Pokémon Go: tips om meer verschillende Pokémon te vinden

Pokémon Go: tips om meer verschillende Pokémon te vinden In de app Pokémon Go is het de bedoeling om zo veel mogelijk Pokémon te verzamelen. Als je een Pokémon vindt die je nog niet eerder had, dan levert het je extra XP op en kun je dus sneller een hoger level krijgen. Het kan echter wel lastig zijn om in Pokémon Go verschillende Pokémon te vinden. Meestal kom je vooral dezelfde Pokémon tegen, zoals Pidgey en Rattata. Hoe kun je ervoor zorgen dat je meer verschillende Pokémon vindt en juist de zeldzamere soorten vindt? Hoe kun je ervoor zorgen dat je bijzondere Pokémon kunt vinden? En hoe zorg je ervoor dat je meer verschillende Pokémon in Pokémon Go vindt?

Wat is Pokémon?

Pokémon is een franchiche, opgericht in de jaren negentig. Het is een fictieve wereld met verschillende soorten monsters. De bekendste van hen is Pikachu, maar er zijn nog veel meer soorten Pokémon te vinden. In totaal zijn er reeds honderden verschillende soorten en deze hebben allemaal hun eigen soort aanvallen en persoonlijkheden. Van Pokémon is ontzettend veel merchandise te verkrijgen. Denk aan knuffels, games en bordspellen. Er is zelfs een trading card game van Pokémon beschikbaar. Sinds half 2016 is ook de app Pokémon Go te verkrijgen. Deze kan gratis worden gedownload.

Wat is Pokémon Go?

Pokémon Go is een app die ervoor zorgt dat je Pokémon in de echte wereld kunt spelen. Verdeeld over de hele wereld zijn punten waar je naartoe moet gaan om met jouw Pokémon tegen die van anderen te vechten of om spullen te verzamelen. En door rond te lopen, kun je overal Pokémon vinden die je kunt vangen. De app is gratis, met enkele betaalopties. Het is de app waar veel mensen op gewacht hebben, omdat ze nu in het echt op zoek kunnen gaan naar verschillende Pokémon. In Pokémon Go zijn 150 verschillende Pokémon te vinden.

Hoe kun je meer verschillende Pokémon vinden?

Eén van de belangrijkste aspecten van Pokémon Go, is het vinden van verschillende Pokémon. Je wilt ze immers allemaal vangen. Dit is nog een behoorlijke klus, want je zult al snel merken dat je vooral dezelfde Pokémon tegenkomt. Na de twintigste Rattata is het wellicht wat demotiverend. Gelukkig zijn er diverse manieren om meer verschillende Pokémon te vinden.

Krijg een hoger level

Eén van de zaken waar je rekening mee moet houden, is dat je méér zeldzamere Pokémon kunt vinden, wanneer je een hoger level hebt. Daarom is het belangrijk om alle Pokémon te vangen die je onderweg tegenkomt in Pokémon Go. Zelfs als de Pokémon al in je bezit is, levert het je XP op. En hiermee kun je hogere levels krijgen. Dit hogere level zorgt er niet alleen voor dat je meer zeldzamere Pokémon tegen kunt komen, maar ook dat je items ter beschikking krijgt waar je ze gemakkelijker mee kunt vangen.

Ga verder van huis

Als je telkens in dezelfde omgeving blijft lopen, is de kans aanwezig dat je ook alleen maar dezelfde Pokémon tegenkomt. Het kan dus erg goed uitpakken door eens ergens anders heen te gaan. Ga een paar wijken verderop kijken, of bezoek eens een heel andere stad. Het is goed mogelijk dat hier net wat andere Pokémon voorkomen dan bij jou in de buurt. Probeer ook verschillende omgevingen te bezoeken. In de buurt van het water kom je bijvoorbeeld meer waterpokémon tegen. Ook het tijdstip wanneer je op pad gaat kan meespelen. Sommige Pokémon laten zich alleen rond bepaalde tijdstippen zien.

Maak gebruik van de eggs

In Pokémon Go heb je verschillende Pokéstops. Deze staan op je kaart aangegeven met een blauw logo en het loont zeker om hier eens langs te gaan. Je kunt er allerlei items krijgen, zoals Pokéballs, potion en revive. Maar nog belangrijker: je kunt er eggs krijgen. In een ei zit altijd een Pokémon en door te wandelen kun je ze uit laten komen. Hoe ver je moet wandelen is per ei verschillend: 2, 5 of 10 kilometer. Hoe meer kilometer je moet wandelen, hoe zeldzamer de Pokémon is die in het ei zit. Dit is dus een geweldige manier om meer Pokémon te vinden. Bedenk je wel goed, dat je daadwerkelijk moet wandelen of rustig moet fietsen om aantal kilometer te activeren. De auto, trein of een ander vervoersmiddel gaat namelijk te snel en deze kilometers worden niet meegeteld.

Evolve Pokémon in Pokémon Go

Wil je verschillende Pokémon hebben in Pokémon Go? Een gemakkelijke manier om dit voor elkaar te krijgen, is om je Pokémon te evolven. De meeste Pokémon kunnen één of twee keer evolven en dit zorgt ervoor dat je een grotere diversiteit aan Pokémon kunt hebben. Je hebt hier wel speciale Pokémon candy’s voor nodig. Deze krijg je wanneer je een Pokémon vindt (vang daarom ook altijd iedere Pokémon die je tegenkomt, want hierdoor krijg je meer Pokémon candy). Ook wanneer je een dubbele Pokémon naar de professor transfert, ontvang je een candy. Als je genoeg candy’s hebt (het aantal hiervan verschilt per Pokémon), kun je je Pokémon laten evolven. Je Pokémon wordt hier ook meteen sterker door, dus dit is sowieso een aanrader om te doen.

Lees verder

© 2016 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Pokémon Go: hoe maak je je Pokémon sterker?Pokémon Go: hoe maak je je Pokémon sterker?In Pokémon Go is het de bedoeling om zoveel mogelijk verschillende Pokémon te vangen. Hiervoor moet je daadwerkelijk naa…
Pokémon GO: zo kun je Ditto vangenPokémon GO: zo kun je Ditto vangenWil je je Pokédex helemaal compleet maken dan moet je sinds november 2016 ook een Ditto gevangen hebben. Over de aanwezi…
Pokémon GO: het evolueren van WurmplePokémon GO: het evolueren van WurmpleIn december 2017 is een deel van de Gen 3-Pokémon uitgebracht door Niantic. Een van de nieuwe Pokémon die hierin te vang…
Pokémon GO: evoluties in de tweede generatie (Gen 2)Pokémon GO: evoluties in de tweede generatie (Gen 2)De app Pokémon GO zoals deze in juli 2016 gelanceerd werd bevat enkel Pokémon uit de eerste generatie. Veel fans zullen…

Pokémon GO – Smartphonespel met gevaren en overlastPokémon GO – Smartphonespel met gevaren en overlastDe Pokémonfiguren waren een hype in de jaren negentig en in 2016 vindt een opleving van de populariteit plaats. Het is t…
Bronnen en referenties
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 11-07-2016
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.