen.

De voorbereiding

Er zijn voor deze uitdaging niet zo gek veel regels en dit is ook omdat er geen specifiek doel is waar je naartoe moet werken. Je kunt deze uitdaging zo lang spelen als je zou willen en er zijn opties die je wel of niet kunt gebruiken om je dagelijkse bezigheden moeilijker of makkelijker te maken. Maak de gasten aan als zijnde een familie zonder relaties.

Je eigen Sim

Wat je eigen Sim betreft mag je zelf de naam, het uiterlijk en je kleding uitzoeken. De eigenschappen moeten als volgt zijn:
 • Dapper (nodig om eventuele branden te blussen en om inbrekers tegen te houden)
 • Netjes (nette Sims houden graag hun omgeving schoon en je Sim zal dus met meer plezier en efficiëntie je hotel schoonhouden).
 • Handig (omdat er soms objecten kapot gaan die je moet repareren en een reparateur duur is)
 • Vriendelijk (nodig om aardig en beleeft te zijn tegenover je gasten)
 • Goede kok (nodig om zonder al te veel problemen maaltijden te koken voor je gasten).
Qua levenswens is het het beste om er geen te kiezen waarbij een echte carrière gevolgd moet worden. Je carrière is immers het runnen van het hotel. Kies als levenswens dus iets waarbij je een bepaalde vaardigheid moet halen of nog beter, de levenswens die “culinaire bibliothecaris” heet. Bij deze levenswens moet je alle recepten die er zijn in het spel kennen. Aangezien jij degene bent die de maaltijden voor de gasten maakt is het dus redelijk makkelijk om dit doel te bereiken. Je hoeft je hotel dan alleen maar te verlaten om eten te kopen of recepten boeken.

De andere zeven Sims

Bij de andere zeven Sims die je gasten zullen worden mag je in principe alles zelf beslissen als ze elk maar in ieder geval de eigenschap “slons” hebben. De overige eigenschappen mag je zelf kiezen, maar onthoud wel dat deze Sims je het leven moeilijker of makkelijker kunnen maken naar aanleiding van de eigenschappen die je kiest. De levenswens die je kiest is niet zo gek belangrijk, tenzij je besluit dat je deze zeven Sims ook wilt besturen (de moeilijkere optie, zie verderop). Je kiest wel een baan voor ze omdat ze je zo betalen voor hun verblijf, dus je zou hun wens kunnen laten aansluiten op hun carrière. Bedenk ook dat wanneer je een baan voor ze vindt dat je geen actieve baan voor ze gaat kiezen, tenzij je deze Sims hierin wilt begeleiden / besturen. Denk hierbij aan een baan als brandweerman, spokenjager of styliste. Wil je alleen de hoteleigenaresse besturen (wat al moeilijk genoeg is), kies dan gewone carrières als wetenschapper, zaken, onderwijs, etc.

Het hotel inrichten

Het hotel mag ingericht worden zoals je dit zelf zou willen. Houdt er wel rekening mee dat een hotel met dure spullen ook een dure rekening met zich meebrengt. Het hotel moet in ieder geval hebben:
 • 8 (hotel)kamers (waaronder een voor jezelf), met een aansluitende badkamer. Iedere gast heeft dus een eigen slaapkamer/verblijf met aansluitende badkamer.
 • Een eetzaal
 • Een studeerzaal (met computers/boekenkasten, etc. )
 • Een activiteiten ruimte (met TV en ander objecten voor vermaak)
 • Een buiten zwembad
 • Een sportzaal
Je slaapkamer, de keuken en het washok zijn alleen toegankelijk voor jou, maar niet voor je Sims. Je Sims zijn dus van jou afhankelijk voor het koken en wassen. Wanneer je Sims dus eenmaal in het hotel zijn aangekomen klik je op de deuren naar je kamer, keuken en washok en kies je de optie “gesloten voor iedereen behalve mijzelf”.

Verhuizen naar het hotel

Als je eenmaal klaar bent om je Sims naar je hotel te verhuizen zullen ze niet voldoende financieen hebben om het hotel te betalen. Hiervoor moet je dus een aantal cheats gebruiken:
 • Houd de toetsen Ctrl + Shift+c ingedrukt en er komt bovenin een schermpje. Om cheats te kunnen gebruiken moet je eerst de tekst "testingcheatsenabled true" intypen en dan op enter drukken
 • Vervolgens ga je weer met Ctrl+Shift+c in het scherm en type je "freerealestate" gevolgd door enter.
Nu kun je je groep Sims verhuizen naar hun nieuwe onderkomen zonder hiervoor hoeven te betalen. Eenmaal op de kavel zul je het budget van de Sims terug moeten brengen tot 1000 Simoleons. Je kunt hiervoor dingen verkopen om tot dit bedrag te komen, maar makkelijker is om ook een cheat te gebruiken:
 • Gebruik wederom Ctrl+Shift+c en type in het scherm de tekst "familyfunds {naam familie}" 1000"
gevolgd door enter. Nu ben je klaar om te beginnen.

Regels/activiteiten tijdens het spel

Je kunt deze uitdaging zo moeilijk of makkelijk maken als je wilt. In de makkelijke (en belangrijkste) optie bestuur je alleen de hoteleigenaar/eigenaresse en laat je de hotelgasten doen wat ze zelf willen (al kun je ze wel af en toe “bijsturen” als het ergens mis gaat, hier ben je vrij in) Wil je het jezelf moeilijker maken, dan kun je besluiten de overige Sims ook te besturen. Wanneer alle Sims bij het hotel zijn aangekomen, doe dan het volgende:
 • Geef alle Sims via de computer/telefoon of via het stadsoverzicht een baan (het liefst een die bij de levenswens of bij de eigenschappen past). Hun inkomsten met deze banen zijn jouw inkomsten voor het hotel. Voor de makkelijke optie kies je een passieve baan waarbij weinig invloed van jouw kant nodig is. Wil je het wat moeilijker maken, dan kun je ook voor de actieve banen voor je andere Sims kiezen. Houdt er wel rekening mee dat de rol van de hoteleigenaar/eigenaresse en zijn / haar activiteiten het belangrijkst zijn om het hotel goed te laten lopen.
 • Klik op alle bedden en geef aan welk bed voor welke Sim is, ze zullen dan ieder naar hun eigen kamer gaan als ze willen slapen, dit voorkomt ook verwarring. Het geeft niet als Sims elkaars badkamer gebruiken, je hoeft de kamerdeuren niet op slot te doen.
De verantwoordelijkheden van de hoteleigenaresse zijn:
 • Het maken van het ontbijt, de lunch en het diner. Houdt er rekening mee dat sommige Sims al heel vroeg moeten werken en jij dus voor die tijd voor hun eten moet zorgen. Van elke maaltijd moet je twee porties maken omdat per portie eten er maar zes een bord kunnen nemen. In totaal maak je dus al gauw zes tot zeven porties eten klaar per dag.
 • Doe de afwas en houdt de etenszaal schoon.
 • Maak elke ochtend de bedden op
 • Doe de was; verzamel alle vieze was (plaats wasmanden in elke kamer) en was deze uit met de wasmachine/droger.
 • Doe de boodschappen en betaal de rekeningen
Als je het kunt betalen mag je ervoor kiezen om een reparateur of een schoonmaakster in te huren. Houdt er wel rekening mee dat de deuren naar de keuken en het washok ook voor de schoonmaakster gesloten blijven. De was en het koken moeten door jezelf gedaan worden. Je mag het schoonmaakwerk ook niet speciaal voor de schoonmaakster laten wachten. Je zult dus zelf nog wel wat huishoudelijke taken erbij moeten doen. Een butler inhuren is niet toegestaan. Probeer tussendoor levenswenspunten te verzamelen zodat je deze kunt inwisselen voor levensbeloningen. Velen hiervan kunnen je helpen een en ander makkelijker te maken, zoals:
 • Snelle schoonmaakster (doet huishoudelijke klussen in minder tijd)
 • Bijna nooit hongerig (je Sim hoeft niet zo vaak meer te eten)
 • Stalen blaas (nooit meer hoeven plassen)
© 2014 - 2024 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
PC game The Sims 3PC game The Sims 3De Sims 3 is in 2009 uitgekomen. Bij dit spel zijn vele uitbreidingen beschikbaar, waardoor de Sims 3 leuker wordt om te…
De Sims 3 uitbreiding - DierenlevenDe Sims 3 uitbreiding - DierenlevenVele Sims fans zaten er al op te wachten, de uitbreiding om huisdieren in je gezin te kunnen opnemen. Waar de dieren in…
Sims 3: Tips en TricksSims 3: Tips en TricksIn 2009 al verscheen na lang wachten de Sims 3, een simulatiespel die vele fans heeft. Vele uitbreidingen volgden. Voor…

De Sims 3 uitbreiding - Vooruit in de tijdDe Sims 3 uitbreiding - Vooruit in de tijd"Vooruit in de tijd" is de nieuwe uitbreiding voor het spel De Sims 3. Zoals de titel van de uitbreiding al aangeeft sta…
Wat is Hearthstone: Heroes of Warcraft?Wat is Hearthstone: Heroes of Warcraft?Heartstone: Heroes of Warcraft (in het kort Heartstone) is een spel dat is ontwikkeld door Blizzard. Het is een trading…
Bronnen en referenties
 • www.desims3.nl
 • www.modthesims.org
 • www.wikipedia.com
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 03-03-2016
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.