Films overzetten en bekijken op de PlayStation 3

Films overzetten en bekijken op de PlayStation 3 De PlayStation 3 is veel meer dan een spelconsole alleen, dat zullen de gebruikers ervan zeker kunnen beamen. De console heeft een grote harde schijf die je toelaat grote mediabestanden op te slaan, zoals films.

Inhoud


Wat heb ik nodig om een film over te zetten op een PlayStation 3?

Het spreekt voor zich je dit artikel aan het lezen bent dat je in het bezit bent van een PlayStation 3. Naast jouw favoriete console heb je ook een computer nodig met een USB-poort. Deze dient om de film over te zetten naar een USB-stick of externe harde schijf. Wees er steeds zeker van bij het gebruik van een USB-stick dat hij groot genoeg is voor het dragen van een film.

Hoe moet ik een film overzetten op een PlayStation 3?

Computer naar USB

De eerste logische stap in dit proces is het overzetten van het videobestand dat op je computer staat naar je USB-stick of externe harde schijf. Wanneer je een externe harde schijf gebruikt, wees er dan zeker van dat deze geformatteerd is als FAT-32. Dat kun je weten door in 'Computer' of 'Deze Computer' de eigenschappen van de schijf op te vragen.

Aansluiten

Plug de USB-stick of externe harde schijf in één van de USB-poorten van de PlayStation 3 console. Deze staan aan de voorkant van het toestel en hun aantal kan variëren van twee tot vier, afhankelijk van de versie van jouw console.

Hoofdmenu openen

Open nu het hoofdmenu van jouw PlayStation 3. Dat doe je door hem op te starten zonder DVD in de lezer. Eens de console opgestart is zal het hoofdmenu automatisch verschijnen.

Schijf zoeken

Je bent nu in het hoofdmenu. Zoek hier naar de optie "Video" en open deze. Zoek daarna in het sub-menu van "Video" naar jouw USB-stick of externe harde schijf en open deze.

Film weergeven

Eens je de USB-stick of externe harde schijf geopend hebt zul je enkele bestanden zien maar je film zal daar wellicht niet tussen staan. Druk daarom op het driehoekje op je controller en selecteer "Display All" (Alles Weergeven). De videobestanden die op de schijf staan zullen nu verschijnen.

Bestand kiezen

Doorzoek nu de bestanden op je schijf naar het gewenste videobestand dat je wil plaatsen op je PlayStation 3. Selecteer het bestand en druk op het driehoekje op je controller. Kies daarna voor "Copy" (kopieer) en klik op de 'X'-knop op je controller. Klik daarna opnieuw op de 'X'-knop om te bevestigen.

Afspelen

De gekopieerde films staan nu op de harde schijf van je PlayStation 3 console. Lokaliseer en open het bestand, de film zal nu afspelen via je console.

Tips

  • Wanneer je externe harde schijf niet geformatteerd is naar FAT-32, maak dan eerst een back-up van de schijf vooraleer je hem gaat formatteren. Alle bestanden zullen immers verdwijnen na het formatteren.
  • Wanneer je plaatsgebrek op de harde schijf van je PlayStation 3 hebt is het ook mogelijk om de videobestanden gewoon af te spelen vanaf de USB-stick of externe harde schijf.
© 2011 - 2024 Harrys, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Playstation 3 resetten (FAT model)Playstation 3 resetten (FAT model)De playstation 3 is een duur apparaat en het is erg vervelend als het apparaat het niet meer naar behoren functioneert.…
PlayStation 4, wat zijn de mogelijkheden?PlayStation 4, wat zijn de mogelijkheden?De PlayStation 5 is in aantocht, maar wanneer de opvolger van de PlayStation 4 op de markt komt is op dit moment (mei 20…
Playstation 3 lens kapotDe blue ray lens is een duur en belangrijk onderdeel van de playstation 3, als de lens kappot gaat betekend dit een dure…
Playstation 4-modellen: De verschillen tussen de Slim en ProPlaystation 4-modellen: De verschillen tussen de Slim en ProOp 7 september 2016 werd door Sony het Playstation Event georganiseerd in New York. Tijdens dit evenement werden diverse…
Pokémon Black en WhitePokémon Black en WhitePokémon Black en White zijn de twee nieuwste Pokémon games voor de Nintendo DS. De spellen zit vol met nieuwe features d…
Harrys (177 artikelen)
Laatste update: 01-04-2011
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.