Pokémon GO: evoluties in de tweede generatie (Gen 2)

Pokémon GO: evoluties in de tweede generatie (Gen 2) De app Pokémon GO zoals deze in juli 2016 gelanceerd werd bevat enkel Pokémon uit de eerste generatie. Veel fans zullen echter weten dat er daarna nog meer generaties gevolgd zijn in de animatieserie en de kaartenreeks. Een aantal Pokémon uit de eerste generatie heeft een evolutie in de tweede generatie. Het kan daarom raadzaam zijn om de candy die je voor deze exemplaren verzamelt niet te verbruiken maar deze op te sparen in afwachting op de lancering van de tweede generatie Pokémon in de app Pokémon GO, mocht Niantic beslissen dit te doen. Dit geldt bijvoorbeeld voor Eevee, Oddish, Scyther en Slowpoke.

Pokémon GO Gen 2 evoluties


Alle Pokémon verzamelen

Direct na de lancering in juli 2016 werd het spel Pokémon GO in Nederland razend populair. Veel mensen stortten zich op het verzamelen van alle Pokémon in een poging hun Pokédex zo snel mogelijk te vullen. Binnen de app kun je op drie manieren aan Pokémon komen. Allereerst kun je ze natuurlijk vangen met je Pokéballs. Daarnaast kun je eieren uitbroeden en een groot deel van de Pokémon kun je daarnaast evolueren. Om een Pokémon te laten evolueren heb je candy nodig. Deze verzamel je bij het vangen van de beestjes. Bij elke gevangen Pokémon ontvang je drie candy die je kunt inzetten voor het trainen of het verder evolueren van deze Pokémon. Stuur je deze daarna naar de professor dan krijg je nog een extra candy. Komt een van je eieren uit dan krijg je naast wat stardust ook een willekeurig aantal candy toegevoegd. Wanneer je op een Pokémon klikt zie je achter het woord evolve staan hoeveel candy je nodig hebt om het betreffende exemplaar te evolueren. Dit kan gaan om 12, 25, 50 of 100 candy. Om een Magikarp te evolueren in een Gyrados heb je zelfs 400 candy nodig.

Candy sparen om te levellen

Een aantal Pokémon lijk je op elke straathoek tegen te komen. Weinig spelers hebben een gebrek aan Rattata, Pidgey, Weedle en Catarpie. Laat dit nu ook net de Pokémon zijn waarvoor je weinig candy nodig hebt om ze te evolueren. Waar je het in het begin wellicht irritant vindt dat je deze exemplaren zo vaak tegenkomt, zul je snel merken dat ze ook een belangrijke functie kunnen vervullen. Het evolueren van Pokémon is namelijk de manier bij uitstek om snel te levellen (een level omhoog te gaan). Hiermee gaat je prestige omhoog en je ontvangt een reeks aan bruikbare items. De tactiek van velen is dan ook om veel candy te sparen, een lucky egg in te zetten om zo dubbele XP te ontvangen en te proberen om binnen een half uur zoveel mogelijk evoluties te doen. Zo maak je optimaal gebruik van je lucky egg.

Candy bewaren voor evoluties uit de tweede generatie

Alle Pokémon die te vangen zijn in het spel zoals dit in juli 2016 door Niantic gelanceerd werd zijn afkomstig uit de eerste generatie. Naast een klein aantal uit deze eerste generatie dat nog door Niantic lijkt te zijn achtergehouden kun je alle beestjes uit de eerste generatie vangen in Pokémon GO. Fans van de animatiereeks en de spelkaarten zullen echter wellicht een aantal Pokémon missen. Er zijn er namelijk diversen die wel in de tv-serie voorkwamen, die niet tot de eerste generatie behoren. Wie kent bijvoorbeeld nog Chikorita, Hoothoot, Togepi of Wobbuffet? Zij maken allemaal deel uit van de tweede generatie Pokémon. Waar de eerste generatie in 1996 het levenslicht zag, volgde de tweede generatie in 1999. Tot 2013 zijn uiteindelijk zelfs zes generaties gelanceerd.

Candy altijd vernoemd naar eerste Pokémon in de reeks
De candy die je nodig hebt om Pokémon te evolueren zijn altijd vernoemd naar de eerste Pokémon uit deze reeks. Zo kun je van een Poliwag een Poliwhirl maken en van een Poliwhirl een Poliwrath. Om van een Poliwhirl een Poliwrath te maken gebruik je echter Poliwag candy. Komen de Pokémon uit de tweede generatie beschikbaar, dan zul je dus bijvoorbeeld om van een Slowbro een Slowking te maken Slowpoke candy nodig hebben.

Lancering twee generatie Pokémon: 17 februari 2017

Op vrijdag 17 februari 2017 heeft Niantic dan eindelijk een deel van de Gen 2-Pokémon gelanceerd. Sindsdien is het mogelijk om bijvoorbeeld Ledyba, Hoothoot, Marill, Sneasel en Teddiursa te vangen. Waar velen verwachtten dat de Gen 2-Pokémon een zeldzaamheid zouden zijn, lijken de nieuwe Pokémon kort na de lancering zelfs haast vaker voor te komen dan de eerste generatie. Naast de nieuwe beestjes zijn er ook een aantal nieuwe items in het spel gekomen. Zo zijn er twee nieuwe soorten berries die je kun inzetten bij het vangen van een Pokémon: de Nanab Berry en de Pinap Berry. Waar de eerste ervoor zorgt dat de bewegingssnelheid van Pokémon vertraagd wordt, zorgt de tweede ervoor dat een vangst meer candy oplevert. Het is niet mogelijk om meerdere berries te combineren.

Welke Pokémon hebben een evolutie in de tweede generatie?

Gen 2 bevat niet alleen compleet nieuwe Pokémon. Enkele van de beestjes uit de eerste generatie kunnen in de tweede generatie evolueren in een andere Pokémon. Hiervoor heb je wel de oorspronkelijke candy nodig, dus het is handig om deze te blijven sparen. Je doet er verstandig aan je candy voor de volgende Pokémon goed te bewaren omdat je ze nodig hebt voor Gen 2-evoluties (tussen de haakjes de naam van de evolutie):
  • Chansey (Blissey)
  • Eevee (Espeon en Umbreon)
  • Horsea (Kingdra)
  • Oddish (Bellossom)
  • Onix (Steelix)
  • Poliwag (Politoed)
  • Porygon (Porygon2)
  • Scyther (Scizor)
  • Slowpoke (Slowking)
  • Zubat (Crobat)

Waar vind je het benodigde special item?

Om een deel van bovenstaande Pokémon te evolueren heb je naast candy ook nog een special item nodig, dat per Pokémon verschilt. Klik je op de gewenste evolutie dan zul je de mededeling krijgen dat je ook nog een special item nodig hebt. Hoe kom je aan deze special items? Op dezelfde manier als je eieren, berries, potions en Pokéballs: bij de Pokéstops. Je moet wel veel geluk hebben om bij een Pokéstop een special item te ontvangen want ze zijn erg zeldzaam, de drop rates zijn laag. Voor bovengenoemde Pokémon heb je de volgende special items nodig:
  • Steelix en Scizor: Metal Coat
  • Kingdra: Dragon Scale
  • Porygon2: Up-grade
  • Bellossom en Sunflora: Sun Stone
  • Politoed en Slowking: King's Rock
© 2016 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Pokémon GO: het evolueren van WurmplePokémon GO: het evolueren van WurmpleIn december 2017 is een deel van de Gen 3-Pokémon uitgebracht door Niantic. Een van de nieuwe Pokémon die hierin te vang…
Pokémon GO: zo kun je Ditto vangenPokémon GO: zo kun je Ditto vangenWil je je Pokédex helemaal compleet maken dan moet je sinds november 2016 ook een Ditto gevangen hebben. Over de aanwezi…
Pokémon Go: hoe maak je je Pokémon sterker?Pokémon Go: hoe maak je je Pokémon sterker?In Pokémon Go is het de bedoeling om zoveel mogelijk verschillende Pokémon te vangen. Hiervoor moet je daadwerkelijk naa…
Pokémon Black en WhitePokémon Black en WhitePokémon Black en White zijn de twee nieuwste Pokémon games voor de Nintendo DS. De spellen zit vol met nieuwe features d…

De voordelen van een Sony PlayStation Plus AbonnementDe voordelen van een Sony PlayStation Plus AbonnementBen je een fanatieke gamer op de Playstation dan biedt een Sony PlayStation Plus Abonnement veel voordelen. Met dit abon…
Pokémon Go: GPS Spoofing, hacks en bots mag dat?Pokémon Go: GPS Spoofing, hacks en bots mag dat?Pokémon Go is een app waarmee je Pokémon kunt vangen door je huis uit te gaan en te wandelen. Er zijn echter ook heel ve…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Stux, Pixabay
  • http://pokemondb.net/pokedex/national#gen-2
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Pok%C3%A9mon#Generations
  • http://pokemongo-guide.nl/pokemon-go-tweede-generatie-pokemon/
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 11-06-2020
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.