Call of Duty - Black Ops 4: (nieuwe) multiplayer gamemodes

Call of Duty - Black Ops 4: (nieuwe) multiplayer gamemodes Call of Duty: Black Ops 4 is het vervolg op Call of Duty: Black Ops 3 dat in 2015 uit kwam. Door de jaren heen zijn er in Call of Duty veel verschillende multiplayer gamemodes geweest, regelmatig zijn er nieuwe gamemodes toegevoegd aan de verschillende Call of Duty games, de één uiteraard succesvoller dan de ander, in Black Ops 4 zien we veel klassieke Call of Duty gamemodes terug, featured gamemodes, maar ook nieuwe unieke gamemodes.

(Nieuwe) Gamemodes in Call of Duty: Black Ops 4

Naast de klassieke gamemodes in Call of Duty zoals Team deathmatch en Domination, zijn er in Black Ops 4 twee nieuwe dynamische gamemodes toegevoegd.

Control (nieuw)

In deze nieuwe gamemode waar je 5 tegen 5 speelt, moet je als het aanvallende team 2 punten veroveren binnen een bepaalde tijd. Echter heb je als team maar 30 levens in totaal, je moet in totaal 3 rondes winnen waar je elke ronde wisselt tussen aanvallen en verdedigen. Als verdedigende partij moet je ervoor zorgen dat de tegenstander niet binnen de tijd de punten verovert. Een andere manier om de ronde te winnen is door binnen de tijd het andere team volledig uit te schakelen, dat wil zeggen dat al de 30 levens van de tegenstander op zijn.

Heist (nieuw)

Deze gamemode waar je 5 tegen 5 speelt, begint al uniek, je start met slechts een pistool en 500 euro oftewel cash waarmee je vrijwel niets kunt kopen en je hebt slechts 1 leven per ronde. In de rondes; waarvan je er vier moet winnen om de overwinning te pakken, verzamel je geld door bijvoorbeeld mensen te doden of de ronde te winnen, met dit geld kun je wapens, perks, attachments, pantser (armor), uitrusting (equipment) en zelfs een aantal scorestreaks kopen. Het gaat om een zak geld, die moet je vinden, pakken en naar een punt in de map moet brengen om de ronde te winnen. Een andere manier om een ronde te winnen is door het andere team helemaal uit te schakelen. Echter is dit anders dan de andere gamemodes, want als je iemand neerschiet, gaat de tegenstander eerst 'down', pas daarna kun je hem helemaal neerschieten. Wanneer je dit niet doet kan die speler geholpen worden door een teammaat waarna hij weer staat en kan schieten. Verder doen de specialists in deze gamemode niet mee, wel kun je bepaalde dingen van specialists kopen, zoals de clustergranaat (cluster grenade). Ook opvallend is dat je jezelf maar beperkt kunt helen in tegenstelling tot de andere modes. Je kunt alleen medische pakketten die door de map heen liggen oppakken, per pakket kun je jezelf één keer deels herstellen. Al met al dus een unieke toevoeging.

Team deathmatch

Deze klassieke Call of Duty gamemode is ook deze keer weer terug, in Black Ops 4. Je speelt 6 tegen 6 en voor iedere kill die je maakt, krijg je een punt, het team dat als eerst 75 punten oftewel kills heeft, wint. Naast de kills die je met je wapens of scorestreaks maakt, tellen ook de kills die je met je specialist maakt, deze kunnen het verschil tussen winst en verlies betekenen en zijn dus cruciaal in het potje. Van de specialists mogen er in Team deathmatch twee dezelfde gekozen worden door twee mensen in het team, dit in tegenstelling tot de meeste gamemodes waar slechts één bepaalde specialist kan worden gekozen door één speler. Kortom: voor een simpele, snelle Call of Duty ervaring is ook Team deathmatch in Black Ops 4 weer geschikt.

Kill confirmed

Dit is eigenlijk een variatie op Team deathmatch, ook hier speel je 6 tegen 6, maar waar in team deathmatch iemand een kill maakt en daar direct een punt voor krijgt, werkt het bij deze mode anders: als je iemand killt moet je de kill bevestigen door middel van het oppakken van een 'dog tag'. Als je deze niet oppakt, telt de kill niet. Kills kunnen ook ontkent ('denied') worden, dit betekent dat als jij of een teammaat de kill niet bevestigd hebt en een tegenstander pakt de dog tag op, de kill niet telt. Ook kun je dus naast kills bevestigen, kills voorkomen door je eigen dog tag op te pakken waar je dood bent gegaan, of de dog tag op te pakken waar een teammaat is dood gegaan. Wie als eerst 60 kills maakt én bevestigt, wint het potje. Ook bij Kill confirmed geldt dat je twee keer dezelfde specialist kunt kiezen.

Domination

Een andere klassieke gamemode in de Call of Duty-serie is Domination, hier heb je drie punten in de map die je moet zien te veroveren, punt A, B en C. Deze mode waar je 5 tegen 5 speelt, draait erom wie als eerst 200 punten haalt door middel van de gebieden die je verovert. Voor elk veroverd gebied krijg je per vijf seconden één punt, heb je dus twee gebieden krijg je er elke vijf seconden twee etc. In het begin 'spawn' je heel dichtbij een punt, meestal punt A of C, dat je dan direct kun veroveren, veroveren duurt even, maar wanneer je het met meerdere teammaten tegelijk doet gaat het sneller. Beide teams kunnen dus direct al zonder gevaar een punt veroveren. Echter is punt B nog neutraal, daar gaat de strijd vooral om, dit punt ligt namelijk meestal in het midden van de map. Je kunt ook met een verrassing komen en de plek waar de tegenstander 'spawnt' veroveren, domination is dus een vrij tactische gamemode. Een specialist kan hier slechts één keer gekozen worden.

Free For All

In deze gamemode speel je helemaal alleen zonder teammaten tegen 7 anderen die ook alleen spelen. Het doel is simpel: wie als eerst 30 kills heeft, wint het potje. Omdat je alleen speelt kun je altijd de specialist kiezen die jij wilt.

Search and Destroy

Bij deze gamemode moet je net als bij Heist 4 rondes winnen om het potje te winnen, ook hier heb je slechts 1 leven per ronde. Deze mode speel je 5 tegen 5. Het doel als aanvallend team is om de bom die door één iemand opgepakt kan worden bij de spawn te planten bij één van de twee doelwitten. Als de bom geplant is, krijgt de tegenstander tijd om de bom onschadelijk te maken. Wanneer ze dit lukt winnen zij, maar als de bom ontploft, win jij de ronde. Een andere manier om de ronde te winnen is door het andere team helemaal uit te schakelen. Echter wanneer de bom al geplant is, moet deze ook als alle tegenstanders dood zijn, onschadelijk gemaakt worden. Na elke ronde wissel je tussen aanvallen en verdedigen. Een specialist kan hier slechts één keer gekozen worden.

Hardpoint

Dit speel je 5 tegen 5, met je team moet je proberen één punt de 'Hardpoint' te veroveren om zo punten te scoren, echter verandert dit punt om de minuut van plek in de map. Per seconde dat jouw team de Hardpoint bezit, krijg je 1 punt. Echter wanneer er ook een tegenstander op de hardpoint zit, krijgt niemand punten tot er weer één team het punt bezit. Vanwege het veranderen van de plek van de Hardpoint is dit dus een vrij tactische gamemode. Want ga je nu naar de Hardpoint waar veel tegenstanders zitten? Of probeer je alvast bij de volgende Hardpoint te zorgen voor een goede verdediging? Uiteindelijk wint het team dat als eerst 250 punten haalt (dus 250 seconden de Hardpoint in zijn bezit heeft gehad). Het kan ook gebeuren dat de tijd ervoor zorgt dat het potje is afgelopen voor de 250 punten gehaald worden. Het potje duurt vijf minuten, maar wanneer er iemand op de Hardpoint zit, staat deze timer op pauze. Een specialist kan ook hier slechts één keer worden gekozen.

Hardcore gamemodes in Call of Duty: Black Ops 4

Ook heb je van een aantal gamemodes de hardcore variant, hier ga je sneller dood en heb je geen minimap.
  • Hardcore Team deatchmatch
  • Hardcore Kill confirmed
  • Hardcore Domination
  • Hardcore Free For All
  • Hardcore Search and Destroy
  • Hardcore Control (na release toegevoegd)

Featured gamemodes in Call of Duty: Black Ops 4

Deze gamemodes zijn tijdelijk en wisselen elkaar af, in de 'Featured playlist' zijn 5 gamemodes, waarvan er meestal een paar (nog) niet vast in de game zitten. Zo kun je denken aan Gun Game, Mercenary gamemodes (hier speelt iedereen alleen in een team, er zijn geen party's toegestaan) en de gamemode waar je alleen Nuketown kunt spelen.
© 2018 - 2024 Fl17, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Call of Duty Infinite Warfare - Speltypes en wapensCall of Duty Infinite Warfare - Speltypes en wapensCall of Duty Infinite Warfare is een schietspel voor de Playstation 4, Xbox One en de pc. De first-person shooter game i…
Assault Rifles in Call of Duty - Black Ops 4Assault Rifles in Call of Duty - Black Ops 4Assault Rifles (oftewel aanvalsgeweren) in Call of Duty zijn belangrijke wapens die veel gebruikt worden. Assault Rifles…
Poecilia Sphenops - Black MollyPoecilia Sphenops - Black MollyDe Poecilia Sphenops, in de volksmond Black Molly genoemd, is al jaren een van de meest geliefde aquariumvissen. Omdat d…

Fortnite, wereldwijde hype: wat maakte het spel zo populair?Fortnite, wereldwijde hype: wat maakte het spel zo populair?Op 25 juli 2017 kwam Epic Games samen met People Can Fly uit met een nieuw spel: Fortnite. Sindsdien is het spel enorm i…
Playstation Classic: games, prijs en releasedatumPlaystation Classic: games, prijs en releasedatumIn december 2018 brengt Sony de Playstation Classic uit. Dit is een kleine spelcomputer die is vormgegeven op dezelfde m…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: SteamXO, Flickr (Publiek domein)
  • https://screenrant.com/call-duty-black-ops-4-multiplayer-modes-guide/
  • https://screenrant.com/call-duty-black-ops-4-multiplayer-modes-guide/2/
Fl17 (2 artikelen)
Gepubliceerd: 20-11-2018
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.