Lekker fit met de Wii Fit en Wii U

Lekker fit met de Wii Fit en Wii U De Nintendo Wii, Wii fit, Wii Fit Plus en de Kinect van Microsoft zijn echt geweldig. Nieuw is de Wii U en fit met de Wii Fit. Lekker thuis bewegen voor de televisie doe je immers met de Wii Fit. Alleen, of lekker met je vrienden of vriendinnen. Gezond sporten, lekker op de balance board. Of kies je voor de Kinect van Microsoft voor de Xbox 360. Het heeft een gebaar herkenning en volgt je bewegingen, heeft spraak- en gezichtsherkenning. Gamen maar.

Wat is Wii Fit Plus?

Wii Fit is een leuke extra toevoeging bij de Nintendo Wii. De magie zit in het Balance Board. Dit is een plankje ter grootte van een dienblad, waarin druk sensoren verwerkt zitten. Met eerdere gadgets voor de Wii kon je met allerlei bewegingen leuke spelletjes spelen. Met de Wii Fit is het bewegen zelf het doel geworden. Een slimme zet, om verder in te spelen op de behoefte van vele mensen om gezonder te leven en meer te bewegen. De Wii Fit is overal te koop.

Profiel aanmaken en BMI

Het spel ontwikkelt een persoonlijk trainingsprogramma, nadat je een profiel voor jezelf hebt aangemaakt. Door een profiel aan te maken kun je ook je eigen scores vergelijken met de scores van je vrienden of huisgenoten die een profiel hebben aangemaakt. Aan de hand van jouw lengte en gewicht wordt jouw Body Mass Index, BMI, berekend. Er zijn vier soorten oefeningen:
  • De yoga-oefeningen;
  • De kracht oefeningen;
  • Vet verbranding en conditie oefeningen;
  • De balans oefeningen.

Yoga

Bij Yoga-oefeningen geeft de Wii op het scherm aan waar je zwaartepunt ligt. Het is de bedoeling dat je dat punt zo constant mogelijk binnen een bepaalde cirkel houdt. De oefeningen variëren van heel simpel en ontspannend tot vrij moeilijk.

Krachtoefeningen

Bij een aantal kracht oefeningen kan het board zelf meten op welk punt je bij een bepaalde oefening bent en wordt je ritme visueel weergegeven. In andere gevallen krijg je de instructies via je Wii.

Bij de vet verbranding en conditie oefeningen

Bij het hardlopen moet je de Wii-mote in je broekzak stoppen. De software bepaalt dan aan de hand van de beweging van die afstandsbediening wat je loopritme is. Je kunt hoela hoepen, spieren ontwikkelen via push-ups en zo verder.

Balans oefeningen

Hiervoor is de Wii Fit echt gemaakt. Niet voor niets heet het board een Balance Board. Er zijn allerlei mini games die je bestuurt met je voeten en je gewicht. Zo is er een ski slalom, waarbij je het parcours alleen goed kunt afleggen, als je steeds de goede balans kiest op het board. Je kunt snowboarden, er zijn bal spellen en zo verder.

De Kinect voor de Xbox 360

De net gelanceerde Kinect combineert games en entertainment. En niet zo maar, want je hele lichaam doet mee. Sterker nog, je lichaam bestuurt alles. Armen, benen, voeten en handen. Geen controllers meer in je hand. Dit gaat absoluut ook een topper worden. Laat dat maar over aan de infraroodcamera en de bijbehorende software voor de Xbox 360. Gebaar herkenning, spraak- en gezichtsherkenning. En dit is nog maar het begin.

Wii U, nieuwe opvolger van de Nintendo Wii

De Wii U is een prima opvolger in kwaliteit van de PlayStation 3 en Xbox360, met een zeer hoge HD beeldkwaliteit. Opvallend is de controller die nog het meeste lijkt op een iPad met knoppen. Als je wilt kun je gewoon doorspelen op je controller. Het Wii Balance Board is ook niet meer nodig. Leg je controller op de grond en ga je gang. Je kunt de oude WiiRemote, Nunchuck en Classic Controller en de oude games wel allemaal nog op de Wii U blijven gebruiken. Het is allemaal sneller, mooier en handiger.

Wii Fit als trackingmethode

Je kunt bij de body scan lichaamsgewicht meten. Samen met je BMI is het zo mogelijk om een individueel advies over je gewicht. Daar is geen weegschaal meer voor nodig. Nu weet iedereen dat afvallen geen lolletije is en dat het niet eenvoudig is om het vol te houden. Maar ook dat is geen probleem meer met de Wii Fit als trackingmethode. Meteen zie je ook of doelstelling wel of niet erg realistisch is. Natuurlijk volg je zo ook eenvoudig hoe het met het afvallen gaat, want dit wordt automatisch bijgehouden.

Slot

Met de Wii U, Wii Fit of de Kinect wordt thuis bewegen alleen maar leuker. Wie van competitie houdt, kan eenvoudig de respectievelijke scores bijhouden. Heb je je doelen gehaald, dan zal het trainingsprogramma verder worden geïntensiveerd. Eigenlijk is het gewoon leuk, om samen te doen. Een echte must. En natuurlijk staat het je vrij, om daarna ook nog eens van de vrije natuur te genieten. Niemand die je tegenhoudt.
© 2008 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Introductie van de Kinect camera voor de Xbox 360Introductie van de Kinect camera voor de Xbox 360Microsoft introduceerde najaar 2010 de Kinect camera voor de spelcomputer Xbox 360. Met deze Kinect camera krijgt de geb…
Xbox One of Xbox One S kopen: Wat zijn de verschillen?Xbox One of Xbox One S kopen: Wat zijn de verschillen?De E3, de Electronic Entertainment Expo, is een groot gamingevenement waarbij presentaties worden gegeven door bedrijven…
Afvallen door te gamen?Afvallen door te gamen?De laatste jaren zijn games steeds populairder geworden als echt afvalmethodes. Wil jij afvallen? Dan is het helemaal ni…
Sportspellen voor de Xbox 360Veel mensen willen graag sporten, maar gaan liever niet het huis uit om naar een sportschool te gaan. Daarvoor bestaan n…

Reflexive Arcade: Sally’s SpaReflexive Arcade: Sally’s SpaSally’s Spa is een arcadespel dat is uitgebracht door Reflexive Arcade. In het spel is het de bedoeling om de klanten bi…
Een spelcomputer ombouwenVeel mensen denken dat je spelcomputer ombouwen illegaal is en verboden. Maar het is pas illegaal als je gekopieerde spe…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 03-04-2017
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.