Samsung Galaxy Note 8: wat heeft deze smartphone te bieden?

Samsung Galaxy Note 8: wat heeft deze smartphone te bieden? Veel mensen dachten dat de Note 8 nooit gelanceerd zou worden, zeker na het desastreuze voorval van de Galaxy Note 7 in 2016. Bijgevolg verloren veel consumenten het vertrouwen in Samsung en kozen voor een andere smartphonefabrikant. Desondanks lanceerde Samsung in 2017 de Galaxy Note 8 in de hoop een deel van het verloren cliënteel weer voor zich te winnen. In vergelijking met zijn voorganger heeft de Note 8 heel wat leuks te bieden.

Samsung Galaxy Note 8


Design

Het design van de Galaxy Note 8 is vrijwel identiek aan deze van de Galaxy S8, namelijk een slank toestel waarbij de schermranden bijna volledig verdwenen zijn. Zowel de achter- als voorkant van het toestel bestaat voornamelijk uit glas met rondom een stevige metalen frame die ervoor zorgt dat alles bij elkaar blijft. Een belangrijk verschil met de Galaxy Note 7 is de meer hoekige en vierkante vorm van het toestel. Meer nog, er is een duidelijke scheiding voelbaar tussen het metalen frame en het glas, waardoor de smartphone moeilijker uit je handen glipt in tegenstelling tot zijn voorganger. De glazen voor- en achterkant zijn echter heel gevoelig voor vingerafdrukken, waardoor het toestel er snel vuil uit ziet.

Scherm

De gepatenteerde infinity display van Samsung werd voor het eerst geïntroduceerd bij de Galaxy S8 en doet nu ook zijn intrede bij de Note 8. Kenmerkend is de afwezigheid van schermranden, waardoor de smartphone een futuristische look krijgt. Het beeldscherm van de Note 8 is 6.3 inch groot met een 18.5:9 beeldschermverhouding. In vergelijking met de Note 7 is het beeldscherm dus veel langer maar niet breder. Ondanks de toegenomen lengte van de Note 8, is het toestel niet moeilijk te hanteren. De schermresolutie van de Note 8 bedraagt maar liefst 2960x1440, wat resulteert in haarscherpe beelden. Dit in combinatie met de Super AMOLED technologie van Samsung zorgt ervoor dat het beeldscherm van de Galaxy Note 8 daadwerkelijk fenomenaal is. Het bekijken van filmpjes of het spelen van spelletjes is dan ook enorm leuk op de Note 8.

Onder de motorkap

De Galaxy Note 8 heeft Octa Core Exynos 8895 processor en 6GB aan werkgeheugen. Door zijn sterke processor en overvloed aan werkgeheugen is dit toestel uitermate geschikt voor het uitvoeren van meerdere taken tegelijkertijd. Dagdagelijks gebruik zoals apps openen en sluiten en op internet surfen zijn geen enkel probleem voor de Octa Core Exynos 8895 processor. Ook het spelen van spelletjes verloopt zeer soepel.

S Pen

De S Pen is hét handelsmerk van de Galaxy Note-serie. De eigenlijke hardware van de S Pen blijft ongewijzigd ten opzichte van de Note 7. Op vlak van software zijn echter wel grote verschillen merkbaar. Zo is het mogelijk om volledige zinnen te vertalen, iets wat beperkt was tot enkel woorden bij de Note 7. Bovendien kan de Note 8 zo’n 100 pagina’s aan notities bewaren, bewerken en delen. De grootste verandering is echter de Live Message functie, waarmee je een gifje kan doorsturen van de tekening die je hebt gemaakt.

Camera

Eén van de meest drastische veranderingen is de aanwezigheid van niet één maar twee camera’s aan de achterkant. Zo gebruikt de Note 8 zowel een breedhoeklens als een telefotolens, vergelijkbaar met de iPhone 7 Plus. Beide camera’s bevatten 12MP sensoren met een apertuur van f/1.7 voor de hoofdsensor en f/2.4 voor de tweede sensor. Tevens worden beide sensoren ondersteund door optische beeldstabilisatie. Niet alleen maakt de tweede sensor het mogelijk om 2x optisch te zoomen, ook scherptediepte kan hiermee aangepast worden. Hierdoor kan je de achtergrond van je foto wazig maken, iets waartoe de iPhone 7 Plus ook in staat is.

Overzicht specificaties

  • Scherm: 6.3 inch, 2960x1440 pixels, SUPER AMOLED
  • Processor: Octa Core Exynos 8895 10nm 2.3 GHz
  • RAM-geheugen: 6GB
  • Interne opslagcapaciteit: 64GB
  • Camera: 12MP, dual tone flash, PD-AF, f/1.7
  • Optische beeldstabilisatie: Ja
  • Video-opname: Ja, Ultra HD (4K)
  • Frontcamera: 8MP, f/1.7
  • Capaciteit batterij, 3300 mAh
  • Type batterij: Lithium-ion
  • Draadloos oplaadbaar: Ja
  • Geheugenkaartslot: Ja
  • Mobiel internet: 4G+ (LTE Advanced)
  • Dual sim: Ja
  • Type SIM-kaart: Nano SIM
  • Type behuizing: Glas
  • Type glas vooraan: Gorilla Corning Glass V
  • Besturingssyteem: Android 8.0 Oreo
  • Wifi: Ja, AC en Wifi Direct
  • Bluetooth: Ja, Bluetooth 5.0
  • Type aansluiting: USB-C
  • Aansluiting hoofdtelefoon: Ja

Lees verder

© 2017 - 2024 Jusoran, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Samsung Galaxy S8De Samsung Galaxy S8In 2017 is de Galaxy S8 het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Als opvolger van een van de meest verkochte smartphones van…
De phablet (phone + tablet)De phablet (phone + tablet)Een phablet is een tablet en smartphone in één. Het woord zelf is een samensmelting van het Engelse woord phone en table…
Smart Lock instellen voor je ChromebookSmart Lock instellen voor je ChromebookVoor het ontgrendelen van je Chromebook is normaal het invoeren van een wachtwoord vereist. Google heeft voor gebruikers…

Sporza (VRT): tv, radio, internet en livestreamSporza (VRT): tv, radio, internet en livestreamSporza is de overkoepelende merknaam van alle sportuitzendingen van de Vlaamse publieke omroep (VRT) op tv en radio. Daa…
USB-sticks voor het meenemen en uitwisselen van bestandenUSB-sticks voor het meenemen en uitwisselen van bestandenDe tijd dat floppy disks (vierkante schijfjes) werden gebruikt om data over te brengen is al een tijdje voorbij. Uiteind…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Pakfones, Pixabay
  • http://www.trustedreviews.com/reviews/samsung-galaxy-note-8
  • https://www.cnet.com/products/samsung-galaxy-note-8/review/
Jusoran (27 artikelen)
Gepubliceerd: 10-10-2017
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Multimedia
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.