RollerCoaster Tycoon; informatie en cheats

RollerCoaster Tycoon; informatie en cheats Wie van pretparken en met name van achtbanen houdt, kan zijn hart ophalen bij het verslavende computerspelletje 'Rollercoaster Tycoon'. In dit artikel alle ins en outs voor je op een rijtje; waaronder de leukste en verrassendste cheats.

Inhoud

Rollercoaster Tycoon is een computerspel dat in 1999 gemaakt is door Chris Sawyer (Atari). Het doel van het spel is om attractieparken te bouwen die voldoende bezoekers trekken. De attractieparken kunnen geheel naar eigen wens worden gebouwd waarbij uit een breed scala aan attracties gekozen kan worden. Naast attracties kan de speler zelf het landschap in het park compleet aanpassen door bijvoorbeeld bomen, water of voetpaden aan te leggen.

Versies en uitbreidingen

Na het verschijnen van de eerste Rollercoaster Tycoon-versie kwamen algauw twee uitbreidingspakketten op de markt: 'Corkscrew Follies' en 'Loopy Landscapes'. Door deze uitbreidingen kon nu bijvoorbeeld ook muziek aan de attracties worden toegevoegd en werden een aantal nieuwe achtbanen beschikbaar.

Op 5 juni 2002 werd vervolgens de tweede versie van Rollercoaster Tycoon gelanceerd: Rollercoaster Tycoon 2. Deze nieuwe versie kende meer attracties en maakte het voor de speler mogelijk om decorstukken te bouwen. Snel na de lancering van Rollercoaster Tycoon 2 verschenen voor deze versie weer twee uitbreidingspakketten: 'Wacky Worlds' en 'Time Twister'. Rollercoaster Tycoon werd algauw de bestverkochte game van het jaar, hoewel in eerste instantie het spelletje niet goed bij het publiek leek aan te slaan.

In november 2004 kwam Rollercoaster Tycoon 3 uit, welke uitgevoerd werd in 3d. Door de 3d-uitvoering konden de spelers nu zelf een ritje in eigenbouwde achtbanen nemen. Uitbreidingspakketten voor Rollercoaster Tycoon 3 kwamen in juni en november 2005 op de markt: 'Soaked!' en 'Wild!'. De makers van de RCT3-reeks ontwikkelden een gelijkaardig spel voor de PlayStation 2, de Wii, de Playstation Portable en de Xbox.

Rollercoaster Tycoon 2 (met uitbreidingen) is overigens de meest verkochte en meest geliefde game van alle RollerCoaster Tycoon-versies. Echte liefhebbers wilden meer uit het spelletje halen en gebruikten daarvoor de RCT2 object editor. Hiermee kunnen ze zelf attracties en decorstukken in het spel importeren.

Cheats

Een selectie van de leukste cheats voor RollerCoaster Tycoon, RollerCoaster Tycoon 2, RollerCoaster Tycoon 3 en de uitbreidingspakketten zijn hier te vinden:

Rollercoaster Tycoon en Rollercoaster Tycoon 2+ uitbreidingspakketten

Wanneer je op een gast in je park klikt kun je zijn/haar naam veranderen. Er gebeurt dan het volgende (met je gasten):

codegebeurtenis
Chris Sawyerneemt foto's van de attracties
BigBucksspeel je spel met ongelimiteerd geld
Michael Schumachergaat vier keer zo snel
Pamela Andersonje krijgt meer bezoekers in je park
Melanie Warnje gasten zijn veel blijer
Tony Dayeet zich misselijk in de hamburgers
Mr Beanje go-karts worden sloom
Tom Cruisegaat naar iedere achtbaan
John Maceje gast betaalt voor alles twee maal zo veel
Simon Fostermaakt schilderijen

Om alle attracties, winkels/kraampjes en landschapthema's te krijgen: hou in het hoofdmenu SHIFT ingedrukt en type: rct2. Druk daarna op ENTER. Druk nu de volgende combinaties: SHIFT+Z, ALT+Z en CTRL+Z.

Rollercoaster Tycoon 3+ uitbreidingspakketten

Wanneer je op een gast in je park klikt kun je zijn/haar naam veranderen. Er gebeurt dan het volgende (met je gasten):

CodeGebeurtenis
Frontierattracties gaan nooit kapot
Chris Sawyergasten staan te springen voor de lol
Atarialle gasten lachen
John D Rockefellerje krijgt 10.000 euro
Mousealle mensen kijken naar de grond
Make Me Sickalle gasten worden misselijk
Ghost Towngasten komen niet meer in en uit je park
Andrew Gillettje parkwaarde schiet omhoog
© 2009 - 2024 Jolene1984, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Rollercoaster Tycoon 4recensieRollercoaster Tycoon 4Rollercoaster Tycoon 4 is sinds 2014 uit voor mobiele apparaten, waaronder de iPad. Lijkt het spel nog op de eerdere edi…
Alles over de Rollercoaster Tycoon spellenAlles over de Rollercoaster Tycoon spellenIedereen kent wel de spellen van Rollercoaster Tycoon. Bouw je eigen pretpark en zorg dat je winst maakt. Er zijn inmidd…
Cheats, hints, eastereggsCheats, hints, eastereggsCheats, hints en eastereggs (codes) zijn er voor bijna alle soorten games (spelletjes). Wat kun je met cheats, easteregg…
recensieBouw je eigen vervoersnetwerk met het spel OpenttdIn 1994 werd het simulatiespel Transport Tycoon op de markt gebracht. In Transport tycoon kon de speler zijn eigen trans…

Wii Sports Resort: De ideale salespitch voor Wii Motion PlusWii Sports Resort: De ideale salespitch voor Wii Motion PlusMet de komst van de Wii Motion Plus is het tijd voor revanche voor de soms gebrekkige gameplay van de WiiMote in het ver…
Specifieke type Pokémon verslaanSpecifieke type Pokémon verslaanHet lijkt simpel maar dat is het zeker niet, het verslaan van de verschillende typen Pokémon die je tegenkomt in de Poké…
Bronnen en referenties
  • www.gamersnet.nl
Jolene1984 (221 artikelen)
Gepubliceerd: 07-08-2009
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.