De Sims 4 - Open je eigen winkel

De Sims 4 - Open je eigen winkel In de Sims 2 werd voor het eerst in een Simsspel de mogelijkheid gegeven om je eigen winkel te openen. De Sims 3 heeft geen uitbreiding uitgebracht waar dit mogelijk was. De eerste uitbreiding van De Sims 4 "Aan het werk" geeft je de kans om je eigen winkel te openen en je een nieuwe en interessante manier geeft om je geld te verdienen.

Hoe open je een winkel?

Met het "aan het werk" uitbreidingspakket komt er een derde wereld bij die "Magnolia Promenade" heet. Deze wereld is wel wat klein en heeft drie verschillende winkels (die al compleet ingericht en werkend zijn) en één lege kavel. Je kunt de bestaande winkels kopen of kiezen voor de lege kavel. De lege kavel kost 3000 Simoleons, en de bestaande winkels zijn veel duurder omdat ze al compleet ingericht zijn.

Een winkel kopen

Wanneer je een nieuwe Sim maakt en deze op een kavel plaatst dan wordt je gevraagd of je op dat moment een winkel wilt beginnen. Een winkelkavel kopen die leeg is kost 3000 Simoleons en wanneer je net begint heb je dit geld nog niet, je moet immers ook nog leven of je woonkavel inrichten. Wanneer je wel voldoende financiën hebt om je winkel te beginnen of om de kavel te kopen dan kun je dit via de computer of je telefoon doen via het huis-icoontje. Je kunt dan een kavel kiezen. De kavel die je kan kiezen is een lege kavel of een kavel die al een winkelkavel is. Wil je echter een bebouwde kavel kopen die nog als woon of publieke kavel is bestempeld, dan zul je hier eerst een winkelkavel van moeten maken voordat je deze kavel kunt kopen. Dit doe je als volgt:
 • Klik op de Esc toets
 • Ga naar "beheer werelden"
 • Klik op de kavel die je wilt hernoemen
 • Kies "verander kavel-type"
 • Kies voor "winkelkavel"

Nu kun je in het spel weer via je telefoon of de computer je winkelkavel kiezen en zal je hernoemde kavel nu wel beschikbaar zijn als winkelkavel.

Let op!

Houdt er rekening mee (vooral in het begin wanneer je weinig financiële middelen hebt, dat je om een winkelkavel te kopen je al in het bezit moet zijn van een woonkavel. In de Sims 2 was het mogelijk om een winkel-aan-huis te hebben, waarbij je een winkelgedeelte naast of aan je huis bouwde. Dit kan in de Sims 4 ook, maar je kunt geen winkel bouwen op een woonkavel. Je kunt dan beter je winkelkavel gebruiken om je winkel te bouwen en je huis eraan te bouwen, terwijl je je woonkavel gewoon onbebouwd laat.

Wat kun je verkopen?

In principe kun je alles verkopen waar je als Sim een interactie mee kunt doen, zoals ernaar kijken of het gebruiken. Het is daarom mogelijk om producten uit het koopmenu te verkopen, maar ook om zelfgemaakte producten te kopen. Verder zijn er nu mannequins die je koopt en die je kunt aankleden zodat je ook een kledingwinkel kunt beginnen. Je verkoopt dan de kleding die de mannequins dragen. Een aantal ideeën voor winkels:
 • Bakkerij
 • Kledingboutique
 • Galerij voor schilderijen
 • Galerij voor foto's / fotostudio
 • Verkoop producten zoals decoraties/meubels, etc.
 • Verkoop de meubels/beelden die je tijdens het houtbewerken maakt

Winkel management

Wanneer je je winkel inricht ben je vrij om het in te richten zoals je dit zelf wilt, maar je winkel moet in het bezit zijn van tenminste één winkel-kassa. Je Sim zal echter alles afrekenen met een tablet (Sims gaan mee met de technologie), maar wanneer je winkel geen kassa heeft, zul je niet de optie krijgen om je winkel te openen. Wanneer je je op je winkelkavel bevindt zul je in de balk rechtsonder de knop vinden met de kassa. Deze geeft je verschillende soorten informatie en mogelijke acties om je winkel te managen.

Geldstroom

Tijdens het ontwerpen en bouwen van je winkel gebruik je de financiën van je huishouden. Alle verdiensten die gemaakt worden door winkel-verkopen komen in je winkelfondsen terecht. Je kunt geld overmaken tussen deze twee rekeningen om aan geld te komen voor winkelverbeteringen of verbeteringen in je huis.

Bepaal je prijzen

Heb je je winkel ingericht, dan is het tijd om je producten te plaatsen. Om aan je klanten duidelijk te maken wat voor producten er wel en niet te koop zijn kun je producten als "te koop" markeren door erop te klikken en de optie "markeer als te koop" te kiezen. De andere optie is door op de kassa ( die in je winkel staat) te klikken en de "zet te koop" optie te kiezen. Je kunt nu alle producten zien die niet te koop zijn (rood gemarkeerd). Klik de producten die wel te koop zijn aan en ze worden groen gemarkeerd. Je kunt zo ook zien of je alle producten wel correct hebt gemarkeerd. Nu kun je kiezen met hoeveel winst je je producten wilt verkopen door alweer op je kassa te klikken en de optie "bepaal winst" te kiezen. Je kiest nu een percentage. Hoe goedkoper je producten zijn, des te sneller zullen je klanten over gaan tot kopen.

Bevoorrading

Wanneer een product verkocht is kun je deze weer bevoorraden door simpelweg op het verkochte item te klikken en "opnieuw bevoorraden" te kiezen. Wanneer je producten verkoopt die je zelf maakt, kan dit een handige optie zijn omdat het in tijd scheelt. Je hoeft het product immers niet opnieuw te maken. Wanneer je vaardigheid in het maken van de producten hoger is en de kwaliteit van het product hoger is dan dat van het originele item, dan is het beter om het nieuw gemaakte product te plaatsen in plaats van de standaard bevoorrading.

Personeel aannemen

Wanneer je wat meer geld hebt verdiend en je aantal klanten meer wordt, dan kun je besluiten om personeel aan te nemen (weer met behulp van de kassa). Je kunt meestal kiezen uit een aantal Sims die ook verschillende talenten hebben. Kijk hier goed na voordat je iemand aanneemt. Wanneer de Sim komt, geeft hem/haar een taak. Niet alle Sims zullen hun werk goed doen, dus soms zul je ze moeten berispen, of belonen wanneer ze wel hun best doen. Je kunt het uniform bepalen van je werknemer en ze opslag geven of ontslaan wanneer nodig.

Omgaan met klanten

Nu kun je door op de kassa te klikken of op het scherm van je financiën te klikken, je winkel openen. Nu zullen de klanten gaan komen. Het balkje boven hun hoofd geeft aan hoever ze zijn in het willen kopen van een item. Hoe duurder een item is, des te langer duurt het voordat een klant een beslissing neemt. Je kunt met je klanten praten over verschillende dingen om ze sneller een beslissing te doen maken. Houdt er wel rekening mee dat niet iedere soort conversatie een positieve uitwerking zal hebben op de klant. Hoe je overkomt op de klant is afhankelijk van je eigen humeur maar ook dat van je klant. De combinatie ervan bepaalt hoeveel invloed je praatje heeft op je klant. Wanneer je klant een product wil kopen, dan zal er een kassa icoon boven zijn/haar hoofd komen te staan. Klik op deze Sim om met je tablet te komen afrekenen.

Extra's

Veel acties en interacties in je winkel en met de klanten geven je punten. Deze punten kun je inwisselen voor extra opties. Je kunt met deze extra's zorgen dat je klanten eerder geloven in je verkooppraatjes, of dat je je items duurder kunt maken zonder dat dit de beslissingsduur van je Sim langer maakt.
© 2015 - 2023 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De sims 3 - bovennatuurlijke alchemistDe sims 3 - bovennatuurlijke alchemistIn de expansie “Bovennatuurlijk” krijg je te maken met bovennatuurlijke wezens met hun eigen kunnen en kennen. Bij deze…
De Sims 3 uitbreiding - DierenlevenDe Sims 3 uitbreiding - DierenlevenVele Sims fans zaten er al op te wachten, de uitbreiding om huisdieren in je gezin te kunnen opnemen. Waar de dieren in…
Het openen van een winkelHet openen van een winkelHet is tegenwoordig lastig voor mensen die een eigen winkel willen openen, maar er zijn nog steeds mensen die het aandur…

PlayStation of XBox games opnemen en delen met Game CaptureWat er tegenwoordig mogelijk is met gameconsoles als de XBOX One en de PlayStation 4 is indrukwekkend. De beelden zijn v…
Kan ik beter een Wii U, Playstation 4 of Xbox One kopen?Kan ik beter een Wii U, Playstation 4 of Xbox One kopen?Binnen de achtste generatie consoles is er concurrentie tussen de Nintendo Wii U, de Sony Playstation 4 en de Microsoft…
Bronnen en referenties
 • www.wikipedia.org
Reactie

Daphne, 07-06-2017
Heee,

Ik heb een vraag. Vandaag heb ik de sims 4 aan het werk gekocht. Nu wil ik dus aan de gang gaan alleen kan ik niet bouwen, nouja bouwen lukt wel alleen ik kan maar 1 ding tegelijk doen, daar bedoel ik dus mee dat ik maar 1 stuk muur kan verwijderen daarna moet ik iets plaatsen, en zo kan ik weer 1 stuk verwijderen. Zit er iets in de download dat dit is gebeurd of ligt het aan mijn computer? Heb dit nooit eerder gehad namelijk! Ik hoop gauw te horen wat er misschien wel mis is.

Groetjes Daphne. Reactie infoteur, 22-06-2017
Beste Daphne,

Dit klinkt wel heel vreemd. het kan heel goed zijn dat dit aan de computer ligt en niet zo zeer aan de download. Een groot nadeel van het sims spel is dat naarmate je meer uitbreidingen installeerd, het steeds meer gaat vergen van je computer. Je hebt ook een vrij goede grafische kaart nodig. Misschien goed om te kijken of je computer voldoet aan de vereisten van het spel? Ik heb hier nl. ook ervaring mee gehad en een nieuwe grafische kaart moeten kopen.
Hopelijk kun je iets met mijn antwoord.

Groetjes,
Esther

Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 03-05-2016
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.