De Sims 3 - Robots en robots bouwen

De Sims 3 - Robots en robots bouwen In de uitbreiding van De Sims 3 “vooruit in de tijd” kun je letterlijk naar de toekomst reizen. En hier horen natuurlijk robots bij. Je kunt robots toevoegen als familielid maar ook zelf beslissen wat je robot kan doen. Hoe maak je robots en hoe nuttig en gezellig zijn ze?

De voordelen van een robot

Een robot kan goed gezelschap zijn, maar ze kunnen ook heel nuttig zijn en je veel werk uit handen nemen. Met de chips die je in de robot kunt inbouwen kan je robot huishoudelijke klussen doen, op je kinderen passen, tuinieren en veel meer. Robots kunnen ook een romantische relatie aangaan met een andere robot of een Sim, maar robots kunnen zich niet voortplanten.

Wel een robot in je huishouden, maar niet zelf maken

Je wilt graag een robot in je huishouden, maar je wilt deze niet zelf maken (dit kost namelijk wel even tijd). Dat kan! Je kunt een robot kopen in de robotwinkel die bij de nieuwe uitbreiding beschikbaar is. Je kunt op twee manieren bij de robot winkel komen:
  • Ga door het tijdsportaal die automatisch verschijnt wanneer je Sim zijn/haar intrek doet in een kavel. Je bent nu in de toekomst. Kijk via het stadsoverzicht naar de robot winkel (het bouten en moeren emporium).
  • Ga naar de optie “wijzig stad” in je spel en zoek in de tab “gemeenschapskavels” naar de robot winkel. Plaats de winkel in je stad.

De robotwinkel

In de robotwinkel vind je ook een robot werkstation. Dit is het werkstation om robots mee te bouwen, maar het zal tijd en vaardigheid kosten om zelf een robot te maken. Verder zie je in de winkel een aantal stellages met robots die je kan kopen. De prijzen van een robot variëren tussen de 1000 Simoleons en 7000 Simoleons. De prijsverschillen hangen af van:
  • Hoeveel chips er in de robot geïnstalleerd kunnen worden (goedkoop ongeveer drie stuks, duur ongeveer vijf stuks)
  • De kwaliteit van de robot; een goedkope robot heeft vaak onderhoud nodig en moet vaak opgeladen worden, een dure robot is duurzamer hierin.
  • Een duurdere robot komt soms ook met chips die al geïnstalleerd zijn.

De chips waarmee je je robot kunt uitrusten kun je via de winkelier in de robot winkel kopen (niet altijd goedkoop). Vaak vind je per keer drie chips waaruit je kunt kiezen. Wil je een andere, dan zul je vaker terug moeten komen totdat je de juiste chip voor je robot hebt gevonden.

Zelf je eigen robot maken en er geld mee verdienen

Het voordeel van het zelf maken van een robot is dat je zelf kan beslissen hoe je robot eruit ziet, wat voor vaardigheden deze heeft en je verdient er ook een goed inkomen mee.

Eigenschappen – robot fan

Deze eigenschap is een goede eigenschap om te kiezen voor je Sim als je van plan bent om de robot-bouw-carrière te kiezen voor je Sim. De “robot-fan” eigenschap geeft je de volgende voordelen:
  • 15% sneller de robot-bouw-vaardigheden opbouwen
  • 50% sneller een relatie opbouwen met robots
  • Optie om een robotvermomming te dragen en zo te kunnen meedoen aan robotcompetities.

Robotwerkstation

Het robotwerkstation geeft je in totaal zes opties om aan te werken. Alle opties helpen je met het opbouwen van je vaardigheid. In het begin is alleen de optie “ontwerp Nanite” beschikbaar. Zie het vaardigheidsoverzicht beneden om te zien welke optie wanneer beschikbaar is. De zes opties zijn:

Ontwerp Nanites

Nanites zijn nodig om bepaalde chips te kunnen maken. Er zijn veel verschillende Nanites in het wild te vinden in de toekomst (ga naar het woestijn gedeelte).

Nanites maken

Het beste is om elke Nanite die je vindt eerst te ontmantelen/af te breken. Op deze manier weet je hoe de Nanite gemaakt wordt en kun je deze in het werkstation zelf maken.

Chips ontwerpen

Naarmate je vaardigheid hoger wordt zul je steeds betere chips kunnen ontwerpen voor je Robot.

Chips maken

Chips kun je maken als je de juiste ingrediënten hebt. Je kunt alleen de chips maken wanneer je ze ontworpen hebt.

Robots aanpassen

Je kunt robots in je huishouden aanpassen met deze optie. Je kunt dan een nieuw uiterlijk voor je robot kiezen.

Robot maken

Voor 250 Simoleons kun je een robot maken. Je wordt dan naar het scherm gebracht waar je het uiterlijk van je robot en de naam kunt kiezen. Je robot wordt standaard aan je huishouden toegevoegd. Hoe hoger je vaardigheid des te meer ruimte voor chips een robot zal hebben.

Vaardigheidsoverzicht robot bouwen

Niveau Details Beschikbare chips
1Ontwerp Nanites, maak Nanites, robot onderhoud, chips aanpassenGeen
2Ontwerp NanitesSchoonmaakhulp
3Robot makenChefkok, Angst voor mensen
4Nanites ontmantelenRobot nanny, Vriendelijke gevoelens
5Meer geld van onderhoud aan robots (niet in het huishouden), kans op kwaliteit verbetering van je robot tijdens een onderhoudsbeurt.Kwade gevoelens, gevoel voor humor
6Kans om een 4e chip ruimte aan te brengen in een robotAanpassen van humeur, kantoorwerker, Muzikale machine
7Kans op kwaliteit verbetering van je robot na een onderhoudsbeurtZonne-energie, mogelijke liefde, tuinierder
8Kans om een 5e chip ruimte aan te brengen in een robotOneindig leren, gesimuleerde emoties, algoritme
9Kans om een 6e chip ruimte aan te brengen in een robotHolo projector, Efficientie
10Robots die je maakt zullen nu ruimte hebben voor 7 chips / je kunt een robot nu uitrusten met een 7e chipSentience chip - nodig om de levenswens te vervullen

Robot bouwen als beroep

Wanneer je je eerste vaardigheid hebt behaald kun je via de telefoon of computer je aanmelden als zelfstandig robot bouwer. Je ontvangt per week dan 50 Simoleons, wat niet veel is. Dit wordt later ook niet veel meer dan 70 Simoleons per week. Je zult hier wel meer inkomsten krijgen van het verkopen van je chips en Nanites via de robot winkel. Al met al verdient het verkopen van chips en Nanites best veel, je kunt per chip tussen de 800 en 1300 Simoleons krijgen.
© 2014 - 2024 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Sims 3 uitbreiding - Vooruit in de tijdDe Sims 3 uitbreiding - Vooruit in de tijd"Vooruit in de tijd" is de nieuwe uitbreiding voor het spel De Sims 3. Zoals de titel van de uitbreiding al aangeeft sta…
De huidige rol van robots in de samenlevingDe huidige rol van robots in de samenlevingRobots hebben de afgelopen decennia langzaamaan een grote positie ingenomen in de samenleving in veel welvarende landen.…
PC game The Sims 3PC game The Sims 3De Sims 3 is in 2009 uitgekomen. Bij dit spel zijn vele uitbreidingen beschikbaar, waardoor de Sims 3 leuker wordt om te…
Robots in de zorgRobots zouden kunnen worden gebruikt in verzorgings-, bejaarden- en ziekenhuizen. Zorg voor mensen vergt veel tijd en en…

De Sims 3 uitdaging - vast in een inrichtingOm het spel De Sims 3 een extra interessant tintje te geven zijn er door allerlei Sims fans uitdagingen bedacht voor het…
Candy Crush Saga; Levels 147 en 181Candy Crush Saga; Levels 147 en 181Candy Crush Saga is een computerspel dat in april 2012 werd uitgebracht. Het is beschikbaar voor smartphones, computers,…
Bronnen en referenties
  • www.wikipedia.nl
  • www.desims3.com
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 03-03-2016
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.