New Super Mario Bros. Wii: Cheats en Hints

New Super Mario Bros. Wii is een platform game voor de Wii, in Europa uitgebracht op 20 november 2009. Het is het vervolg op New Super Mario Bros. voor de Nintendo DS. Het unieke aan deze nieuwe versie zijn de multiplayer mogelijkheden. Wat biedt Mario nog meer, en hoe zit het met de hints en cheats?

Algemene informatie

 • Uitgever: Nintendo
 • Releasedatum EU: 20 november 2009
 • Console: Wii
 • Genre: Platform
 • Leeftijdsklasse: 3+ (PEGI)
 • Speelmode: Singleplayer en Multiplayer (t/m 4 spelers)

Het verhaal

Ook in deze versie van de Mario game gaat het er weer om Princess Peach te bevrijden van de kwaadaardige Bowser. Deze keer krijg je hulp van Toads, wanneer je hen uit bepaalde levels hebt gered. Ook zijn er enkele nieuwe items toegevoegd (zoals het pinguinpak en de propellor). Hints kun je met munten kopen in Princess Peach's castle.

Er zijn acht werelden met elk een aantal levels. Elke wereld heeft zijn eigen thema:
 • Wereld 1: Mushroom Plains (klassieke groene vlakten)
 • Wereld 2: Sea of Sand (woestijnen)
 • Wereld 3: Penguin Playground (ijs)
 • Wereld 4: Sparkle Ocean (de tropen en eilanden)
 • Wereld 5: Toxic Forest (bos en giftige rivieren)
 • Wereld 6: Stone Head Mountains (bergen)
 • Wereld 7: Cloud Castle Courtyard (lucht en wolken)
 • Wereld 8: Bowser's Vulcano (vulkanen en lava)

Hints en Cheats

Bonus-levels vrijspelen: Wereld 9

Naast de standaard acht werelden, is er nog een negende wereld met acht levels. Wereld 9 is de bonuswereld met het thema 'Rainbow Path'. Elk level uit deze wereld kan unlocked worden door het verzamelen van de Star Coins uit elke wereld. Dus om level 1 van wereld 9 te unlocken, moeten alle Star Coins uit wereld 1 verzameld zijn.

Super Guide

Super Mario Bros. Wii heeft een nieuwe mogelijkheid: de Super Guide. Wanneer je in een level acht keer dood gaat, verschijnt deze mogelijkheid in de vorm van een groen blok met een uitroepteken erop. Als je deze Super Guide inzet, zorgt Luigi voor het voltooien van het level zonder dat je er iets voor hoeft te doen. De Super Guide kan niet gebruikt worden in wereld 9.

Extra Mushroom huisjes

In de singleplayer kan er een Toad in een vraagtekenblok zitten. Op de map is dit te zien door een Toad-hoofd bij een level. In het level zelf hoor je Toad roepen als je dichtbij het betreffende vraagtekenblok staat. Het is de bedoeling Toad te bevrijden en hem naar het eind van het level te brengen (door hem op je rug te nemen). Als dit gelukt is verschijnt er een extra Mushroom huisje.

Het is ook mogelijk om te kiezen wat voor een Mushroom huisje er zal verschijnen. Voor een groen huisje (waar je levens kunt halen) zorg je ervoor dat je het einde van het level met Toad bereikt wanneer het laatste cijfer van de tijdsaanduiding een 0, 1, 2 of 3 is.
Voor een rood huisje (waar je items kunt halen) zorg je ervoor dat je het einde van het level met Toad bereikt wanneer het laatste cijfer van de tijdsaanduiding een 4, 5, 6 of 7 is. Voor een geel huisje (waar je een item krijgt) zorg je ervoor dat je het einde van het level met Toad bereikt wanneer het laatste cijfer van de tijdsaanduiding een 8 of 9 is.

Dansende bloemetjes

De dansende bloemetjes die je in sommige levels tegenkomt, kun je veranderen in een munt door er met een draai-sprong op te landen (afstandsbediening schudden).

Overal saven

Het is vanaf het begin al mogelijk overal te saven, met de optie 'quick save'. Wanneer je alle acht werelden uitgespeeld hebt, verandert de 'quick save' optie in een 'save' optie.

Vijanden op de kaart

Naast vijanden in een level, zijn er ook vijanden op de kaart zelf. Deze kun je verslaan door er tegenop te lopen nadat je een ster hebt genomen uit je item menu (item menu verschijnt door op de 'B-knop' te drukken). Zo'n ster kun je bijvoorbeeld krijgen in een geel Toad huisje.

Synchrone grondschok

Als je minimaal met twee spelers speelt is het mogelijk een pow-blok na te bootsen. Door allebei tegelijk te springen en tegelijk op het knopje naar beneden te drukken worden alle vijanden in de omgeving gedood en vallen de muntjes naar beneden. Let op: de grondschok moet exact gelijk gaan.

5 Extra sterren

Er zijn vijf extra sterren te verkrijgen, die naast je file in het menu zullen staan. De sterren zijn als volgt te unlocken:
 • Ster 1: Speel alle levels uit
 • Ster 2: Verzamel alle Star Coins, inclusief die uit wereld 9
 • Ster 3: Speel alle levels uit zonder gebruik te maken van de Super Guide
 • Ster 4: Verzamel alle Star Coins uit wereld 1 t/m 8
 • Ster 5: Speel naast alle levels ook de kanonnen en Mushroom huisjes uit

Mario's pet

Het maximale aantal levens dat je kunt hebben is 99. Als je al deze 99 levens hebt, speelt Mario zonder pet. Mario krijgt zijn pet weer terug als je met minder dan 99 levens speelt.

Walkthrough Guide

Een handige guide die je de weg wijst naar alle stermunten vind je hier.
© 2009 - 2024 Maarten-, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De geschiedenis van Mario BrosDe geschiedenis van Mario BrosLees hier alles over de boeiende geschiedenis van Super Mario Bros. Hier vind je alles over de eerste games en de ontwik…
Nintendo's MarioNintendo's MarioMario is een van de bekendste figuren binnen de Game-wereld. Mario is zelfs de mascotte van het merk Nintendo, maar hoe…
Wat is Nintendo Amiibo?Wat is Nintendo Amiibo?Na het grote succes van de gameuitgever Activision met de Skylandersfranchise was het natuurlijk een kwestie van tijd vo…
New Super Mario Bros. 2recensieNew Super Mario Bros. 2New Super Mario Bros. 2 is het vervolg op het zeer succesvolle New Super Mario Bros. die in 2006 uitkwam voor Nintendo D…

Playstation 3 lens kapotDe blue ray lens is een duur en belangrijk onderdeel van de playstation 3, als de lens kappot gaat betekend dit een dure…
Oplossingen Scribblenauts Wereld 1Scribblenauts is een puzzelspel waarbij je de puzzels moet oplossen door woorden op te schrijven. Deze puzzels zijn niet…
Maarten- (27 artikelen)
Laatste update: 01-02-2010
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.