recensie

Recensie: Mario Kart 7 voor de Nintendo 3DS

Recensie: Mario Kart 7 voor de Nintendo 3DS Mario Kart 7 is in 2011 uitgegeven door Nintendo. Het is een spel waarin Mario en andere Nintendofiguren zoals Yoshi, Luigi, Wario, Donkey Kong en Peach tegen elkaar racen op verschillende circuits. Naast de nieuwe circuits zijn er ook een reeks wederkerende circuits toegevoegd uit de voorgaande Mario Kart games-serie, zoals Luigi's Circuit van de Nintendo 64, die nu te spelen is in 3D. De multiplayerfunctie maakt het voor de speler mogelijk om in 3D te racen tegen spelers en vrienden over heel de wereld.

Algemene Informatie over de game Mario Kart 7

 • Ontwikkelaars: Nintendo en Retro Studios
 • Uitgever: Nintendo
 • Datum van uitgave: 2 december 2011 Europa
 • Genre: Karting
 • Spelmodus: Singleplayer en Multiplayer
 • Leeftijdsklasse PEGI: 3+
 • Platforms: Nintendo 3DS - Nintendo 3DS XL - New Nintendo 3DS - New Nintendo 3DS XL

Mogelijk om zelf een Kart te bouwen

Het is voor de speler in Mario Kart 7 mogelijk om zelf een kart samen te stellen. Er kan worden gekozen uit een samenstelling van het chassis van de kart, de wielen en de parachute/vleugels. De parachute of set vleugels komt alleen tevoorschijn wanneer de speler een gedeelte van het circuit moet vliegen.

Invloed onderdelen

Ieder onderdeel heeft invloed op de totale attributen van de kart. Zo zorgen grote roodkleurige banden ervoor dat de snelheid van de kart hoger wordt maar een zwaar chassis zorgt ervoor dat de snelheid lager wordt. Het is aan de speler om een ideale combinatie samen te stellen.

Nieuwe terreinen in Mario Kart 7

Parachute/vleugels

Het kan voor komen dat de speler een bepaalde afstand moet overbruggen die niet geschikt is voor wielen. Wanneer dit zich voordoet komt er een parachute of een set vleugels uit de kart om dat gedeelte van het circuit te vliegen. Tijdens de vlucht kan de speler de kart besturen.

Onderwater

In sommige circuits is het mogelijk om onderwater te rijden. Wanneer de speler onderwater is, komt er een schroef tevoorschijn. De schroef is aangesloten op de motor en begint te draaien als de speler het gas indrukt.

Mii personage van Nintendo

Naast de standaard Nintendofiguren (Mario, Yoshi, etc), is het mogelijk om met een zelfgemaakt Miipersonage te spelen. Het gezicht, de lengte en het haar van de Mii kan worden aangepast naar de wensen van de speler. Er kunnen meerdere Miipersonages worden gemaakt om mee te racen.

 Mario Kart 7 3DS cover / Bron: Http://www.nintendo.nl/ Mario Kart 7 3DS cover / Bron: Http://www.nintendo.nl/

Spelmodus: Single player in Mario Kart 7

Grand prix

De speler wint een beker door als eerste te eindigen over een geheel van vier circuits. Er zijn acht bekers te winnen en 32 verschillende circuits om op te spelen. De speler wint pas een beker wanneer hij minimaal als derde van de grand prix eindigt.

Tijdrace

In Mario Kart 7 kiest de speler een parcours om zo snel mogelijk te finishen. Het is mogelijk om te racen tegen een 'ghost kart'. Dit is een opgeslagen herhaling van de snelste race op elk circuit. Het is ook mogelijk om tegen een 'ghost kart' te spelen van vrienden.

Ballongevecht

Bij Ballongevecht krijgt de speler drie ballonnen achter zijn kart. Het doel is om de ballonnen van de andere speler binnen een bepaalde tijd kapot te maken door bijvoorbeeld een schild op ze te gooien.

Muntengevecht

Wanneer de speler voor muntengevecht kiest, is het doel om zoveel mogelijk munten te verzamelen. De munten liggen verspreid over de map. De speler die aan het eind de meeste munten in bezit heeft, wint het spel.

Spelmodus: Multiplayer in Mario Kart 7

Local

Het is mogelijk om tegen spelers te racen in de nabije omgeving. Hier is geen internet voor nodig omdat de systemen met elkaar kunnen verbinden zonder internetaansluiting.

Online

Via wifi is het mogelijk om te racen tegen spelers over heel de wereld. Iedere speler begint met een standaardscore van 1000. Hoe meer races de speler wint, des te hoger de score wordt. Dit werkt ook vice versa. Er zijn, naast de kosten van de provider, geen kosten verbonden aan deze service.

Oordeel

Dit is een ideaal spel om voor de lol te racen tegen de computer, je vrienden of gewoon willekeurige personen op de wereld. Het is een kleurrijk spel dat je nooit zal doen vervelen. Je kan even snel een race doen voor de lol (15 min), maar je kan ook urenlang fanatiek online de multiplayer spelen om je score te verbeteren en zo je online rang te verhogen. Echter zit er ook een minpunt aan dit spel. De tijd tussen de online races duurt soms 2 tot 3 minuten. Dit vind ik persoonlijk soms vervelend maar ik ben blij dat de races wel soepel (zonder vertragingen) te spelen zijn. Het is en blijft een tijdloos spel voor de hele familie. Een must-have voor de Nintendo 3DS.
© 2016 - 2024 Overenthousiast, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mario Kart 64: ultieme klassieker voor Nintendo 64 of WiiMario Kart 64: ultieme klassieker voor Nintendo 64 of WiiMario Kart 64 geldt nog altijd als één van de meest populaire spellen die Nintendo ooit op de markt heeft gebracht. Het…
De geschiedenis van Mario BrosDe geschiedenis van Mario BrosLees hier alles over de boeiende geschiedenis van Super Mario Bros. Hier vind je alles over de eerste games en de ontwik…
Nintendo's MarioNintendo's MarioMario is een van de bekendste figuren binnen de Game-wereld. Mario is zelfs de mascotte van het merk Nintendo, maar hoe…
Wat is Nintendo Amiibo?Wat is Nintendo Amiibo?Na het grote succes van de gameuitgever Activision met de Skylandersfranchise was het natuurlijk een kwestie van tijd vo…

New Nintendo 3DS: Beter 3D-effect en meer mogelijkhedenNew Nintendo 3DS: Beter 3D-effect en meer mogelijkhedenIn 2015 werd de New Nintendo 3DS op de markt gebracht. De 3D-technologie die voor het eerst werd aangekondigd in 2011 op…
Overgang van Nintendo DS/dsi naar New Nintendo 3DS en 3DS XLOvergang van Nintendo DS/dsi naar New Nintendo 3DS en 3DS XLDe Nintendo DS (dual screen) werd in 2004 ontwikkeld door het Japanse bedrijf Nintendo. In 2005 werd de speelcomputer op…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: http://www.nintendo.nl/
 • http://www.nintendo.nl/Spellen/Nintendo-3DS/Mario-Kart-7-274402.html
 • Inleidingsfoto: http://www.nintendo.nl/Spellen/Nintendo-3DS/Mario-Kart-7-274402.html
 • Afbeelding bron 1: http://www.nintendo.nl/
Overenthousiast (9 artikelen)
Laatste update: 26-03-2019
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.