Minecraft: Hoe vind je gemakkelijk en snel diamanten?

Minecraft: Hoe vind je gemakkelijk en snel diamanten? Minecraft is een spel waarbij je zelf van alles kunt bouwen. Je moet dan wel de spullen minen waar je mee wilt bouwen. Diamanten worden gezien als één van de zeldzaamste mineralen in het spel en kan voor talloze spullen worden gebruikt. Hoe kun je deze zeldzame diamanten gemakkelijk en snel vinden? Waar moet je zoal op letten?

Wat is Minecraft?

In het spel Minecraft kun je eigenlijk alles doen wat je maar wilt. Bouw huizen, vecht tegen monsters en versla de ender dragon. Je kunt het spel in survivalmode spelen en je moet dan zelf de spullen zien te vinden. Iets dat iedereen zoekt zijn diamanten, ook wel diamonds. Ze zijn vrij zeldzaam en daardoor lastig te vinden.

Wat is het nut van diamanten?

Diamanten in Minecraft hebben verschillende functies. Zo kun je ze gebruiken voor armor, zodat je beter bescherm bent tegen de vijanden. Diamond armor biedt de meeste bescherming. Ook kun je tools maken van diamonds. Denk aan een sword, pickaxe of shovel. Verder zijn er verschillende items die je kunt maken met diamonds, zoals een enchantment table en een jukebox. Ook kun je een diamond block bouwen, van 9 diamonds. Met een block kun je bouwen, maar je hebt hier dus wel echt veel diamanten voor nodig.

Diamanten minen

Om diamanten te minen heb je een pickaxe nodig van tenminste ijzer. Een houten of stenen pickaxe zal dus niet helpen. Wanneer je een diamond pickaxe hebt, kun je hem ‘enchanten’. Heb je een pickaxe met Fortune, dan is de kans aanwezig dat je meerdere diamanten krijgt als je ze gaat minen. In plaats van één kunnen er dus ook twee of drie diamanten uit vallen.

Waar kun je ze vinden?

Diamanten kun je alleen vinden diep onder de grond. Diamanten zijn alleen te vinden tussen de hoogtes 2 en 16. Hoe hoog je zit, kun je zien wanneer je op F3 drukt. Zorg dus dat je altijd lager dan level 16 zit wanneer je diamanten zoekt. Diamanten kun je ook vinden in villages, dungeons en temples. Deze kans is echter niet heel groot.

Hoe vind je diamonds?

Je kunt diamanten vinden op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld op onderzoek gaan in grotten. Hierbij kun je diamanten tegenkomen. Het kan echter wel lastig zijn om een grottenstelsel te vinden dat diep genoeg gaat. Gemakkelijker is om zelf een mine te maken waar je op zoek gaat naar diamanten.

Mine maken

Graaf naar beneden, maar doe dit niet recht naar beneden. Er kan altijd lava onder de grond zitten en daar wil je niet in vallen. Maak daarom een soort trap, waarbij je steeds een stukje lager gaat. Ga tot ongeveer level 6 en maak hier een ruimte. Deze kun je zo groot maken als je zelf wilt. Hoe groter, hoe meer werk het je kost, maar hoe makkelijker je later kunt gaan minen. Probeer de ruimte ook hoog te maken, zodat je op verschillende niveaus kunt zoeken.

Maak nu een tunnel, van twee hoog en ga zo ver als je wilt. Gewoon rechtdoor. En kijk goed wat er aan alle kanten in de muur zit. Je zult behalve diamanten ook redstone, iron, lapis lazul en coal vinden. Wanneer je vindt dat je ver genoeg bent gegaan, loop je terug en maak je een nieuwe tunnel. Deze plaats je twee of drie blocks verder dan de vorige tunnel. Als je alles hebt gedaan op hoogte 6, ga je een niveau hoger. Je gaat nu minen schuin boven de tunnels die je al eerder maakte. Op deze manier kun je heel makkelijk zien waar diamonds zitten en loop je minder snel iets mis. Ook krijg je nu behalve diamonds ook een hoop andere handige dingen.

Heb even geduld

Het kan soms even duren tot je je eerste diamanten vindt. Heb je het gevoel dat de mijn die je hebt gemaakt weinig diamanten bevat? Ga dan naar een hele andere locatie en probeer het opnieuw.

Lees verder

© 2014 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is Minecraft?Wat is Minecraft?Kinderen en volwassenen kunnen urenlang de game Minecraft spelen. Wat is Minecraft? Wie heeft het spel Minecraft bedacht…
De 4C's bepalen de waarde van uw diamantDe 4C's bepalen de waarde van uw diamantDiamanten zijn kristallen die volledig bestaan uit koolstof. De moleculen van diamanten zijn enorm hecht en gestructuree…
De diamanten planeetEen diamanten planeet lijkt voor sommigen te mooi om waar te zijn, maar toch is er een heuse diamanten planeet ontdekt i…

De 10 beste games ooit gemaaktEr zijn talloze videogames gemaakt door de jaren heen, maar welke games zijn nou het beste volgens de gamecritici en moe…
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 21-12-2014
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.