Je oude telefoon inleveren voor geld

Je oude telefoon inleveren voor geld Snel geld verdienen? Die oude telefoon in je nachtkastje is vaak nog veel geld waard. Werkt hij goed en is hij niet erg beschadigd? Lever je telefoon dan in en krijg direct geld tot wel 250.- euro. Steeds meer bedrijven kopen oude gebruikte telefoons op en geven hier veel geld voor. Zo kan je bij MediaMarkt terecht en de Belcompany maar ook diverse websites als Zonzoo en . Lees hier waar je je telefoon kan inleveren en waarom je er nog zo veel geld voor kan krijgen. In ieder huishouden ligt wel ergens een oude telefoon die niet meer gebruikt wordt. Handig voor als je nog eens zonder komt te zitten. In de praktijk gebruik je hem echter nooit en dat is zonde. Een nog goed werkende gebruikte telefoon is namelijk geld waard. Veel geld. Er zijn verschillende bedrijven zoals MediaMarkt, ZonZoo en Belcompany die geld geven voor oude telefoons. Als je hier je telefoon inlevert kan je een geldbedrag tot wel 250.- krijgen. Wacht dus niet langer en lever je oude telefoon in voor geld.

Telefoon inleveren bij MediaMarkt

Bij de servicebalie van de MediaMarkt kan je ook terecht voor het inleveren van je oude telefoon. Hier wordt gekeken naar de werking van de telefoon en de staat van je oude smartphone. Afhankelijk van de werking en de staat wordt vervolgens aangegeven wat je terug kan krijgen voor je telefoon. Ga je hiermee akkoord dan kan je direct je telefoon inleveren, een bevestiging tekenen en krijg je een bon waarmee je aan de kassa je geldbedrag kan ophalen. Dit is een hele simpele en snelle manier je telefoon in te leveren en geld terug te krijgen. Voorafgaand aan je bezoek aan de MediaMarkt kan je het geldbedrag wat je terugkrijgt voor het inleveren van je telefoon berekenen op de website van ZonZoo. MediaMarkt doet deze service in samenwerking met ZonZoo. Zo hoef je je telefoon niet zelf op te sturen en krijg je direct geld in de winkel.

Telefoon opsturen naar ZonZoo

Geen MediaMarkt in de buurt of geen zin om er naartoe te gaan? Dan kan je ook je oude telefoon inleveren bij Zonzoo via de post. Dit doe je door nadat je de waarde van je oude telefoon gecheckt hebt een account aan te maken op de site. Hiermee registreer je je toestel en kan je hem vervolgens gratis opsturen naar Zonzoo. Als het toestel aan je omschrijving voldoet krijg je vervolgens het geld voor het inleveren van je telefoon op je rekening gestort.

Wat doen ze met je oude telefoon

Afhankelijk van hoe oud je telefoon is en in welke staat deze verkeert kan de gehele telefoon of componenten uit de telefoon hergebruikt worden. Zo kunnen goed werkende telefoons voorzien worden van bijvoorbeeld een nieuwe behuizing waarna deze weer verkocht kan worden als een zo goed als nieuw tweedehands toestel. Maar ook de diverse duurzame materialen die in moderne telefoons gebruikt worden als aluminium koper en bladgoud kunnen hergebruikt worden. Je telefoon komt na inruil dus goed terecht en wordt milieuvriendelijk recycled. Zo is je telefoon inleveren niet alleen goed voor je portemonnee maar ook nog eens goed voor het milieu.

Andere telefoon recycelaars

Hoewel Zonzoo met haar samenwerking met de MediaMarkt een van de bekendste en grootste recycelaars is van oude mobiele telefoons zijn er ook verschillende concurrenten. Het gebrek aan bekendheid compenseren zij door doorgaans net iets meer geld voor je mobiele telefoon te geven. Dit varieert, afhankelijk van het type telefoon, van enkele euro's tot tientallen euro's. Het loont dus de moeite om ook bij deze concurrenten te kijken wat je oude telefoon nog waard is. Enkele andere site's waar je een oude smartphone kan inleveren voor geld zijn.

Verkopen op Marktplaats

Tegenwoordig koop je voor een paar tientjes al een smartphone. Wil je echter een populair model die bekend staat om zijn lange levensduur en duurzaamheid dan ben je een stuk duurder uit. Denk bijvoorbeeld aan de Samsung Galaxy S Smartphones of een van de verschillende iPhones. Heb je zo'n telefoon dan kan het interessanter zijn om je telefoon op Marktplaats te verkopen dan deze aan een telefoon recycelaar aan te bieden. Zo kan je een iPhone vaak nog na 2 jaar voor 50% van de nieuwprijs verkopen. Je vind eenvoudig de waarde van je telefoon op Marktplaats door een zoekopdracht op het specifieke type van je smartphone te doen. Als je een lijst krijgt met vergelijkbare telefoons kan je aan de hand van de vraagprijzen een ruwe schatting maken van wat je telefoon mogelijk waard is wanneer je hem via Marktplaats verkoopt.

Je oude telefoon doneren voor een goed doel

Verschillende goede doelen zoals stichting AAP bieden je de mogelijkheid om je oude telefoon weg te doen ten gunste van hun stichting. Zo komt het geldbedrag wat je normaliter terug zou krijgen voor je oude telefoon terecht bij een goed doel. Jij bent van je oude telefoon af en het goede doel kan mooie dingen doen met de restwaarde van je oude telefoon. Zeker wanneer je telefoon nog maar heel weinig waard is, is dit een mooie manier om er toch afstand van te doen.
© 2014 - 2024 Larry, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld verdienen: je oude mobiele telefoon verkopenGeld verdienen: je oude mobiele telefoon verkopenGeld verdienen door je oude mobiele telefoon te verkopen is heel simpel en het is bovendien zo geregeld. Via Envirofone…
Geld verdienen - oude mobiele telefoon (GSM) verkopenGeld verdienen - oude mobiele telefoon (GSM) verkopenGeld ontvangen voor oude mobiele telefoon. Een oude mobiele telefoon is geld waard. Je oude mobiel verkopen kan op versc…
Geld verdienen? Verkoop uw oude telefoon of nummerDe mobiele telefoon heeft nog maar een korte geschiedenis maar de ontwikkelingen gaan erg snel. Er verschijnen continue…
Geld verdienen door je oude spullen (online) te verkopenGeld verdienen door je oude spullen (online) te verkopenStel je wilt graag je oude spullen kwijt, omdat je hier toch geen gebruik meer van maakt. Ook kun je wel wat extra geld…

Telefoongeheugen vol? Zó los je dat op!Telefoongeheugen vol? Zó los je dat op!Over het algemeen is het hebben van een smartphone hartstikke leuk: apps downloaden, muziek luisteren, appjes sturen, et…
Je Android telefoon rooten: hoe en waarom?Je telefoon rooten. Root access. Super user, SU. Misschien heb je wel eens van deze termen gehoord, of wel eens een app…
Bronnen en referenties
  • www.mediamarkt.nl
  • www.zonzoo.nl
  • www.stichtingaap.nl
  • www.cash4mobile.com
  • www.envirofone.nl
  • www.typhone.nl
Larry (10 artikelen)
Gepubliceerd: 07-12-2014
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Telecom
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.