Minecraft 1.11: wat is de Woodland Mansion?

Minecraft 1.11: wat is de Woodland Mansion? Minecraft 1.11 - The Exploration Update - werd aangekondigd in augustus 2016. Eén van de nieuwe toevoegingen hiervan is de Woodland Mansion. Dit enorme gebouw is ontzettend zeldzaam en daardoor moeilijk te vinden, maar het is wel degelijk de moeite waard. Wat zijn de grote voordelen van de Woodland Mansion in Minecraft 1.11? Waarom moet jij op zoek gaan naar dit enorme gebouw en wat kun je er allemaal krijgen? Welke gevaren zijn er? Noot: in dit artikel wordt gebruik gemaakt van de Engelse termen, zoals deze ook in het spel worden genoemd.

Wat is Minecraft?

Minecraft is een spel dat ook wel een sandbox game wordt genoemd. Het is een spel waar je je fantasie de vrije loop kunt laten gaan. Je kunt er alles bouwen wat je maar wilt. Ook is het mogelijk om op onderzoek te gaan en te kijken wat er allemaal in de omgeving te vinden is. Maak een mijn, zoek naar mineralen of bouw juist een fantastische toren van het hout in de omgeving. Mensen die liever technisch bezig zijn, kunnen ook met redstone allerlei machines maken. Met redstone kunnen er bijvoorbeeld automatische deuren en farms worden gemaakt.

Minecraft 1.11

Regelmatig komen er nieuwe updates van Minecraft. Iedere update krijgt een nieuw nummer en doorgaans is er voor iedere uitbreiding een ander thema. Minecraft 1.11 werd aangekondigd in augustus 2016 en de eerste snapshot werd vlak daarna uitgebracht. Een snapshot is nog niet de officiële release, maar mensen kunnen het dan wel al spelen. Je moet er echter wel rekening mee houden dat er dan nog allerlei bugs in het spel kunnen zitten. Minecraft 1.11 wordt ook wel de Exploration Update genoemd. Dit betekent dat veel van de uitbreidingen te maken hebben met dingen ontdekken in de wereld. Eén van de nieuwe updates in Minecraft 1.11 is de Woodland Mansion.

Wat is de Woodland Mansion?

De Woodland Mansion is een ontzettend groot gebouw, dat random in de wereld in een Roofed Forest kan spawnen. Het kan talloze kamers bevatten. In al deze kamers is van alles te vinden. Denk aan bijzondere spullen, maar ook zijn er compleet nieuwe vijanden die alleen voorkomen in de Woodland Mansion. Het wordt qua moeilijkheidsgraad gezien als een end-game locatie. Zorg er dus voor dat je voldoende gear draagt en dat je bij voorkeur enchanted weapons hebt. Anders kan het nog best een zware taak worden om door de mansion te kunnen komen.

Hoe vind je een Woodland Mansion?

De Woodland Mansion in Minecraft 1.11 is ontzettend moeilijk te vinden, omdat het erg zeldzaam is. Je kunt de Woodland Mansion dus sowieso vinden in Roofed Forests en het is dus zeker mogelijk dat je er toevallig eentje tegenkomt. Makkelijker is om een speciale treasure map te krijgen. Deze kun je ruilen bij de Cartographer Villager. Deze villager is ook nieuw in Minecraft 1.11. Je kunt hier de treasure maps van krijgen, door met hem te ruilen. Behalve een treasure map van de Woodland Mansion, kun je er ook eentje krijgen voor een Ocean Monument. Op de treasure map kun je zien waar je zelf bent en waar de Woodland Mansion te vinden is. Hoe kleiner het tekentje is van de Woodland Mansion, hoe verder weg je er vandaan bent. Let wel op: het kan ontzettend lang duren tot je het gebouw hebt gevonden. Soms moet je letterlijk duizenden blokken reizen.

Verschillende kamers

In de Woodland Mansion zitten verschillende kamers. Deze worden random gegenereerd en dit betekent dat iedere mansion die je vindt, een andere indeling heeft. Er zitten slaapkamers, keukens en boerderijkamers in. Ook zijn er bijzondere kamers, met bijvoorbeeld alleen wol of zelfs met een standbeeld van een kat of een kip. Wat je precies aantreft zal dus iedere keer anders zijn. Wel heeft een woodland mansion altijd drie verdiepingen en zijn er meerdere kisten met loot te vinden. Ook wemelt het er van de vijanden, omdat het er amper verlicht is. Maar behalve de bekende skeletons, zombies, creepers, witches en Enderman, zitten er ook andere vijanden in de Woodland Mansion. Alle spullen die je vindt kun je uiteraard meenemen naar je eigen basis.

Vijanden in de Woodland Mansion

Er zijn twee nieuwe vijanden te vinden in de Woodland Mansion. Dit worden Illagers genoemd. Ze zien eruit als Villagers, maar dan zonder kleur en ze zijn daarnaast erg agressief. Ze zullen je direct aanvallen als ze de kans krijgen. De twee soorten Illagers in de Woodland Mansion zijn de Vindicator en de Evoker.

Vindicator

De Vindicator is een Illager met een iron axe. Deze zal je meteen aanvallen als hij je ziet. Op zich is deze Illager niet heel moeilijk te verslaan en kun je hem met een goed wapen al vrij snel doden. De Vindicator heeft als drops emeralds en de iron axe die hij draagt. De kans hiervan is echter niet zo groot.

Als je de Vindicator met een nametag de naam ‘Johnny’ geeft, dan zal hij alle mobs in de buurt aanvallen. Deze easter egg verwijst naar de film The Shining en vooral de bekende scene waar Jack Torance (Jack Nicholson) met een bijl de badkamer inhakt. Als er eenmaal een gat in de deur is, kijkt hij hierdoor en roept hij: “Here’s Johny!”

Evoker

De Evoker is een heel stuk lastiger om te verslaan. Deze Illager kent verschillende spreuken. Je kunt deze zien als een end-game mini boss. Hij kan vexes oproepen (kleine, vliegende Illagers) die proberen aan te vallen. Ook kan hij Fangs oproepen. Dit zijn een soort pilaren uit de grond omhoog komen en die je flink kunnen bezeren. Ook heeft de Evoker flink wat health en kan dus moeilijk verslagen worden. Een evoker dropt sowieso altijd de Totem of Undying en kan ook een emerald droppen.

Totem of Undying

De Totem of Undying is een item dat in Minecraft 1.11 is geïntroduceerd. Houd deze in je offhand en overleef de dood. Wanneer je eigenlijk dood moet gaan, voorkomt de Totem of Undying dat dit werkelijk zal gebeuren. De totem verdwijnt daarna voor eeuwig. Het is wel mogelijk dat je in een Woodland Mansion meerdere Evokers vindt en dus ook meerdere totems kunt krijgen.

Lees verder

© 2016 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Minecraft van Microsoft, nu ook voor op schoolMinecraft van Microsoft, nu ook voor op schoolMinecraft is een sandboxspel uit 2011, dat sinds die tijd ongekend populair is. In deze kubistische wereld kan gespeeld…
Wat is Minecraft?Wat is Minecraft?Kinderen en volwassenen kunnen urenlang de game Minecraft spelen. Wat is Minecraft? Wie heeft het spel Minecraft bedacht…
5 tips om beter te bouwen in Minecraft5 tips om beter te bouwen in MinecraftMinecraft is een spel waarin je alles kunt bouwen wat je wilt. Gebruik je fantasie en maak de mooiste bouwwerken. Wannee…
Minecraft 1.8 Seeds: Mega Taiga seedsMinecraft 1.8 Seeds: Mega Taiga seedsWil jij graag Minecraft spelen in een bijzondere omgeving? Dan is het wellicht leuk om je wereld te beginnen in - of in…

Call of Duty Infinite Warfare - Speltypes en wapensCall of Duty Infinite Warfare - Speltypes en wapensCall of Duty Infinite Warfare is een schietspel voor de Playstation 4, Xbox One en de pc. De first-person shooter game i…
Battlefield 1 (BF1) - maps, wapens en voertuigenBattlefield 1 (BF1) - maps, wapens en voertuigenBattlefield 1 is een first-person shooter-spel voor de PS4 en Xbox One. De releasedatum van BF1 is 21 oktober 2016. Deze…
Bronnen en referenties
  • https://www.youtube.com/watch?v=Y1kv242WfM8
  • http://minecraft.gamepedia.com/1.11
  • Minecraft game
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 13-10-2016
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.