PlayStation 4, wat zijn de mogelijkheden?

PlayStation 4, wat zijn de mogelijkheden? De PlayStation 5 is in aantocht, maar wanneer de opvolger van de PlayStation 4 op de markt komt is op dit moment (mei 2015) nog niet precies bekend. De PlayStation 4 kwam in 2013 uit en velen wachten 1,5 jaar later alweer met smart op het moment dat de PS5 te koop zal zijn, dit zal echter nog enkele jaren kunnen duren. De PS4 is nog steeds een geliefde console. Wat heeft deze spelcomputer te bieden? Playstation 4. Wat zijn dan de mogelijkheden van deze spelcomputer van Sony? De PlayStation 4 is in ontwikkeling en zal waarschijnlijk over niet al te lange tijd in de winkels te koop zijn. De een kan niet wachten tot deze console verschijnt, de ander heeft er geen haast mee. Een deel van de bezitters van een Playstation 4 zitten niet echt te wachten op een verbeterde versie van de PS4 omdat de PS5 een nieuwe console zal zijn. Dit kan betekenen dat veel games die geschikt zijn voor de PS3 en PS4 niet meer geschikt zijn om te spelen op de Playstation 5. De PS5 zal wel vernieuwend zijn en aanlokkelijke mogelijkheden bevatten waardoor veel gamers toch weer over het schreef zullen gaan om de spelcomputer te kopen.

Playstation 4, wanneer kwam de PS4 op de markt?

De Playstation 4 kwam in november 2013 op de markt. De releasedatum was 29 november 2013. De PS4 behoort tot de achtste generatie spelcomputers.

Playstation 4, mogelijkheden

De PS4
 • Over het algemeen gaat men ervan uit dat de PS4 een snellere cell-processor (Multi-core processor) zal bevatten dan de PS3.
 • Mogelijk 3,9 TB (3900 GB) Holographic Vertasile Disc (HVD-disc)
 • Bevat waarschijnlijk een IBM power 7-cpu chip
 • Ondersteunt 3D TV
 • Werkgeheugen van 1024 MB
 • 220 GB harde schijf (geheugen) tot maximaal 1000 GB
 • Videokaart van Intel
 • Sony overweegt mogelijk om een Playstation met internet connectie zonder harddisk te fabriceren. Games downloaden met de PS4 en online games zullen tot de mogelijkheden behoren. Dit is niet alleen handig maar het maakt het ook lastiger om games illegaal te downloaden en te kopiëren.
 • Men verwacht dat Sony zich ook sterk zal richten op de software.
 • De PS4 hardware zal lichter en dunner worden dan de PS3
 • De grafische kaart zal nog veel beter zijn
 • De Playstation 4 is mogelijk 10 keer zo snel als zijn voorganger
 • Als Grafische processor zou Sony gekozen hebben voor de PowerVR Series 6 architectuur van Imagination Technologies
 • De resolutie wordt mogelijk verdubbeld

PS4, wanneer verkrijgbaar?

De dag dat de PS4 verkrijgbaar is, komt steeds dichterbij. Het zal een spelcomputer worden waarmee u tegen betaling in elk geval online games kunt downloaden en spelen. U kunt ermee het internet op en natuurlijk tegen elkaar gamen, maar ook online games downloaden en misschien kunt u een abonnement nemen op het downloaden van PS4 games. Het apparaat zal waarschijnlijk lichter en sneller zijn dan de PS3. De grafische kaart zal veel meer aankunnen. Volgens de laatste berichten wordt een IBM 7-cpu chip de kern van de spelcomputer. Het illegaal kopiëren en downloaden van games zal worden verhinderd

PlayStation 4, hoe zal hij eruit zien?

Hoe de Ps4 eruit zal zien is nog niet officieel bekend. Over het algemeen gaat men er vanuit dat het een rechtopstaande spelcomputer op een stevige voet zal worden. Hopelijk zal hij niet zo kwetsbaar zijn als de rechtopstaande Wii, die naar mijn smaak te gemakkelijk omvalt.

Lees verder

© 2010 - 2020 Kisses, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Playstation Classic: games, prijs en releasedatumPlaystation Classic: games, prijs en releasedatumIn december 2018 brengt Sony de Playstation Classic uit. Dit is een kleine spelcomputer die is vormgegeven op dezelfde m…
Spelconsoles vergelijken, hoe kies je de besteSpelconsoles vergelijken, hoe kies je de besteAls je spelconsoles gaat vergelijken is het belangrijkste dat je kijkt naar het soort spellen dat je wilt gaan spelen. D…
Koop ik een Xbox, Wii of Playstation voor mijn kind?Koop ik een Xbox, Wii of Playstation voor mijn kind?Wanneer je een game-console wilt kopen voor je kind, dan is het belangrijk om zorgvuldig na te gaan welke game-console b…

Introductie van de Kinect camera voor de Xbox 360Introductie van de Kinect camera voor de Xbox 360Microsoft introduceerde najaar 2010 de Kinect camera voor de spelcomputer Xbox 360. Met deze Kinect camera krijgt de geb…
The Legend of Zelda: A Link to the PastThe Legend of Zelda: A Link to the Past is alweer het derde deel in de befaamde 'The Legend of Zelda'-reeks, oorspronkel…
Bronnen en referenties
 • Tweakers.net
 • Playstation.home.nl

Reageer op het artikel "PlayStation 4, wat zijn de mogelijkheden?"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Joery, 24-08-2011 20:25 #4
Ik wil binnenkort een playstation 3 halen, een beetje laat ik weet het, maar ik vraag mij af of het nog de moeite is?

Lars van der Meer, 25-04-2011 12:40 #3
De uitkomstdatum van de PS4 is afhankelijk van de verkoop van de PS3.
Natuurlijk is Sony allang bezig met de PS4 misschien al wel klaar, maar zolang de PS3 nog in volle verkoop is, is het zonde om de PS4 op de markt te brengen.

Nicolas Melis, 01-02-2011 20:50 #2
Ik ga volledig akkoord met bart. Er komen te veel technische snufjes op maar het belangrijkste blijft het gamen. Nu de xbox 360 met kenect op de markt is heeft sony er ook veel concurrentie bij en is er minder winst om er zoveel geld aan te hangen. En als de 4 er dan is, hoe gaan ze dan nog meer in de 5 steken? Ik heb zelf ook een ps3 en het gamen is en blijft fantastisch. Ik zit niet te wachten op de ps4.

Bart Schreurs, 06-06-2010 13:53 #1
De Ps3 komt niet voor 2012 op de markt. Sony had een 10 jaar plan voor de Ps3. Bovendien valt er nog meer dan genoeg uit de huidige generatie consoles te halen. HVD disc zal ook niet gebruikt worden voor 2015. Het is nu nog te duur en er is totaal geen behoefte aan. Vele mensen hebben nog niet eens een Blu-ray speler gekocht.
En weinig kans dat Sony de volgende Playstation uit brengt zonder harde schijf na de gigantische PSP Go flop die ook alleen gebruik maakt van downloadbare games en het niet mogelijk is om er een fysiek schijfje of iets dergelijks in te doen.
En waarom zou het apparaat kleiner, dunner en lichter zijn?
En er zijn alles behalve vele mensen die met smart op de Ps4 wachten. De meeste mensen hebben pas na de release van de Ps3 slim een Playtstation gekocht. Ook economisch is het niet slim voor Sony om zo snel alweer een nieuwe console uit te brengen. De Ps3 word sinds enkele weken pas verkocht met winst voor Sony. Ook is Sony bezig met de Ps3 door te ontwikkelen om de hardware kleiner, goedkoper en zuiniger te maken zodat ze meer winst maken per Ps3. Dat kunnen ze wel gebruiken na miljarden verliezen de afgelopen 3/4 jaar.

Op het moment is het voor bijna niemand verstandig om in 2010 of in 2011 al de nieuwe Playstation console uit te brengen. Het is dan ook zo dat de Ps3 nu pas verkoopt zoals ze het willen zien.
De volgende Playstation zal dan ook pas op z'n vroegst eind 2012 uit komen vlak voor de feestdagen maar het lijkt me realistischer om te zeggen dat hij pas in 2013 uit komt in augustus.

Ik wil dan ook even zeggen dat ik dit geen goed artikel vind en de schijver geen verstand van zaken heeft.

Infoteur: Kisses
Laatste update: 01-09-2015
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 2
Reacties: 4
Schrijf mee!