Pokémon Go: waar vind je zeldzame Pokémon?

Pokémon Go: waar vind je zeldzame Pokémon? In Pokémon Go kom je meestal wel dezelfde type Pokémon tegen. Zo is de Rattata en de Pidgey niet zo moeilijk om te vinden. Er zijn echter ook verschillende Pokémon die een stuk moeilijker te vinden zijn. Waar kun je bijvoorbeeld een Gyarados of een Snorlax vinden? Waar vind je de zeldzame Pokémon? Welke Pokémon zijn regio-verbonden en welke kun je niet eens in het spel krijgen?

Wat is Pokémon?

Pokémon is een franchise die is ontstaan in de jaren negentig in Japan. De wereld van de Pokémon is een wereld waarin kleine beestjes die Pokémon heten moeten vechten tegen andere Pokémon. Het is mogelijk om je Pokémon te trainen om zo de beste Pokémontrainer ter wereld te worden. Ook proberen trainers alle Pokémon te verzamelen. Van Pokémon zijn games, knuffels, poppetjes en tekenfilms. Er is zelfs een trading card game. Vanaf juli 2016 is het daarnaast mogelijk om op je smartphone Pokémon te spelen. Dit kun je doen met de app Pokémon Go.

Wat is Pokémon Go?

Pokémon Go is een app die je kunt downloaden op je smartphone. Met deze app kun je je eigen Pokémon Go trainer worden. Je moet daadwerkelijk gaan rondlopen, want in onze wereld zijn bezienswaardigheden en monumenten omgetoverd tot Pokégyms en Pokéstops. Hier kun je spullen verzamelen, of vechten tegen andere Pokémon. Eén van de doelen in Pokémon Go is om alle verschillende Pokémon te verzamelen. Dit is nog niet zo gemakkelijk als het lijkt, want er zijn flink veel zeldzame Pokémon te vinden. Hoe kun je deze vangen en aan je collectie toevoegen?

Algemene tips voor zeldzame Pokémon

Om een zeldzame Pokémon in Pokémon Go te vinden, is het belangrijk om veel rond te blijven wandelen en op veel verschillende plekken te komen. Probeer ook zeker naar steden te gaan, want waar veel mensen zitten, zijn veel Pokémon te vinden. Dit al mede dankzij de actieve lures bij Pokéstops, die Pokémon naar de stop trekken. Ook is het belangrijk om zo veel mogelijk eggs uit te laten komen, omdat hier altijd zeldzame Pokémon in kunnen zitten. Vooral de 10 kilometer eggs hebben vaak de zeldzame Pokémons.

Hoe vind je een Gyarados?

Gyarados is de evolutie van Magikarp, en hoewel de Magikarp redelijk gemakkelijk te vinden is, is de Gyarados een heel stuk zeldzamer. Dit komt voornamelijk omdat de Magikarp maar liefst 400 candy’s nodig heeft voor een evolutie. Per Magikarp die je vangt, krijg je drie candy’s, dus je moet ontzettend veel Magikarps vangen om een Gyarados te kunnen krijgen. Als het je eenmaal is gelukt, dan zul je wel zeer tevreden zijn met je Pokémon. Een Gyarados is doorgaans erg sterk en heeft een zeer hoge CP. Gyarados kan ook in het wild gevangen worden, maar dit is een behoorlijke uitdaging. De Pokémon is zeer zeldzaam en laat zich ook niet gemakkelijk vangen.

Wil je meer Magikarps vinden? Dan is het verstandig om in de buurt van water te gaan wandelen. Denk aan de zee, een rivier of een meer. Aangezien Magikarp een waterpokémon is, is de kans het grootste om deze hier te vinden. Ook kan Magikarp uit de 10 kilometer eieren komen en een groot voordeel hiervan is dat je er dan meer candy’s voor krijgt. Bewaar altijd de Magikarp met het hoogste CP. Hoe hoger de CP van de Magikarp is, hoe sterker de Gyarados zal worden.

Hoe kom je aan Dragonite?

Dragonite is een Pokémon die lastig te krijgen is, omdat hij uit een derde evolutie komt van een Pokémon die sowieso al niet veel te vinden is. De drie evoluties zijn:
 • Dratini
 • Dragonair
 • Dragonite

Om Dragonite te krijgen, moet je ontzettend candy’s vinden. Je hebt 25 candy’s nodig voor de eerste evolutie en daarna nog eens 100 candy’s voor de tweede evolutie. Dit lijkt redelijk te doen, maar anders dan bij de Magikarp, kom je Dratini amper tegen in het wild. Dratini kan in 10 kilometer eieren zitten en hierdoor krijg je wel meer candy’s dan wanneer je er eentje in het wild vangt. Dragonite kan wel een ontzettend sterke Pokémon zijn en kan dus erg goed zijn om Pokégyms over te nemen.

In de buurt zit een AbraIn de buurt zit een Abra

Hoe kom je aan Alakazam?

Alakazam is net als Dragonite een derde evolutie Pokémon. De evolutie ziet er als volgt uit:
 • Abra
 • Kadabra
 • Alakazam

Net als bij Dragonite, heb je voor de Alakazam veel candy’s nodig. 25 om Kadabra te krijgen en 100 voor Alakazam. Abra laat zich niet veel zien in het wild en hierdoor kan het een hele klus zijn om Alakazam te krijgen. En nog lastiger is het, wanneer je beseft dat Abra in de 5 kilometer eggs zitten. Hoewel je deze eieren veel vaker krijgt dan de 10 kilometer eggs, zitten er ook véél meer Pokémon in deze eieren en is de kans daardoor extreem klein dat je juist Abra uit je ei krijgt.

Charizard, Venusaur en Blastoise

De drie Pokémon Charizard, Venusaur en Blastoise zijn de derde evoluties van de drie starter Pokémons: Charmander, Bulbasaur en Squirtle. Aan het begin van Pokémon Go kun je één van deze drie Pokémon kiezen en daarna kom je ze maar zelden tegen in het wild. Ze hebben veel candy’s nodig voor een evolutie. Als je ze in het wild in de buurt ziet, dan is de kans vrij groot dat ze er maar heel kort zijn. Meestal laten ze zichzelf maar heel eventjes zien en dan verdwijnen ze weer. Het kan dus een hele klus zijn om deze Pokémon te vangen in het wild. Je kunt ze overigens ook uit eggs krijgen. Ze zitten in de 2km eggs en het grote voordeel is dat je daar meteen wat meer candy’s voor krijgt dan wanneer je er eentje in het wild vindt. De evoluties van Charmander, Bulbasaur en Squirtle zijn ook in het wild te vinden, maar vaak nog zeldzamer en moeilijker te vangen dan de eerste evoluties.

Snorlax

Een zeer geliefde Pokémon in Pokémon Go is Snorlax. Dit is een gigantische Pokémon, die ook ontzettend sterk kan zijn. In de games is Snorlax vooral bekend, omdat hij altijd ergens op de route ligt te slapen. Je hebt dan een Pokéfluit nodig om hem wakker te kunnen maken. In Pokémon Go heb je geen fluit nodig, maar kun je hem gewoon vangen. In het wild laat de Snorlax zich zelden zien, maar het is wel mogelijk hem tegen te komen. Houd er rekening mee dat de Snorlax zich niet gemakkelijk laat vangen en dat het je hoogstwaarschijnlijk veel Pokéballs kost. De kans dat hij vlucht is ook vrij groot. Behalve dat je de Pokémon in het wild tegen kunt komen, kan hij ook in een 10 kilometer egg zitten.

Hoe vind je Lapras?

Lapras is een bekende Pokémon uit het spel, omdat dit de Pokémon is waar je op vaart als je SURF gebruikt. Lapras kan een hele sterke Pokémon zijn. Net als Snorlax, is Lapras te vinden in het wild, maar laat hij zich amper en zelden zien. Het vangen zal daarnaast niet gemakkelijk zijn. De meeste mensen vinden Lapras door een 10 kilometer egg uit te broeden.

Chansey

Hoewel de Snorlax en de Lapras nog best vaak op Pokégyms te zien zijn, is dit met de Chansey nog minder het geval. Dit komt omdat het een enorm zeldzame Pokémon is. Het is wel een zeer geliefde en bekende Pokémon, omdat deze in de games en tekenfilms gewonde Pokémon verzorgen. In het spel kon je deze Pokémon alleen vangen door naar de Safari te gaan en hier je geluk beproeven en kijken of je hem tegen kon komen. Chansey kan erg sterk zijn. Om deze Pokémon te kunnen vangen moet je veel geduld hebben en goed in de gaten houden welke Pokémon in de buurt zijn. Chansey kan ook verstopt zitten in een 10 kilometer egg.

Porygon

Porgyon is een computer-achtige Pokémon, die ontzettend zeldzaam is. Het is heel moeilijk om deze in het wild tegen te komen en als het je al lukt, dan is het erg lastig om hem te kunnen vangen. Anders dan bij zeldzame Pokémon zoals Snorlax, Lapras en Chansey, komt Porygon uit een 5 kilometer ei. Aangezien er heel veel Pokémon in de 5 kilometer eieren kunnen zitten, is het ontzettend lastig om juist Porygon te krijgen. In de eerste spellen kent Porygon nog twee evoluties, maar in Pokémon Go is dit niet het geval.

Pokémon in specifieke werelddelen

Er zijn een aantal Pokémon die je niet overal ter wereld kunt vinden. Om deze te kunnen vangen, zul je naar een ander werelddeel moeten reizen. Bij ons in Europa kun je Mr Mime tegenkomen, maar deze is niet te vinden in andere werelddelen. Andere zeldzame Pokémon zijn:
 • Kangaskhan – Australië
 • Tauros – Noord-Amerika
 • Farfetch’d – Azië

Je kunt deze wel in eieren vinden. Ze zitten allemaal in de vijf kilometer eieren. Om ze te vinden, zul je dus heel veel eieren uit moeten laten komen of de wereld over moet reizen.

Ditto

Ditto is pas later toegevoegd aan het spel. Ditto is wel wat lastiger te vinden, omdat hij zich kan transformeren in iedere andere Pokémon. Ditto ziet er in Pokémon Go uit als iedere willekeurige Pokémon en pas nadat je deze gevonden hebt, zie je dat je eigenlijk Ditto hebt gekregen. Dus hoe vang je Ditto? Nou, door alles te vanger wat je tegenkomt. Ook al die Ratata's en Pidgey's waar je er al zo veel van hebt.

Pokémon die niet in Pokémon Go zitten

Er is een aantal Pokémon die niet in Pokémon Go zitten, terwijl je dit wellicht wel zou verwachten. Deze Pokémon horen namelijk wel bij de eerste generatie Pokémon. De Pokémon die niet in Pokémon Go te vinden zijn, zijn:
 • Zapdos
 • Articuno
 • Moltres
 • Mew
 • Mewto

Niantic, de ontwikkelaar van Pokémon Go, heeft in juli 2016 aangegeven dat deze Pokémon in latere uitbreidingen misschien nog worden toegevoegd, bijvoorbeeld in de vorm van een evenement.

Lees verder

© 2016 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Pokémon GO: wat zijn de grote eieren op gyms?Pokémon GO: wat zijn de grote eieren op gyms?In Pokémon GO verschijnen regelmatig grote gekleurde eieren op gyms. Dit zijn Raid Eggs. Deze geven aan dat een Raid Bat…
Pokémon Black en WhitePokémon Black en WhitePokémon Black en White zijn de twee nieuwste Pokémon games voor de Nintendo DS. De spellen zit vol met nieuwe features d…
Verdien geld aan je oude pokemon kaartenEind jaren negentig was het de grote hype: pokemon. De televisieserie werd grijsgedraaid en kinderen spaarden massaal de…
Pokémon Go-gadgets en accessoiresPokémon Go is een spel waar veel tijd in gaat zitten. Het is de bedoeling om verschillende soorten Pokémon te vinden en…

Pokémon GO: evoluties in de tweede generatie (Gen 2)Pokémon GO: evoluties in de tweede generatie (Gen 2)De app Pokémon GO zoals deze in juli 2016 gelanceerd werd bevat enkel Pokémon uit de eerste generatie. Veel fans zullen…
No Man's Sky. Hoe speel je het?No Man's Sky. Hoe speel je het?No Man's Sky (NMS) is een game van Hello Games, de makers van o.a. de game Joe Danger. De releasedatum van No Man's Sky…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Pokémon Go,
 • http://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Dratini_(Pok%C3%A9mon)
 • http://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Abra_(Pok%C3%A9mon)
 • http://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Bulbasaur_(Pok%C3%A9mon)
 • http://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Squirtle_(Pok%C3%A9mon)
 • http://screenrant.com/star-wars-lando-calrissian-actors-casting/
 • http://www.pokemongo.com/
Reactie

Romy, 02-10-2016
Hoe krijg je een snorlax? Reactie infoteur, 03-10-2016
Dit staat in het artikel uitgelegd. Succes!

Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 08-12-2016
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.