Professioneel gamer: games spelen voor je werk

Een professioneel gamer is iemand die voor zijn (of haar) beroep games speelt. Wereldwijd zijn er toernooien waar je aan kunt deelnemen en de te winnen geldprijzen liegen er niet om. Soms zijn er tienduizenden euro's te winnen bij toernooien. Hoe kun je een professioneel gamer worden? Wat houdt het in en waar moet je rekening mee houden?

Wat is professioneel gamen?

Een game spelen doe je vooral voor je hobby, lekker thuis met wat vrienden of online met mensen van over de hele wereld. Soms blijkt het dat je zo goed bent in een bepaalde game, dat je tot de top behoort. Als dat zo is, dan kun je meedoen aan toernooien en geld verdienen als je hoog eindigt. Het prijzengeld kan wel tienduizenden euro's zijn.

Games

Er zijn talloze games die worden gespeeld tijdens toernooien. Denk hierbij aan:

  • DOTA
  • Diablo III
  • League of Legends
  • Hearthstone
  • Fifa 15
  • Etc

Hoe word je professioneel gamer?

Er is geen opleiding om professioneel gamer te worden. De meeste professionele gamers zijn dit geworden omdat ze veel hebben geoefend. Hoe meer ze gamen, hoe beter ze in het spel worden. Je moet goede vaardigheden hebben en snel kunnen reageren. Er zijn verschillende stappen te nemen om professioneel te kunnen gamen. Als eerste moet je uitzoeken welke games veel tijdens toernooien worden gespeeld. Daarna kun je het betreffende spel oefenen. Het beste is om dit eerst tegen de computer te spelen, zodat je begrijpt hoe het spel wordt gespeeld en waar je rekening mee moet houden. Daarna kun je proberen online te spelen tegen andere mensen. Je merkt dan meteen dat mensen vaak heel anders spelen dan de computer en in het begin zal het waarschijnlijk ook tegenvallen, omdat je niet direct wint. Hoe vaker je oefent, hoe beter je wordt. Je moet een game echt door en door kennen, zodat je precies weet hoe het in elkaar zit en wat mensen kunnen doen. Ben je echt goed geworden, dan kun je overwegen om mee te doen aan toernooien.

Toernooien

Er zijn verschillende soorten toernooien waar je aan mee kunt doen. Sommige games hebben een online toernooi waar je vanuit je huis aan mee kunt doen. Je moet je online inschrijven voor deze wedstrijden bij de organisatie. Soms moet je voor inschrijving geld betalen en dit bedrag kan aan de hoge kant zijn. Als je eenmaal bent ingeschreven kun je punten verdienen en wanneer je de meeste punten hebt, win je het toernooi. Vaak zijn er verschillende prijzen voor de top. Hoe vaker je deze toernooien speelt, hoe beter je zult worden. In het begin zul je waarschijnlijk niet hoog komen in de ranglijsten.

Er zijn ook toernooien op locatie. Je hebt grote toernooien, maar ook kleinere. Als je net begint kun je beter meedoen aan de kleinere toernooien. Bij de grotere toernooien kom je niet zomaar binnen: vaak moet je jezelf al bewezen hebben. De hele grote toernooien kunnen enorme geldprijzen uitkeren aan de winnaars.

Wereld afreizen

Als professioneel gamer moet je vaak over de hele wereld reizen. De meeste toernooien zijn in de Verenigde Staten en in Azië, maar ook in andere delen van de wereld kun je meedoen aan toernooien. Een groot toernooi kan soms dagen achter elkaar duren.

Denk aan je opleiding

Voor veel mensen is het beroep van professioneel gamer een echte droom. Het is echter niet zo dat iedereen goed genoeg is om professioneel gamer te worden. Het is erg belangrijk om sowieso een schooldiploma te halen, zodat je een beroep kunt uitoefenen. Het is zonde als je veel tijd hebt besteed aan het gamen, maar nooit goed genoeg wordt om professioneel aan de slag te kunnen.

Geld verdienen met Twitch

je hoeft niet eens per se mee te doen aan toernooien om geld te verdienen met gamen. Tegenwoordig kan ook het livestreamen terwijl je aan het gamen bent een goede manier zijn om geld te verdienen. Dit kan bijvoorbeeld op Twitch. Mensen zien dan wat jij doet en kunnen eventueel geld doneren of lid worden van je kanaal als ze vinden dat je goed bent.

Lees verder

© 2015 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld verdienen met gamenGeld verdienen met gamenHet is goed mogelijk om geld te verdienen als gamer. Kort gezegd zijn er twee manier om aan geld te komen. De eerste man…
Wat zijn de gevolgen van langdurig gamen?Wat zijn de gevolgen van langdurig gamen?Elk kind heeft wel eens gegamed in zijn of haar leven. De kinderen gebruiken de Xbox, de Play-Station, de PC of hun eige…
Twitch: wel of geen webcam tijdens het streamen?Twitch: wel of geen webcam tijdens het streamen?Lijkt het je wat om te streamen op Twitch? Je moet dan bedenken of je een webcam wilt toevoegen aan je stream of niet. M…
Hoe de Nederlandse gamer Fabian Diepstraten een legende werdToen de Nederlandse League of Legends-speler Fabian Diepstraten onder zijn gamenaam "Febiven" in januari 2014 voor het v…

Het gevaar van een gamesverslavingVerslavingen zij nooit goed en dat geldt ook voor een gameverslaving. Dit betekent dat je niet meer kunt stoppen met het…
5 tips om beter te bouwen in Minecraft5 tips om beter te bouwen in MinecraftMinecraft is een spel waarin je alles kunt bouwen wat je wilt. Gebruik je fantasie en maak de mooiste bouwwerken. Wannee…
Bronnen en referenties
  • http://www.newgamers.nl/professioneel
  • The book of games (Engelstalig, ISBN: 978-82-997378-0-7)
  • Boom Onderwijs De game-industrie (ISBN: 978-90-473-0021-2)
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 09-02-2015
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.