PlayStation 3 softmodden

PlayStation 3 softmodden Wanneer een PlayStation 3 omgebouwd is wordt het mogelijk om backups van spellen af te spelen. Zo hoef je het originele exemplaar niet te gebruiken en blijft deze in een goede staat. Echter is het kopiëren van een Blu-ray disc een nog vrij dure hobby. De Blu-ray schijven zijn in verhouding nog aan de prijzige kant en een Blu-ray brander kost ook nog al een paar centen.

Blu-ray film kijken of de PS3

Zonder dat er aan de PlayStation 3 geknutseld hoeft te worden is het mogelijk om backups van Blu-ray films af te spelen via de PlayStation 3. Met behulp van de PS3 Media Server is het mogelijk om vanaf de computer Blu-ray film te streamen naar de PlayStation 3. Hiervoor is Java nodig op de computer, en als je wireless wilt streamen een goede router met snelle soepele verbinding. Als dit niet het geval is kan je met een ethernet kabel de computer verbinden met je PlayStation 3. Voor een Nederlandstalige handleiding over het gebruik van de PS3 Media Server kan je hier terecht. Op deze website staat een duidelijke uitleg met screenshots over hoe je te werk moet gaan met de PS3 Media Server.

Afspelen vanaf externe harde schijf

Er kan ook een externe harde schijf gekoppeld worden aan je PlayStation 3. Er is dan één ding waar je rekening mee moet houden en dat is dat je externe harde schijf als FAT32 geformatteerd is. Het formatteren van je externe harde schijf naar FAT32 kan gedaan worden met FAT32formatter 1.0. Met een simpele druk op de knop is je externe harde schijf geformatteerd naar FAT32. De externe harde schijf mag niet groter zijn dan 2TB, anders zal je PlayStation 3 de externe harde schijf niet herkennen.

Het nadeel van de FAT32 formaat is dat je er geen grotere bestanden op kan zetten dan 4GB, dus is het niet mogelijk om op de externe harde schijf een complete Blu-ray bestand er op te plaatsen. Wel is het mogelijk om dit bestand op te delen in bestanden niet groter dan 4GB. Dit kan o.a. gedaan worden met het programma MKV2VOB waar je de optie hebt om de bestanden op te splitsen "file splitting". Op deze manier kunnen de bestanden op de externe harde schijf geplaatst worden en kan er vanaf de playStation 3 met behulp van de externe harde schijf Blu-ray film gekeken worden.

PlayStation 3 ombouwen

De PlayStation 3 is nu al enkele jaren op de markt. Ondertussen kan er met een Xbox 360 backup games afgespeeld worden door de driver van de Xbox 360 te flashen. Voor de PlayStation 3 is de Paradox Loader bedacht, deze loader zou het mogelijk moeten maken om een iso van een game vanaf de externe harde schijf af te spelen. Er zijn van de Paradox Loader alleen nog maar beta`s die niet voor iedereen te verkrijgen zijn. Dit omdat de loader niet goed werkt, en veel bugs heeft. Ook wordt er onderhand gesproken over dat de Paradox Loader nep zou zijn, en dat het helemaal nog niet mogelijk is om backup games of te spelen. Het probleem van het afspelen van de games vanaf een externe harde schijf is dat de externe harde schijf als FAT32 geformatteerd moet worden net zoals bij het afspelen van Blu-ray film vanaf de externe harde schijf. En het formaat FAT32 ondersteunt geen bestanden groter dan 4GB, en daar ligt het grootste probleem, want een game van de PlayStation 3 is al snel ruim 25GB groot, en deze kan (nog) niet opgedeeld worden net zoals bij de Blu-ray film. Misschien dat dit in de toekomst wel mogelijk is, maar op het heden nog niet. Wat een alternatieve optie zou kunnen zijn is het hacken van de firmware van de PlayStation 3 en er voor zorgen dat deze NTSC formaat harde schijf ondersteunt, en zo dus een externe harde schijf geformatteerd als NTSC af te lezen. Dit zou het wel mogelijk maken om bestanden groter dan 4GB op de externe harde schijf te plaatsen.

PlayStation 3 softmod

Bij de Wii is het mogelijk om de console om te bouwen door middel van een softmod. Hiervoor hoef je de Wii niet open te schroeven en kan je met behulp van een SD kaart en wat handige software backups afspelen op de Wii. Bij een Xbox 360 is het mogelijk om de driver te flashen, dit gebeurt ook op een softwarematige manier. Alleen is het hierbij wel nodig om de Xbox 360 open te schroeven omdat je anders niet bij die driver kan komen.

Voor de PlayStation 3 is het niet mogelijk door middel van een softmod je console om te bouwen. Er zijn hier voor ook geen beta`s te verkrijgen die het eventueel mogelijk zouden maken. Een softmod van de PlayStation 3 zou het mogelijk kunnen maken om backups af te spelen van de PlayStation 3 games.

PlayStation 3 Hardmod

Een hardmod ofwel het ombouwen van de console met behulp van een modchip. Dit zijn speciale gemaakte printplaten die aan de console gelast kunnen worden voor het afspelen van backup games. De Wii heeft diverse modchips zoals een Wiikey of een D2Pro, deze kunnen op de Wii gesoldeerd worden en hiermee kunnen backups afgespeeld worden. Ook is het mogelijk om dit met een clip te doen, zo hoef je niks met de Wii te solderen. Voor de Xbox 360 bestaat er ook een modchip, alleen wordt deze bijna niet toegepast voor het ombouwen van een xbox 360. Het kost meer geld en is niet veel beter dan een flash van de driver.

Voor de PlayStation 3 gaan er roddels en video`s in de ronde dat er modchips zijn die het mogelijk maakt om backups af te spelen vanaf de PlayStation 3. Maar het blijf tot nu toe alleen nog maar bij beeldmateriaal en mensen die hier over praten, want er zijn nog steeds geen modchips te koop die in de PlayStation 3 gesoldeerd kunnen worden waardoor we backups kunnen afspelen. Het is dus voor de gebruiker van de PlayStation 3 op het moment nog niet mogelijk om backups van games af te spelen op de PlayStation 3.

Playstation 3 jailbreak

Als we zeggen jailbreak zeggen we iPhone, de jailbreak maakt het mogelijk om op de iPhone applicaties te installeren die buiten Apple om verkocht/uitgegeven worden. Nu is er voor de Playstation 3 ook een jailbreak, ook wel PSjailbreak genoemd. Deze jailbreak zorgt er voor dat je Playstation 3 in "debug-mode" gezet wordt, en dit geeft mogelijkheden om backups te maken en af te spelen.

Ook bestaat er de PSGroove. Dit is een opensource herimplementatie van de jailbreak exploit, zoals deze hierboven bij de dongel genoemd is. De PSGroove is gratis te downloaden, en kan via o.a. de Nokia N900 gebruikt worden om backups af te spelen. Ook zijn er al filmpjes op YouTube verschenen waarbij het mensen gelukt is om via een Texas TI-84 backups af te spelen. Het zou in de toekomst mogelijk moeten zijn om op alle Linux gebaseerde mobiele toestellen de PSGroove te kunnen zetten, om zo vervolgens backups af te spelen op de Playstation 3.
© 2009 - 2024 Gekkegerrit, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Playstation Classic: games, prijs en releasedatumPlaystation Classic: games, prijs en releasedatumIn december 2018 brengt Sony de Playstation Classic uit. Dit is een kleine spelcomputer die is vormgegeven op dezelfde m…
Handleiding Spirit-Jailbreak iPhone - iPadHandleiding Spirit-Jailbreak iPhone - iPadEen hacker die onder de naam Comex werkt heeft een jailbreak uitgebracht voor OS versies 3.1.2, 3.1.3 en 3.2 dat draait…
Koop ik een Xbox, Wii of Playstation voor mijn kind?Koop ik een Xbox, Wii of Playstation voor mijn kind?Wanneer je een game-console wilt kopen voor je kind, dan is het belangrijk om zorgvuldig na te gaan welke game-console b…
PlayStation 4, wat zijn de mogelijkheden?PlayStation 4, wat zijn de mogelijkheden?De PlayStation 5 is in aantocht, maar wanneer de opvolger van de PlayStation 4 op de markt komt is op dit moment (mei 20…

Scribblenauts: een puzzelspel voor de Nintendo DSDe Nintendo DS leent zich prima voor puzzelspelletjes, vanwege de originele besturingsmanier van de DS is het makkelijk…
Afvallen met Wii spellenAfvallen met Wii spellenDe Wii is een spelcomputer waarbij je op een actieve manier aan het gamen bent. De Wii richt zich ook op het gezond leve…
Gekkegerrit (16 artikelen)
Laatste update: 05-05-2011
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.