Pokémon Go: kost Pokémon Go geld?

Pokémon Go: kost Pokémon Go geld? Pokémon Go is een app, waarbij je daadwerkelijk rond moet gaan lopen om verschillende Pokémon te kunnen vinden. Het is een app waardoor mensen een stuk actiever worden, omdat de belangrijke punten zoals Pokégyms en Pokéstops overal in de echte wereld te vinden zijn. Ook de Pokémon zelf kunnen overal opduiken en de vraag is natuurlijk: wie weet als eerste alle Pokémon te verzamelen? Ben jij van plan om de Pokémon Go app te downloaden? Dan wil je vast weten of er kosten aan verbonden zijn. Kost het geld om alle Pokémon te kunnen verzamelen of om te vechten tegen andere spelers? Met welke kosten heb je te maken?

Wat is Pokémon?

Pókemon staat voor Pocket Monsters en dit is bedacht door de Japanner Satoshi Tajiri in 1995. De tekenfilms en computerspelletjes waren direct een grote rage. Niet veel later verscheen ook de trading card game, het spel waarbij mensen kaarten moeten verzamelen en zo tegen elkaar kunnen spelen. Pokémon zijn kleine wezentjes, die doen denken aan dieren uit onze eigen wereld. Bekende Pokémon zijn bijvoorbeeld Pikachu en Charizard. In de wereld van Pokémon is het de bedoeling dat trainers verschillende Pokémon verzamelen, deze sterker maken en vervolgens laten vechten tegen andere trainers. Sinds juli 2016 is er ook de app Pokémon Go en al vanaf de release bleek deze app een daverend succes te zijn.

Wat is Pokémon Go?

Bij Pokémon Go kunnen mensen zelf ervaren hoe het is om een trainer te zijn. Ze moeten de weide wereld in gaan en tijdens hun zoektocht komen ze allerlei verschillende Pokémon tegen. Deze kunnen ze vangen met Pokéballs. Behalve wilde Pokémon, zijn er ook speciale Pokéstops waar nieuwe Pokéballs en andere handige spullen gehaald kunnen worden. En er zijn Pokégyms, waar je kunt kijken of je de huidige gym kunt verslaan, of je juist kunt aansluiten bij de gym van jouw team. Pokémon Go is een interactief spel, waarbij je alleen Pokémon kunt vinden als je daadwerkelijk de deur uit gaat en gaat wandelen.

Kost Pokémon Go geld?

De app Pokémon Go is gratis te downloaden. Je hoeft voor deze app dus verder geen geld te betalen. Ook om een account aan te maken, hoef je geen geld te betalen. Wanneer je een app hebt gedownload waar wel geld voor dit soort zaken wordt gevraagd, heb je dus waarschijnlijk te maken met een app die minder betrouwbaar is. Dat Pokémon Go gratis te downloaden en spelen is, betekent niet dat er geen betaalde mogelijkheden zijn. Pokémon Go is namelijk een free-to-play app, waarbij eventueel microtransacties gedaan kunnen worden om extra spulletjes te ontvangen.

Wat zijn microtransacties?

Microtransacties zijn kleine bedragen in een game, die bedoeld zijn om je iets verder in het spel te laten komen. Voor deze transacties betaal je doorgaans niet veel geld. Je kunt betalen met je telefoon zelf, of via PayPal, een credticard of iDeal. Welke betaalmogelijkheden er precies zijn, is per telefoon en provider verschillend. In Pokémon Go krijg je voor een microtransactie een aantal Pokécoins. Deze Pokécoins kun je inwisselen voor bijvoorbeeld extra Pokéballs, speciale lucky eggs of lures om Pokémon naar je toe te lokken. De volgende transacties kunnen in Pokémon Go worden gedaan.

Bedrag Aantal coins
0,99 euro100 Pokécoins
4,99 euro550 Pokécoins
9,99 euro1200 Pokécoins
19,99 euro2500 Pokécoins
39,99 euro5200 Pokécoins
99,99 euro14500 Pokécoins

Wat kun je kopen met de coins?

De volgende items kun je sowieso kopen met pokécoins in het spel:
  • Pokéballs
  • Incense
  • Lucky eggs
  • Lure Module
  • Egg incubator
  • Bag Upgrade
  • Pokémon Storage upgrade

Is geld betalen nodig?

Het is niet nodig om geld te betalen. In principe kun je alle spullen die je in de shop vindt, gemakkelijk buiten vinden. Wel kan Pokémon Go een stukje makkelijker zijn. Wanneer er bijvoorbeeld weinig Pokéstops bij je in de buurt zijn, dan kan het lastig zijn om aan genoeg nieuwe Pokéballs te komen. In dat geval kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld 20, 100 of zelfs nog meer Pokéballs te kopen. Het spel is echter zonder in-game aankopen ook prima te spelen. Al kan het misschien wel wat meer tijd kosten dan. Overigens zijn de coins ook te verdienen in het spel. Hiervoor moet je een gym in beslag nemen. Iedere 20 uur dat je een gym hebt, ontvang je 10 coins. Je kunt maximaal tien gyms tegelijk bezitten en het is dus mogelijk om 100 coins per dag te verdienen.

Andere kosten met Pokémon Go

Er zijn nog wat andere kosten met Pokémon Go waar je rekening mee moet houden. Deze hebben niet zozeer met de app zelf te maken, maar zijn wellicht wel handig om rekening mee te houden. Zo kom je niet voor onnodige verrassingen te staan.

Internetkosten

Afhankelijk van je mobiele abonnement, kost het geld om gebruik te maken van Pokémon Go. Je moet namelijk constant de app actief houden om hem te kunnen gebruiken. Bij de meeste telefoons heb je hier weinig extra kosten mee, maar dit is wel iets om rekening mee te houden. Bedenk je ook goed dat de kosten in het buitenland vaak wat hoger liggen.

Pokémon Go Plus

De Pokémon Go Plus is een polsband die je om kunt doen. Je kunt deze verbinden met bluetooth via je telefoon. Wanneer je de polsband om hebt, zal deze trillen als er een Pokémon in de buurt is. Hierdoor hoef je dus niet constant op je telefoon te kijken en dit maakt het op straat al een stukje veiliger. De Pokémon Go Plus moet extra worden aangeschaft. Het kan een goede meerwaarde zijn en is vooral heel handig als je veel speelt.

Powerbank

Een powerbank kan worden gebruikt om je telefoon mee op te laden wanneer je onderweg bent. In een powerbank kun je energie opslaan, en later gebruiken om dus je telefoon mee op te laden. Aangezien de batterij van je mobiel met Pokémon Go vrij snel leeg is, kan een Powerbank een echte uitkomst bieden. Zo’n Powerbank hoeft overigens niet duur te zijn en is al vanaf een paar tientjes verkrijgbaar.

Lees verder

© 2016 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Langer Pokémon GO en andere apps spelen met een powerbankLanger Pokémon GO en andere apps spelen met een powerbankTijdens het spelen van games zoals Pokémon GO loopt de batterij van je smartphone in rap tempo leeg. Een extra batterij…
Pokémon Go-gadgets en accessoiresPokémon Go is een spel waar veel tijd in gaat zitten. Het is de bedoeling om verschillende soorten Pokémon te vinden en…
Wat is een powerbank?Een powerbank is een mobiele oplader voor onder andere mobiele telefoons, tablets en laptops. Je kunt een powerbank zien…
Pokémon GO blijven spelen met scherm uit: bespaar batterijPokémon GO blijven spelen met scherm uit: bespaar batterijDe app Pokémon GO verbruikt ontzettend veel energie waardoor de batterij van je smartphone soms al binnen anderhalf uur…

Pokémon Go: hoe kun je aanvallen in een Pokégym?Pokémon Go: hoe kun je aanvallen in een Pokégym?Pokémon Go is een app die gespeeld kan worden op je mobiele telefoon. Om het spel daadwerkelijk te spelen, is het de bed…
Pokémon GO – Smartphonespel met gevaren en overlastPokémon GO – Smartphonespel met gevaren en overlastDe Pokémonfiguren waren een hype in de jaren negentig en in 2016 vindt een opleving van de populariteit plaats. Het is t…
Bronnen en referenties
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 13-07-2016
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.