Handige apps voor Android: Verhoog je productiviteit

Handige apps voor Android: Verhoog je productiviteit De hoeveelheid applicaties die in Google Play zijn te downloaden voor op je smartphone is enorm. Het gaat hier om tienduizenden apps. Niet gek dat je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet. Maar ja, met een smartphone zonder apps kun je naast bellen, sms’en en een fotootje schieten niet bijzonder veel. Je hebt juist een smartphone gekocht voor die leuke extra’s! Waarschijnlijk is je telefoon gevuld met talloze spelletjes en apps waar je niet veel mee doet. Er is echter ook een aantal apps te verkrijgen die erg handig kunnen zijn.

Tasker

(Betaald)
Deze app stelt je smartphone in staat om zich aan te passen aan situaties. Dit werkt door middel van ingevoerde waarden. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch inschakelen van de trilfunctie en het uitschakelen van een geluid wanneer je in de bioscoop bent of aan het verlagen van het gespreksvolume wanneer degene met wie je belt een hard stemgeluid heeft. Ook kun je automatisch je muziekspeler laten openen wanneer je je smartphone in je docking station plaatst en het volume uit laten zetten onder werktijd. De mogelijkheden met Tasker zijn eindeloos.

Evernote

(Gratis)
In deze applicatie kun je allerlei zaken op verschillende manieren vastleggen. Denk hierbij aan teksten, foto’s en geluidsopnames. Ontzettend handig wanneer je iets te binnen schiet wat je niet wil vergeten of wanneer je onderweg inspiratie krijgt. Door een foto te maken van wat je ziet of in te spreken wat je denkt, zal je niets meer hoeven vergeten, omdat je toevallig geen pen en papier binnen handbereik hebt. Je hebt de mogelijkheid om wat je hebt vastgelegd te synchroniseren met Mac, Windows en een online opslagruimte.

Scanbot

(Gratis)
Met Scanbot kun je razendsnel rekeningen, declaraties of overig papierwerk inscannen. Je hoeft niet meer met een portemonnee vol bonnen te lopen en je kunt digitaliseren wat je maar wil. Scanbot scant je documenten in een premium kwaliteit van meer dan 200 dpi. Vervolgens wordt het document opgeslagen als PDF-bestand. De app voert automatische optimalisaties uit die de kwaliteit van de scan verbeteren. Verder is er een cloudintegratie aanwezig met onder andere Dropbox, Evernote en OneDrive.

Wunderlist

(Gratis)
Wunderlist is een app waarmee je taken kunt beheren en afvinken. Wat deze app anders maakt dan andere soortgelijke applicaties is dat je een takenlijst kunt delen met andere personen. Jij en de andere personen kunnen zowel taken toevoegen als wegstrepen. Dit is handig bij bijvoorbeeld een project waar door meerdere mensen aan gewerkt wordt, maar het kan ook uitkomst bieden bij huishoudelijke taken binnen je gezin.

SkipThe Menu

(Gratis)
Ben jij die ellenlange keuzemenu’s bij het bellen van bedrijven zat? Dan is SkipTheMenu wellicht iets voor jou. SkipTheMenu stelt je in staat om, zoals de naam van de applicatie al aangeeft, de keuzemenu’s te omzeilen en direct de klantenservice te bereiken. Je start eerst de app en dan bel je het bedrijf. De app zal het gesproken keuzemenu omzetten in een visueel keuzemenu, waardoor je na een paar klikken direct met de juiste afdeling wordt doorverbonden. SkipTheMenu ondersteunt veel bedrijven en organisaties, waaronder banken, de grotere telecomproviders en verzekeraars.

Flitsmeister

(Gratis)
Deze app geeft je een overzicht van alle flitspalen, mobiele flitsers, trajectcontroles en files. Je kunt dus voor je vertrekt, rekening houden met je route als je van tevoren weet dat je via de gebruikelijke weg vertraging zal oplopen. Ook loop je minder risico op boetes als je op voorhand weet waar de flitsers staan en waar controles worden uitgevoerd.
© 2015 - 2024 Mileena, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Applicaties voor de smartphoneApplicaties voor de smartphoneIn Nederland heeft bijna iedereen een smartphone, een handige mobiele telefoon met vele mogelijkheden tot communicatie,…
Google Play Store werkt niet meer, wat te doen?Google Play Store werkt niet meer, wat te doen?Google Play, voorheen de Android Market, is de tegenhanger van de App Store. Het gebeurt helaas met enige regelmaat dat…
Hartfilm met smartphone maken – Medische appsMet een speciale applicatie voor je smartphone kun je een hartfilmpje maken. Deze applicatie is alleen nog maar beschikb…

Help, mijn gsm of smartphone is in de wc gevallen!Help, mijn gsm of smartphone is in de wc gevallen!Het lijkt een stom en onnozel ongelukje, het laten vallen van je gsm of smartphone in de wc. Toch blijkt het laten valle…
Smartphone: opkomst, functies en merkenSmartphone: opkomst, functies en merkenEen smartphone aanschaffen is voor jeugdigen geen enkel probleem. Op het schoolplein hebben ze al lang alle informatie o…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: JESHOOTS, Pixabay
  • http://www.tabletguide.nl/33289/automatische-taken-instellen-op-je-android-tablet-met-tasker/
  • https://play.google.com/store/apps/details?id=com.evernote
  • https://scanbot.io/en/index.html
  • http://www.androidplanet.nl/apps/beste-android-apps-top-100/
Mileena (123 artikelen)
Gepubliceerd: 27-08-2015
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Telecom
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.