Minecraft: Hoe bouw je een mooie, simpele fontein?

Minecraft: Hoe bouw je een mooie, simpele fontein? Minecraft is een game die volledig draait om het bouwen en het gebruiken van je creativiteit. Je kunt van alles bouwen, zoals huizen, kastelen en… fonteinen. Een fontein is relatief gemakkelijk te maken, maar oogt wel heel mooi en kan je bouwwerken net dat beetje extra geven. Hoe maak je een mooie, simpele fontein in Minecraft?

Minecraft

Niets moet en alles mag, dat maakt Minecraft juist zo leuk. Je kunt alles bouwen wat je maar wilt. Er worden hele werelden gecreëerd en je kunt je fantasie de vrije loop. Soms kan het echter wel lastig zijn als je niet goed weet hoe je iets moet bouwen. Hoe maak je bijvoorbeeld een mooie, simpele fontein in Minecraft? Een fontein kun je maken in zowel survival als creative en je kunt uiteraard eindeloos variëren.

Materiaal

In het voorbeeld wordt gebruikt gemaakt van de volgende materialen:

  • Quartz Slab
  • Block of Quartz
  • Pillar Quartz Block
  • Quartz Stairs
  • Bucket of Water
Je kunt uiteraard ook andere materialen gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld steen, klei, hout of een combinatie van verschillende materialen.

Quartz

Quartz kun je uit de Nether halen. Het is hier redelijk veel aanwezig, maar tegelijkertijd is de Nether best een gevaarlijke plek om te bezoeken. Let goed op voor de vijanden en houd er tegelijkertijd rekening mee dat je overal lava aan kunt treffen. Wanneer je in creative mode speelt, hoef je natuurlijk niet naar de Nether te gaan om de Quartz te verzamelen.

Bouwen in survival mode

Het is ontzettend leuk om in survival prachtige bouwwerken te bouwen, van materiaal dat je zelf bij elkaar hebt verzameld. Om ergens bij te kunnen komen, kun je gebruik maken van dirt. Vergeet dit niet om later weer weg te halen.

Fontein in Minecraft maken

Hier volgt een simpele handleiding, zodat je gemakkelijk stapsgewijs een fontein kunt maken in Minecraft. De foto’s en de uitleg geven je voldoende houvast om zelf je fontein te maken. Zorg dat je voldoende materiaal beschikbaar hebt. Klik op de afbeeldingen en je ziet een groter formaat.

In de screenshots is gebruik gemaakt van het texture pack ‘Full of Life’. Deze handleiding is gemaakt met Minecraft 1.8.


Maak een cirkel in de grond. Kies hierbij voor vier blokken aan elkaar, zet dan één blok schuin erboven en vervolgens daar schuin boven weer vier blokken. Doe dit totdat je een cirkel hebt zoals op de afbeelding hiernaast. Maak het gat twee blokken diep.
Haal nu de hoeken aan de binnenkant weg, zodat er echt een greppel ontstaat bij de fontein. Hier komt later het water in te staan. Maak ook dit twee blokken diep.
Vul je greppel met quartz Slabs. Zorg ervoor dat de slabs op de bovenste helt van het onderste blok komen te staan. In plaats van slabs kun je hier ook volledige blokken gebruiken.
Vervang nu de buitenste rand dirt met Quartzblokken. Dit wordt de rand van je fontein. Eventueel zou je ook voor stairs kunnen kiezen, zodat je rand oploopt wanneer je de fontein vanaf een afstand bekijkt.
Doe hetzelfde nu met de binnenkant van de fontein. Vervang al het dirt door Quartz. Op deze manier ziet je fontein er chique uit en door de quarts lijkt het een fontein van marmer te zijn.
Plaats stairs aan de binnenkant van de fontein, zodat het op begint te lopen. Door hier stairs te zetten, zal het water op een mooie manier naar beneden vallen.
Gebruik nu Pillar Quartz in het midden van de fontein. Laat dit een paar blokken omhoog gaan. Hoger kan ook, is maar net wat jij mooier vindt.
Neem een emmer met water (bucket of water) en plaats het water op één van de hoeken van de fontein. Het water zal nu naar beneden vallen en komt terecht in de greppel die je hebt gegraven.
Plaats nu ook water op de andere punten van je fontein en aanschouw het resultaat!


Tips voor je fontein in Minecraft

Bovenstaande handleiding kun je gebruiken als basis voor het maken van fonteinen. Wil je een complexere fontein, dan is dat ook mogelijk. Je kunt meerdere lagen gebruiken en het water door een gat verder naar beneden laten stromen. Laat je eens inspireren door fonteinen die je bijvoorbeeld in de stad of een park hebt gezien.
Ook kun je de fontein nog mooi aankleden. Maak er het middelpunt van, bijvoorbeeld op een plein en zet er gebouwen omheen. Of maak er juist een mooie tuin of een park van met talloze bloemen en bomen die erom staan.

Lees verder

© 2014 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
5 tips om beter te bouwen in Minecraft5 tips om beter te bouwen in MinecraftMinecraft is een spel waarin je alles kunt bouwen wat je wilt. Gebruik je fantasie en maak de mooiste bouwwerken. Wannee…
Minecraft: hoe maak je een onzichtbaar doolhof?Minecraft: hoe maak je een onzichtbaar doolhof?In Minecraft kun je op allerlei manieren een doolhof maken. Bijvoorbeeld door muren te plaatsen. Het kan echter nog spec…
Wat is Minecraft?Wat is Minecraft?Kinderen en volwassenen kunnen urenlang de game Minecraft spelen. Wat is Minecraft? Wie heeft het spel Minecraft bedacht…
Minecraft van Microsoft, nu ook voor op schoolMinecraft van Microsoft, nu ook voor op schoolMinecraft is een sandboxspel uit 2011, dat sinds die tijd ongekend populair is. In deze kubistische wereld kan gespeeld…

Verschillende genres in gamesVerschillende genres in gamesEr zijn ontelbaar veel games en deze vallen allemaal onder genres. Denk hierbij aan actiegames, Platform games en Multip…
Assassin's Creed: Altaïr en Ezio gamesAssassin's Creed is een zeer bekende gameserie van Ubisoft. De serie bestaat inmiddels uit een hele reeks games en Ubiso…
Bronnen en referenties
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 12-08-2015
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.