Pokémon Go: batterij snel leeg, hoe voorkom je dit?

Pokémon Go: batterij snel leeg, hoe voorkom je dit? Pokémon Go is een app die gespeeld kan worden op je smartphone. Het is de bedoeling om Pokémon te vangen door daadwerkelijk op pad te gaan. Bij een bezienswaardigheid, monument of andere locatie in de buurt kun je spullen vinden, tegen andere spelers vechten óf die zeldzame Pokémon vinden. Pokémon Go is verslavend en leuk, maar het kent ook een groot nadeel: de batterij van je telefoon is snel leeg. Hoe kun je voorkomen dat je batterij snel leeg raakt bij Pokémon Go?

Wat is Pokémon?

Pokémon is ontstaan in Japan in de jaren negentig. De tekenfilm, games en bijbehorende trading card game waren direct razend populair. In de wereld van Pokémon leven verschillende monsters, die allemaal erg goed zijn in vechten en allemaal hun eigen specifieke krachten hebben. Trainers vechten tegen elkaar, om te kijken wie de sterkste Pokémon heeft. Inmiddels zijn er honderden verschillende Pokémon die gevonden kunnen worden. In de games is het de bedoeling deze allemaal te verzamelen. De reeks games zijn vooral op Gameboy en opvolgers te spelen, maar sinds 2016 is het ook mogelijk om Pokémon te spelen op je mobiele telefoon. Je hebt er een app voor nodig en deze wordt Pokémon Go genoemd.

Pokémon Go

Pokémon Go is een gratis app, met enkele mogelijkheden om items te kopen. Wanneer je de app hebt en speelt, dan is het de bedoeling om in de echte wereld Pokémon te gaan zoeken en te vechten tegen andere spelers. Door te wandelen kom je bijzondere locaties tegen, zoals Pokéstops en Pokégyms. Hoe meer Pokémon je vangt, hoe beter je level wordt en hoe sterker je uiteindelijk kunt worden. Pokémon Go is een spel dat gemakkelijk te spelen is en waardoor mensen een stuk actiever worden. Alleen heeft het ook wat nadelen: de batterij is namelijk ontzettend snel leeg. Wanneer je een halfuur tot een uur aan het wandelen bent, kan de batterij al volledig op zijn. Zeker wanneer je veel vecht en Pokémon tegenkomt. Hoe kun je dit voorkomen?

Waarom is de batterij snel leeg?

Pokémon Go zorgt ervoor dat de batterij van je telefoon ontzettend snel leeg is. Dit komt omdat je telefoon verschillende functies nodig heeft om de app te laten functioneren. Zo moet je de GPS aan hebben staan en heb je een internetverbinding nodig. Ook wordt de camera gebruikt. Al deze functies zorgen ervoor dat de batterij in een mum van tijd wordt leeggetrokken. Daarbij is het noodzakelijk om het spel constant geopend te hebben. Ook dit kost een hoop voor je batterij. Wat kun je hiertegen doen?

Zet de bespaaroptie aan

In de app zelf zit een speciale optie waarmee je de batterij kunt besparen. Wanneer je dit doet, zal het scherm zwart worden als je de telefoon naar beneden houdt. Kom je Pokémon tegen in het wild? Dan kun je de AR-functie uitzetten. Hiermee wordt de camera niet geactiveerd en dit kan batterijen schelen.

Sluit andere apps op de achtergrond

Op de achtergrond kunnen allerlei apps meedraaien. Het beste is om deze af te sluiten voordat je pad gaat. Iedere app die je geopend hebt, kost je namelijk meer van je batterij als je alles op de achtergrond geopend hebt. Hoe minder apps je tegelijkertijd opent, hoe beter.

Zet het geluid uit

Wanneer je het geluid uitzet van Pokémon Go in de opties van de app, kost dit minder van je batterij. Het uitzetten van je geluid is overigens niet alleen goed voor je batterij, maar ook voor je omgeving. Niet iedereen vindt het immers leuk om al die geluidjes op je mobiel te horen.

Verander de helderheid van je telefoon

Je kunt heel gemakkelijk de helderheid van het scherm van je telefoon veranderen. Dit kan ook een beetje helpen om je batterij tijdens Pokémon Go gemakkelijker te gebruiken.

Gebruik een Powerbank voor Pokémon Go

Een Powerbank is een apparaat die je vooraf kunt opladen. Daarna kun je de Powerbank overal mee naartoe nemen en gebruiken om je mobiel mee op te laden. Een Powerbank kun je dus zien als een soort mobiele oplader. Dit kan ideaal zijn wanneer je een flink eind wilt lopen en veel Pokémon wilt gaan vangen. Zorg er dan voor dat je de Powerbank oplaadt voordat je op pad gaat, zodat je onderweg je telefoon kunt voorzien van meer stroom. Powerbanks kunnen erg prijzig zijn, maar je hebt ook al exemplaren van slechts een paar tientjes of minder en hiermee kun je dus altijd en overal genieten van Pokémon Go. Powerbanks zijn te koop bij diverse elektronicawinkels en bij online shops.

Lees verder

© 2016 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Pokémon Go-gadgets en accessoiresPokémon Go is een spel waar veel tijd in gaat zitten. Het is de bedoeling om verschillende soorten Pokémon te vinden en…
Pokémon GO blijven spelen met scherm uit: bespaar batterijPokémon GO blijven spelen met scherm uit: bespaar batterijDe app Pokémon GO verbruikt ontzettend veel energie waardoor de batterij van je smartphone soms al binnen anderhalf uur…
Pokémon Go: kost Pokémon Go geld?Pokémon Go: kost Pokémon Go geld?Pokémon Go is een app, waarbij je daadwerkelijk rond moet gaan lopen om verschillende Pokémon te kunnen vinden. Het is e…
Wat is een powerbank?Een powerbank is een mobiele oplader voor onder andere mobiele telefoons, tablets en laptops. Je kunt een powerbank zien…

Pokémon GO – Smartphonespel met gevaren en overlastPokémon GO – Smartphonespel met gevaren en overlastDe Pokémonfiguren waren een hype in de jaren negentig en in 2016 vindt een opleving van de populariteit plaats. Het is t…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Pokémon Go,
  • http://www.batts.nl/nl/service/wat-is-een-power-bank/
  • http://www.pokemon.com/us/pokemon-video-games/pokemon-go/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Pok%C3%A9mon
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 15-07-2016
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.