Bluetooth: bestanden versturen naar pc en mobiel

De mobieltjes van tegenwoordig zijn standaard uitgerust met de functie Bluetooth. Door middel van deze technologie kun je draadloos gegevens doorsturen. Dit kan eenvoudig van mobiel naar mobiel, maar er is ook een verbinding mogelijk tussen mobiel en pc. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je dat voor elkaar krijgt.

Benodigdheden

Om een bluetooth verbinding te creëren zullen zowel je mobiel als je pc bluetooth moeten ondersteunen. Op je mobiel zit dit meestal standaard ingebouwd, bij vele pc’s is dit niet het geval. Om bluetooth te laten werken op je pc, kun je door middel van een Bluetooth dongle verbinding maken. Dit apparaatje heeft een USB aansluiting, zodat die gemakkelijk aan de pc te koppelen is. Deze Bluetooth dongle kost gemiddeld €15,- à €20,-.

Installeren Bluetooth dongle

Je installeert de Bluetooth dongle, door deze in de USB uitgang van je pc te steken. Het besturingssysteem Windows herkent het nieuwe apparaat en kan toegevoegd worden. Automatisch worden de stuurprogramma’s geïnstalleerd. Soms wordt gevraagd de bijhorende cd-rom in te voeren. Uiteindelijk moet er in het scherm verschijnen, “De nieuwe hardware is geïnstalleerd en kan worden gebruikt”. De Bluetooth dongle is zo correct geïnstalleerd.

Bluetooth inschakelen

Nu de Bluetooth dongle geïnstalleerd is, kan de volgende stap ondernomen worden. Bluetooth moet ingeschakeld worden op beide apparaten, dus zowel je pc als je mobiel. Ten eerste maken we de pc klaar voor gebruik. Zorg dat de Bluetooth dongle in de USB uitgang van je pc zit, ga naar de map waar het programma van de dongle geïnstalleerd is. Vaak is in de taakbalk ook een pictogram van de Bluetooth dongle te zien. Zet Bluetooth aan en zorg ervoor dat het apparaat te zien is voor andere apparaten. Dus “Detectie inschakelen”. Zet deze functie na het versturen van de bestanden weer uit.
Nu moet je mobiel nog Bluetooth klaar gemaakt worden. Vaak is dit te vinden bij: instellingen – verbindingen – bluetooth – aanzetten. Zorg er ook voor dat de zichtbaarheid op “telefoon tonen” staat en niet op verbergen.

Apparaten herkennen

De volgende stap is het herkennen van de apparaten. Op je pc dien je jouw mobiel toe te voegen aan de lijst met bekende apparaten. Klik op “Een Bluetooth apparaat toevoegen”. Als het goed is zie je nu jouw mobiel in de lijst zijn, hiervoor kun je zelf de naam aanpassen op je mobiel. Selecteer jouw mobiel en kies volgende, de verbinding wordt nu tot stand gebracht.
Op je mobiel wordt nu meestal gevraagd om een pincode. Dit is de pincode van je mobiel, als je geen pincode op je mobiel gebruikt is deze standaard 0000. De Bluetooth verbinding tussen je pc en je mobiel is nu gereed.

Bestanden versturen

Van mobiel naar pc

De bestandsuitwisseling kan nu voortgezet worden. Verstuur met je mobiel een bestand naar je pc. Je gaat naar het bestand op je mobiel bijvoorbeeld een foto, klikt daarna op verzenden via Bluetooth. Je mobiel gaat op zoek naar Bluetooth apparaten die beschikbaar zijn en laat zo de pc zien. Klik op de naam van de pc en kies voor verzenden. Op je pc dien je de bestandsuitwisseling te accepteren. Het bestand wordt nu geladen op je pc. Op je pc kan je zelf beslissen waar je het bestand opslaat.

Van pc naar mobiel

Uiteraard werkt het ook andersom, een bestand verzenden van je pc naar je mobiel. Hier klik je in het Bluetooth menu op “Bestand verzenden”. Selecteer de mobiel waarmee je verbinding wilt maken, als je mobiel er niet gelijk bij staat kun je voor “bladeren” kiezen. Klik op volgende en selecteer het bestand dat je wilt verzenden. Op je mobiel zie je dat het bestand binnen komt, bevestig de bestandsoverdracht en de verzenden vindt plaats. Op beide apparaten wordt weergegeven bestandsoverdracht geslaagd.
© 2009 - 2024 Kimmy-tje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld verdienen - oude mobiele telefoon (GSM) verkopenGeld verdienen - oude mobiele telefoon (GSM) verkopenGeld ontvangen voor oude mobiele telefoon. Een oude mobiele telefoon is geld waard. Je oude mobiel verkopen kan op versc…
Draadloze speakers en boxenDraadloze speakers en boxenDraadloze geluidssystemen zijn eenvoudig in hun gebruik. Met wifi of bluetooth wordt een geluidsverbinding tot stand geb…

Oplichterij via betaal-telefoonnummersIn Maart 2009 worden Nederlanders door Telecomwaakhond Opta gewaarschuwd om niet terug te bellen naar buitenlandse telef…
Help mijn mobiele telefoon is nat geworden, wat nu?Help mijn mobiele telefoon is nat geworden, wat nu?Een ongelukje is gauw gebeurd, zo ook met je mobiele telefoon. Vaak heb je hem in een borstzakje of broekzak en kan hij…
Kimmy-tje (34 artikelen)
Gepubliceerd: 23-02-2009
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Telecom
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.